Vosganian: Seceta nu va creşte preţurile la energie şi nici nu va diminua producţia

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 22 iunie 2007

Vosganian: Seceta nu va creşte preţurile la energie şi nici nu va diminua producţia

Producţia de energie electrică nu va fi redusă, iar tarifele nu vor creşte din cauza secetei, întrucât gradul de umplere a lacurilor este peste medie, iar stocurile de cărbune sunt suficiente, a declarat, ieri, ministrul economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian. "Ne-am pus problema dacă, pentru necesităţi legate de irigaţii şi de alimentarea cu apă a populaţiei, să reducem producţia de energie pe bază hidro. Răspunsul companiei a fost categoric: în acest moment, bazinul hidrografic permite continuarea producţiei de energie electrică în hidrocentrale", a precizat ministrul.

Oficialul Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) spune că există şi scenarii alternative, pentru cazul în care situaţia se va agrava. "Avem stocuri suficiente de cărbune şi producţia de energie electrică va fi la nivelul capacităţii, iar sistemul energetic nu va fi pus în pericol", a subliniat Vosganian. "Nu are rost să inducem o stare de panică, în condiţiile în care producţia de energie electrică este sub control", a apreciatVosganian.

Totodată, ministrul a spus că a avizat un proiect de Hotărâre de Guvern, prin care sunt puşi la dispoziţia Ministerului Agriculturii banii necesari pentru plata despăgubirilor şi acordarea de seminţe pentru reluarea producţiei. "Avem alocate sumele necesare pentru irigaţii, care se încadrează în nivelul general al deficitului, deci deficitul nu va fi afectat şinu vom invoca seceta pentru a intra în procedură de deficit excesiv", a precizat Vosganian.

Seceta care afectează România în acest an este cea mai puternică înregistrată în România, chiar mai accentuată decât în anii "46 -"47, a arătat, miercuri, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, în cadrul şedinţei extraordinare a Comitetului Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU), reunit la sediul Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile (MMDD).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

05 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8831
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0924
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4065
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6478
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.0612

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro