Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Vorba leneşului

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

Hai la muncă să muncim, dă Doamne să nu găsim! Cam aşa stau lucrurile cu referendumul harnicului nostru Preşedinte. Ca să nu existe vreo umbră de îndoială, trebuie spus din capul locului că acţiunea referendală iniţiată de Înaltul Personaj de la Cotroceni are 99,9999999999% de a face cu politica electorală şi doar ceea ce mai rămîne pînă la 100% cu tema anunţată, adică jus-tiţia din România. Las la o parte faptul că cele două interdicţii impuse acţiunilor ramurii executive, pe care Preşedintele le vrea întărite de un vot majoritar al populaţiei, nu prea cad în lista temelor prevăzute de lege pentru organizarea referendumului, dar acesta este doar un micro amănunt tehnic, de care nu cred că se va împiedica nici măcar Curtea Constituţională. Şansa acestei consultări electorale de a produce vreo modificare în justiţia din România este nulă, pentru că, aşa cum poate observa chiar şi un student începător într-ale dreptului, aplicarea celor două interdicţii nu se poate face fără modificarea Constituţiei Româ-niei. Depinde, care va să zică, de altă procedură de consultare referendală, de alte decizii parlamentare şi guvernamentale, de hotărîri ale Curţii Constituţionale etc., evenimente pe care Preşedintele nu le poate declanşa. Şi, chiar dacă printr-un miracol, ar reuşi, tot nu poate controla rezultatul final la care s-ar ajunge. Nici măcar în cea mai bună dintre lumi, acţiunea acestui referendum nu ar avea mari şanse să producă vreun rezultat în justiţie. Iar noi trăim... mă rog, pentru cei care au uitat... în România! Nu mai spun că, după viteza medie de gîndire politică de care Preşedintele are nevoie pentru a ajunge la o hotărîre, pentru toate procedurile secvente, ar mai fi nevoie de vreo 10 noi mandate.

Dacă la Justiţie nu ajută nici cît o frecţie la piciorul de lemn, atunci la ce e bun şi de ce s-a mai ostenit Preşedintele pentru a declanşa referendumul acesta? Există, totuşi, motive serioase.

Preşedintele a fost sfătuit să folosească vara pentru a aduna ceva zestre electorală pentru bătălia finală a Cotrocenilor, din iarnă. Una este să te duci la luptă doar cu unitatea de muniţie de pe tine şi alta este să ai în raniţă, ca rezervă, cîteva milioane de voturi în favoarea ta şi a iniţiativelor tale. Mă rog, a unei iniţiative... hai să fim serioşi... a singurei iniţiative politice. Dacă nu altceva, măcar au "băieţii" pe ce să croşeteze ceva propagandă electoral-prezidenţială. În plus, mai estompează uriaşul gol coloidal în care s-a consumat primul mandat prezidenţial Iohannis, pe care nu se poate croşeta mai nimic. Ce să spui: că ai aprobat, ca primarul, trei prim-miniştri ai PSD-ului, nici într-un an, pînă s-a ajuns la catastrofa Dăncilă? Că ai luptat pentru justiţie şi ai susţinut lupta împotriva corupţiei semnînd demisia lui Kovesi? Ori că ai fost la mitingurile #rezist pe bicicletă şi cu jachetă galbenă? Ori te pomeneşti că speră cineva să cîştige bătălia cu candidatul PSD-ului, doar pentru că a spoit pe nişte hîrtii cîteva cuvinte pe tema România educată! Te rîd şi curcile, să fim serioşi!

Un alt motiv de a-i aduce pe oameni la urne este posibilul efect de contagiune care ar putea lucra în favoarea candidatului Iohannis. Faci un referendum cu întrebări la care nici un om de bună credinţă nu poate să spună NU. Dacă votează, votează pentru. Iar, dacă tot ai votat ceva în favoarea lui Iohannis în iunie, de ce nu ai vota la fel şi în decembrie!

Cel de-al treilea motiv este nevoia imperioasă a candidatului Iohannis de a obţine, înainte de alegerile din decembrie, o victorie. Fie ea şi simbolică, dar tot victorie este, împotriva PSD-ului! Singura raţiune care poate mobiliza electoratul în favoarea sa la prezidenţiale este biciul votului anti-PSD. Dar, ca să se osteneas-că cineva să facă drumul pînă la urnă, fie şi pentru un astfel de vot, este necesar ca acel cineva să creadă în capacitatea lui Iohannis de a "pedepsi" PSD-ul, măcar în următorul mandat. Această încredere ar putea fi creată şi sporită de o victorie electorală preliminară. Cea de la referendumul tocmai anunţat!

În sfîrşit, candidatul Iohannis are mare nevoie de reînnoirea scrisorilor de acreditare pe lîngă "Înaltele Porţi", de la care atîrnă viitorul său mandat. Re-ungerea sa ca "Lider", dacă nu chiar "Ultim stîlp" al luptei împotriva corupţiei din România este esenţială. Mare lucru n-a făcut pînă acum, în afara hîrjonelii cu PSD-ul, unde a ieşit mereu pe locul 3, deşi erau doar doi combatanţi. Referendumul anunţat este ultima şansă de a convinge... pe cine trebuie să convingă... el... acolo... că, fără el la Cotroceni, praful şi pulberea se alege de România şi de destinul ei euro-atlantic.

La urma urmei, fie şi numai pentru atît, tot merită să punem un vot în urnă la referendumul pe Justiţie, care nu are nimic de a face cu Justiţia.

Opinia Cititorului ( 15 )

 1. ... eu cred ca lipsa masiva la vot ... ar deligitima coruptia ... europa functionioneaza in virtuea inertiei bce ... nimanui nu-i mai pasa de stanga/dreapta ... nici macar lor ... despre ce scrieti??? ...

  1. Ti s-a parut ca a scris ceva despre stanga-dreapta? Te-ai sculat din baie? Despre ce comentezi?!

   ... comentam despre stanga-dreapata ... dealtfel ce alegem?! ... o persoana?! ... o cauza?! ... "La urma urmei, fie şi numai pentru atît, tot merită să punem un vot în urnă la referendumul pe Justiţie, care nu are nimic de a face cu Justiţia. " ... daca pentru tine merita ... fii fericit!!! ...

   ... ati facut o revolutie sa indepartati o persoana... o cauza!!! ...

   N-ar fi bine, oare, sa te limpezesti inainte sa comentezi? Nimeni nu astepta sa-ti comentezi propriile ganduri confuze, ci textul articolului, in care nu se gasesc nici BCE, nici stanga-dreapta. Mai e unul pe aici care, la orice articol, incepe sa vorbeasca de Treichl si de Chisinau.

   ... referendumul nu ar fi decat o "presel ectie" pentru alegeri mai serioase ... care au de a face, intr-o aorecare masura cu... cu viiitorul europei! ... europa care depinde de euro, care depinde in mare masura de politicile bce! (ma scuzati ca mai imi zboara mintea in viitor!) ... miscarile populiste (extrema dreapta) incearca europa ... multicultusralistii (noua stanga) vor mai multe butoane ... votul ne este drepre justitie, dupa cum a concluzionat si autorul ... acu, pentru ca abia nu m-"am sculat din baie" ... vorba lenesului - pierdeti vremea ;) ...

   Iti apreciez efortul. Orice are legatura cu orice, de aceea, ca sa poata avea loc un dialog, subiectul este circumscris unui teriroriu propriu. De exemplu, in acest articol, subiectul este penibilul presedintelui Iohannis.

   Euro si BCE sunt alte subiecte, al caror penibil necesita articole dedicate, iar legatura lor cu Iohannis ar necesita alt articol decat cel de fata. 

   te as iubi da nu stiu vorba. Cine a intermediat obligatiunile in valuta pe care Romania le a emis saptamana aceasta? Erste Group Bank si JP Morgan. La ce premie de risc? Jamie Dimon si Andreas Treichl sunt maestrii universului bancar. Unul nu stie ce a cumparat cu 1,9 miliarde $, celalalt nu gaseste 5,5 miliarde € disparute prin fuziune:-)

   ... multumesc pentru apreciere ... personal, consider contextul mai important decat personajele ... era o vorba prin popor... despre padure si copaci ... oricum, va doresc un sfarsit de saptamana pe placul inimii dumneavoastra ...

  Din 4 în 4 ani ?

  Jim Caviezel: "Nu v-ati nascut sa va potriviti cu lumea, ci pentru a sta in picioare..."

  Fiecare presedinte trebuie sa aibe un consilier cosmoeniospiholog a fost propunerea dl profesor Albert Ignatenko. I-ar ajuta sa micsoreze karma proprie dar si pe cea a neamului. Fiecare comisar european si europarlamentar ar trebui sa aiba un astfel de consilier...numai atunci putem spera sa micsoram karma Europei. Eu il voi ajuta in acest proces de formare. Cel mai bine ar fi ca noii lideri ai elitei spirituale mondiale sa inlocuiasca pe liderii care au karma acumulata. Am fost surpriza sa aud ca sun un spirit deja inaltat. Intrebarea era cum m-am simtit la cursuri de inaltare spirituala, fiind deja inaltata. Mama, credinta bahai si domnul profesor Codita m-au ajutat sa ma inalt. Dl profesor Ignatenko, mi-a confirmat acest lucru..pe care il intuiam. Am fost placut surprinsa si de puterea dansului de citire a gandurilor mele!Mi-a multumit pentru gandurile mele, tot mental. E foarte frumos sa te poti intelege doar prin ganduri..fara cuvinte!

  Cele 12 legi universale sunt cheia schimbarii karmei terrei.

  Referitor la NAT|O| a refuzat implicarea, motivand ca orice ar face dansul karma veche de peste 3000 ani a lor va face ca alti lideri rai sa le ia locul.In cosmoumanism nu exista lupta ci doar victorii prin gandire si informatie pozitiva! 

  Prin votul alegatorilor un grup infractional organizat a ajuns la conducerea tarii.

  Grupul infractional organizat, pentru a scapa de cercetari penale, judecati, condamnari si pentru a jefui tara, dar in liniste! in continuare a nesocotit, reinterpretat si modificat legislatia in vigoare in folos propriu. Mai mult cauta sa modifice in continuare legislatie, realizindu-si in acest fel visul dea face din Justitia tarii o institutie complet nefunctionala sau, in cel mai bun caz, functional in interes propriu.  

  Prin aceste actiuni, grupul infractional organizat ajuns la conducerea tarii da impresia ca suntem o tara de hoti. Iar ei, infractorii, se declara prin lege oameni cinstiti, onorabili, numai buni sa conduca tara. 

  Grupul infractional organizat si mascat acesta vasta operatiune distrugatoare de tara printr-o ceata groasa de minciuni si de povesti. Cea mai grosoloana dintre acestea fiind acelea ca prin votul alegatorilor au optinut dreptul de a actiona in felul in care actioneaza, ca rezultatele actiunii lor sunt benefice tarii si poporului intr-un mod rar intilnit in istorie, ca poprul si-a gasit in sfirsit fericirea. 

  Bineinteles ca in mindra tara mai exista citiva oameni cu capul pe umeri, care s-au intrebat si se intreaba daca nu mergem intr-o directive gresita. :)) Si au ajuns la concluzia ca mergem intr-o directive gresita. Ca uramare au inceput sa apare si mai apara inca ce mai au de aparat. Si dintr-o actiune pe furis, tiptila a infractorilor, din decizii cu sintagme deabia de bagat in seama ale grupului infractional organizat tupilat la CCR, gen “Curtea reţine că sintagma „ori de alte organe specializate ale statului” apare ca fiind lipsită de claritate, precizie şi previzibilitate” s-a ajuns la o lupta incredibila, generala in tara, ba revarsindu-se si peste hotarele tarii, cuprinzind personalitati de renume mondial, institutii internationale, tari si continente.  

  Referendumul initiat de Presedinte reprezinta apogeul acestui nou razboi mondial si are menirea de a raspunde la intrebarea, prin raspunsul dat la intrebarile puse, daca intr-adevar poporul roman acepta actiunile grupului infractional ajuns la conducerea tarii si vrea sa traiasca intr-o tara de hoti, declarati prin lege oameni cinstiti.  

  Pin in momentul de fata intrebarile de la referendum par a fi: 

  Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiunile de coruprie? 

  Sunteti de accord cu interzicerea adoprarii de ordonantelor de urgaenta pentru infractiuni si pedepse? 

  Intrebarile sunt perfectibile. Se pare ca totul este perfectibil.  

  Personal, consider ca in jocul asta intrebarile trebuie sa fie generale, de bun simt, sa scoata lumea la vot si sa voteze da. Da, nu suntem de acord ca tara sa fie macinata de coruptie, iar coruptii sa sa plimbe ca voda prin loboda prin institutiile tarii. Da, nu suntem deacord cu inflatia de ordonante de urgente, prin care infractorii care inca ne conduc sa-si faca toate damblalele pe spinarea poporului. 

  Da, trebuie sa facem din acest referendum o reusita, ca sa mai punem o stavila in calea infractorilor, care acum fac "ticalosii sub acoperirea optiunii populare". Sa smulgem arma numita "optiune populara" din mina infractorilor! Si pentru asta cei care pot si vreau sunt chemati sa participe la alcatuirea celor mai destepte intrebari pentru referendum, la demascarea ticalosiilor infractorilor care inca ne mai conduc, la mobilizarea multimilor la vot, la convingerea votantilor ca cel mai bun raspuns la intrebarile puse este DA. 

  Ca mai exista si efecte colaterale ale actiunii prezidentiale este correct. Dar nu astea sunt esenta problematicii zilelor pe care le traim.

  Nu e presedintele Romaniei ci presedintele Ligii Mondiale Cosmoumanista a Natiunilor, dl profesor Albert Ignatenko.

  Civilizatia noastra a intrat in Era Varsatorului - epoca Iubirii, Binelui si Luminii. 

  Secolul 21 este secolul civilizatiei spiritual-informationale, in care se vor contopi toate stiintele, artele, filozofiile si religiile. Aceasta contopire va favoriza nasterea unei noi culturi cosmoumaniste a secolului de aur al civilizatiei pamantenilor. 

  Renasterea spirituala a Umanitatii si consolidarea valorilor morale constituie singura cale pe care trebuie sa mearga civilizatia noastra. Filozofii antici spuneau: "Cunoscandu-te pe tine insuti, vei cunoaste totul". Stiinta fundamentala despre Om si Univers- cosmoeniopsihologia rezolva cu succes problema autocunoasterii, autoperfectionarii si autorealizarii personale, 

  Totodata. filozofii moderni spun "Cine detine informatia, acela conduce lumea"- Stiinta psihoinformatiologiei, care a dezvoltat cele mai eficiente metode-expres din lume ( PSY-IT) pentru abordarea informatiei spiritual-morale, solutioneaza problema reorientarii rapide a civilizatiei noastre pentru acceptarea adevaratelor Legi Existentiale Evolutionist-informationale. 

  transformarea societatii va fi treptata, evolutionista si ireversibila Invatatura Cosmoumanista, stiintele care stau la baza acesteia si programele Proiectului vor permite accelerarea acestui proces. 

  Aceasta viziune a viitorului nu este doar o iluzie idealista- ea se sprijina pe cunoasterea interdependentei dintre Micro-si Macrocosmos, si totodata, pe cunoasterea stiintifica a Evolutiei Cosmoumaniste Spiritual-Informationale a Omenirii. 

  Sa ne ajute Creatorul si Ierarhia Sa de Invattaori Ceresti in acest demers nobil"

  Iata ca Universul mi-a scos in cale o alta comunitate, inafara de cea bahai, pentru a indeplini misiunea nobila de a aduce pace durabila pe Terra, asta adaug eu. 

  1. BELAGINELE - EXPRESIE A DĂINUIRII MILENARE A VALAHILOR ÎN ISTORIE

   „Societatea umană a înregistrat în evoluţia ei de-a lungul istoriei, populaţii care sau distins prin nivelul înalt al civilizaţiei, exprimată în formele organizării socioeconomice şi ale celei spirituale. Despre civilizaţia pelasgilor, înaintaşii dacoromânilor, ai valahilor, au scris, sau au vorbit, mai toţi învăţaţii sau personalităţile 

   antichită? ?ii şi n-au fost puţini. Acest lucru este explicabil, dacă ne gândim că 

   pelasgii au roit din centrul originar, spaţiu vechi primordial, civilizator, aflat în 

   zona carpato-danubiană, în toate direcţiile. (dr. N. Săvescu “Noi nu suntem 

   urmaşii Romei”, Ed. Axă, Botoşani, 2003, p. 33-38). 

   În urmă cu 12 milenii, pe acest teritoriu sunt menţionate în documentele antice, 

   universităţile zalmoxiene, prin care au trecut mari nume ale antichităţii. Atestată 

   documentar este însă Hestia-Ista-Vesta (2500 î.H), ca Mare Preoteasă a 

   Colegiului Fecioarelor ştiutoare de carte.Aceasta conducea regatul feminin al 

   dacilor “ce avea la bază cel mai vechi cod de legi scrise din lumea antică, cod 

   cunoscut sub numele de BELAGINE sau "Legile Frumoase.” (D. Bălaşa 

   – “Basmul Romanizării”, pag. 5, Fundaţia Artelor Dor, 1998).

   ’’Herodot (-lib. I 211), aminteşte de un rege al agatârşilor A 

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS