VOLODIMIR ZELENSKI:"Am îndurat nouă luni de război la scară largă şi Rusia nu a găsit o cale să ne înfrângă"

V.G.
Internaţional / 25 noiembrie

"Am îndurat nouă luni de război la scară largă şi Rusia nu a găsit o cale să ne înfrângă"

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat, ieri seară, că poporul ucrainean a îndurat nouă luni de război la scară largă şi "Rusia nu a găsit o cale să ne înfrângă". "Şi nu o va găsi. Trebuie să continuăm să rezistăm", a subliniat el, relatează News.ro.

Zelenski a afirmat, în mesajul video transmis ieri seară, la nouă luni de la începutul războiului, că lucrările pentru restabilirea alimentării cu electricitate, căldură, apă şi comunicaţii continuă.

El a explicat că mai sunt probleme cu apa în 15 regiuni, cele mai dificile situaţii fiind în regiunile Kiev, Kirovohrad, Dnipropetrovsk, Liov, Poltava şi Harkov. Totodată, în ceea ce priveşte electricitatea, situaţia rămâne dificilă în aproape toate regiunile, în special în capitală şi în 15 regiuni: Viniţia, Dnipropetrovsk, Jitomir, Transcarpatia, Ivano-Frankivsk, Kiev, Kirovohrad, Liov, Nikolaiv, Odesa, Poltava, Ternopil, Harkov, Herson, Hmelniţkîi.

Zelenski a mulţumit Serviciului de Urgenţă şi administraţiilor regionale pentru activarea rapidă a reţelei de Puncte de Neînvins, fiind deschise 4.362 de astfel de puncte. El a îndemnat oamenii să meargă în aceste locuri dacă oraşul în care locuiesc nu are electricitate de mai mult de 12 ore.

Preşedintele Ucrainei a menţionat că partenerii din Uniunea Europeană, Parlamentul European şi o reţea de oraşe au lansat o iniţiativă numită "Generatorii de Speranţă", care "permite să folosim oportunităţile cooperării orizonatale în Europa - cu oraşe, cu companii - şi să asigurăm Ucrainei echipamentele energetice de care are nevoie acum".

El a explicat că a discutat cu Statul Major despre probleme legate de energie şi comunicaţii.

"Indiferent ce plănuiesc teroriştii, trebuie să menţinem comunicaţiile. Rusia nu vrea doar ca ucrainenii să se vadă fără lumină şi căldură. Teroriştii vor să ne izoleze unii de alţii ca să nu ne simţim unii pe alţii. De aceea, aceasta este o chestiune fundamentală. Şi vor fi şi alte decizii legate de acest subiect. Le pregătim", a detaliat Zelenski.

El a spus că s-a discutat şi despre situaţia de pe linia frontului, arătând că sunt păstrate poziţiile în toate direcţiile, iar în unele se pregăteşte un avans. Totodată, a afirmat Zelenski, se observă că ocupanţii încearcă să desfăşoare forţe suplimentare, iar ucrainenii fac totul pentru a reduce aceste forţe.

Preşedintele ucrainean a adăugat că sunt atacuri foarte dese la Herson şi în împrejurimi.

"Această teroare a început imediat după ce armata rusă a fost obligată să fugă din regiunea Herson. Aceasta este răzbunarea celor care au pierdut. Ei nu ştiu să lupte. Singurul lucru pe care îl mai pot face este să terorizeze. Fie teroare energiei, fie teroarea artileriei sau teroarea rachetelor, la asta s-a redus Rusia sub conducătorii actuali. Doar eliberarea pământului nostru şi garanţii de securitate sigure pentru Ucraina pot proteja poporul nostru de orice escaladare a ruşilor", a afirmat el.

Zelenski a subliniat că se lucrează împreună cu partenerii pentru acest lucru şi că în curând vor fi veşti importante.

El a menţionat că s-a adresat Adunării Parlamentare a OSCE, cerând reformarea organizaţiei aşa încât să poată în sfârşit să ajute la restabilirea securităţii în Europa. El a explicat că luarea unei decizii înseamnă că este nevoie ca aceasta să fie agreată timp de mai multe luni şi să fie convinsă toată lumea, "chiar şi pentru a priva de drepturi delegaţia statului terorist".

"În timpul unui astfel de război, al unei astfel de terori, deciziile împotriva statului vinovat trebuie luate imediat", a arătat Zelenski.

El a adăugat că a discutat şi cu preşedintele Israelului, pe care l-a informat despre consecinţele terorii energetice a Rusiei şi despre iniţiativele ucrainene de a combate criza alimentară.

Volodimir Zelenski s-a referit şi la cei 50 de luptători ucraineni eliberaţi din captivitatea ruşilor, din care 15 capturaţi în regiunea Kiev, pe teritoriul centralei nucleare de la Cernobîl, şapte pe Insula Şerpilor.

"Am îndurat nouă luni de război la scară largă şi Rusia nu a găsit o cale să ne înfrângă. Şi nu o va găsi. Trebuie să continuăm să rezistăm astfel pe viitor. În unitate şi ajutându-ne unii pe alţii", a conchis Zelenski.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Politica de inarmare a Ucrainei din 2016 cumva poate fi la originea razboiului devastator. Pentru Romania e un exemplu avertisment foarte serios, cum evolueaza situatia in timp, dupa anumite optiuni politice. Proxi war in Ucraina care nu poate fi oprit odata demarat si care distruge tara.

    Discursurile si declaratiile nu protejeaza!  

    Tu, circarule n-ai indurat nimic, ci te-ai scaldat in lux si opulentza! Cei care au indurat sunt fraierii de ucrainieni, care au crezut in regimul tau dictatorial si criminal!

    Doar rusnaci p-aici, ca de obicei!

    1. Dar tu cine esti? Vreun roman scris cu doi de "r"?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9192
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6852
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9737
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6962
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.5155

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro