Vodafone plănuieşte listarea diviziei sale europene de turnuri de telefonie

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Vodafone plănuieşte listarea diviziei sale europene de turnuri de telefonie

Grupul britanic Vodafone a anunţat vineri planuri de separare a turnurilor de telefonie mobilă din Europa într-o nouă companiei care ar putea fi potenţial listată, o decizie care ar crea valoare pentru acţionari, transmite Reuters.

Directorul general Nick Read a explicat că în următoarele 18 luni va fi creată o firmă care va gestiona turnurile de telefonie mobilă şi va fi cea mai din Europa, conţinând aproximativ 61.700 de locaţii, aproximativ 75% fiind în cele mai mari pieţe: Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie.

"Ţinând cont de dimensiunea şi calitatea infrastructurii noastre, credem că există o oportunitate substanţială să deblocăm valoare pentru acţionari, în timp ce captăm beneficiile semnificative, pentru societatea digitală, ale împărţirii reţelei", a declarat Read, conform Agerpres.

Câştigurile realizate în urma listării unei participaţii minoritare în firma care va gestiona turnurile de telefonie mobilă, sau din atragerea altor investitori, vor fi utilizate pentru reducerea datoriei, a adăugat şeful Vodafone.

Deja Vodafone împarte reţeaua de infrastructură cu operatorul O2 al Telefonica în Marea Britanie şi cu Orange în Spania şi este aproape de a încheia un acord în Italia cu Inwit, divizia de turnuri de telefonie a Telecom Italia.

Planurile Vodafone vin după ce vineri compania a anunţat un declin de 0,2% al veniturilor trimestriale din servicii, mai redus decât estimau analiştii. Read se aşteaptă în acest an a îmbunătăţirii veniturilor din servicii.

Compania îşi menţine estimarea privind obţinerea în acest an a unor câştiguri ajustate de bază de 13,8 -14,2 miliarde de euro.

În Europa, Vodafone are 110.000 de turnuri de telefonie mobilă, din care controlează direct 55.000. Fostul director, Vittorio Colao, nu a dorit să vândă aceste active. Conform analiştilor Barclays, valoarea turnurilor de telefonie mobilă deţinute de Vodafone în Europa se ridică la 12 miliarde de euro.

Vodafone Group are divizii în 25 de ţări, 41 de reţele mobile partenere şi operaţiuni de broadband fix în 19 ţări.

La 30 iunie 2019, Vodafone Group avea 640 milioane de utilizatori ai serviciilor mobile şi 21 milioane de utilizatori ai serviciilor broadband fix, res-pectiv 14 milioane de clienţi ai serviciilor TV, incluzând toţi clienţii Vodafone din entităţile create în urma unor fuziuni şi asocieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
elco

Curs valutar BNR

27 Noi. 2020
Euro (EUR)Euro4.8735
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0875
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5081
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4471
Gram de aur (XAU)Gram de aur237.6576

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cramele Cotnari
Aratoys
hygienium.com
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie