VIDEOCONFERINŢA BURSA "TELECOMUNICAŢIE & EDUCAŢIE" /VALENTIN NEGOIŢĂ, PREŞEDINTE APDETIC:"Criza sanitară din acest an a accentuat importanţa infrastructurii digitale"

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 04 septembrie 2020

Valentin Negoiţă

Valentin Negoiţă

O majoritate importantă dintre părinţii din România preferă reluarea cursurilor în sistem faţă în faţă, a afirmat Valentin Negoiţă, preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Distribuitorilor de Echipamente de Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor (APDETIC), citând un studiu realizat recent.

Acesta a precizat: "Un studiu realizat în acest an de World Vision Romania arată că 40% din elevii din România nu au avut acces direct la şcoala online. Din câte am înţeles de la antevorbitori unele lucruri au fost recuperate. Sperăm să fie aşa pentru că altminteri va fi o problemă pentru învăţământul din mediul rural în condiţiile în care majoritatea lecţiilor şi cursurilor credem noi că se vor ţine (în continuare) în sistem remote, adică de la distanţă (...). Ştiu că Ministerul Învăţământului şi Şcoala Informală de IT şi Uniunea Profesorilor de Informatică din România au depus eforturi importante în ultima vreme pentru instruirea personalului didactic în direcţia predării online. Acest proces de adaptare este complex şi îndelungat. El nu trebuie să se oprească în 2020, iar implicarea guvernului aici este nu doar necesară ci obligatorie pentru eficientizarea educaţiei online. (...) Un alt studiu recent ne arată că părinţii sunt împărţiţi în acest moment apropos de opţiunile lor privind întoarcerea la şcoală: o majoritate importantă, de 55%, preferă reluarea cursurilor în sistem faţă în faţă. 39% sunt de acord cu alternarea cursurilor - faţă în faţă dar şi online - şi 14% vor online".

Potrivit lui Valentin Negoiţă, criza sanitară din acest an a accentuat importanţa infrastructurii digitale nu numai în sistemul de învăţământ, ci în întreaga societate.

"Dezvoltarea competenţelor digitale, formarea profesională a forţei de muncă sunt condiţii esenţiale în dezvoltarea societăţii noastre în contextul globalizării economiei. În această perioadă, sistemul educaţional românesc a trebuit să se adapteze noilor realităţi, a învăţământului la distanţă. Cred că această achiziţie de tablete anunţată de Ministerul Educaţiei ar avea darul să mai aducă infrastructura necesară în gospodăriile româneşti în folosul elevilor. (...) Credem că pe lângă infrastructură un element important în dotarea şcolilor şi elevilor îl reprezintă competenţele digitale de predare ale profesorilor", a mai spus Negoiţă.

Acesta a conchis notând că pentru cadrele didactice sunt necesare programe de training a competenţelor digitale deoarece în multe cazuri competenţele digitale ale elevilor sunt superioare celor deţinute de profesori.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9197
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1624
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7767
Gram de aur (XAU)Gram de aur240.8675

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro