Abonament gratuit

Vodafone va plăti dividende mai scăzute pentru a-şi reduce povara datoriei

D.I.
Piaţa de Capital /

Vodafone va plăti dividende mai scăzute pentru a-şi reduce povara datoriei

Grupul britanic Vodafone a anunţat marţi că reduce dividendele pentru a-şi micşora povara datoriei, pe fondul cheltuielilor cu reţelele 5G şi al finalizării achiziţionării activelor Liberty Global, transmite Reuters.

Al doilea operator de telefonie mobilă din lume a redus nivelul dividendelor pentru anul financiar 2019 la 9 eurocenţi per titlu, de la 15,07 eurocenţi pe acţiune în anul financiar 2018.

Directorul general Nick Read a dat asigurări că Vodafone şi-a îndeplinit obiectivele anuale, înregistrând creşteri pe majoritatea pieţelor, dar se confruntă cu o sporire a concurenţei în Spania şi Italia şi cu dificultăţi în Africa de Sud.

"Aceste evoluţii au afectat creşterea anuală a veniturilor din servicii şi, alături de cheltuielilor cu reţelele 5G, ne-au redus marja de manevră. Board-ul a decis modificarea dividendelor, ceea ce ne va ajuta să ne reducem datoria în următorii ani", a declarat Read.

În anul financiar care s-a încheiat la 31 martie 2018, veniturile grupului Vodafone au scăzut cu 6,2%, la 43,7 miliarde de euro, iar pierderea operaţională s-a situat la 951 milioane de euro. Câştigurile ajustate au urcat cu 3,1% pe bază organică, în linie cu estimările Vodafone şi ale analiştilor.

Pentru anul financiar 2020, Vodafone se aşteaptă la câştiguri ajustate de 13,8 miliarde de euro - 14,2 miliarde de euro.

Anul trecut, Nick Read anunţa reducerea costurilor operaţionale cu 1,2 miliarde de euro până în 2021 şi o evaluare a situaţiei turnurilor de telefonie mobilă, în vederea majorării profitului.

Analiştii consideră că Nick Read caută să răspundă temerilor investitorilor privind nivelul ridicat al datoriei şi sustenabilitatea plăţii dividendelor, după achiziţionarea unor active din Germania şi Europa de Est ale operatorului de cablu Liberty Global, într-o tranzacţie evaluată la aproximativ 18 miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa Antreprenoriat fără gen
DTLAWYERS
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Pactul pentru muncă
Livestreaming Teatrul Naţional
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS