Voucherele de vacanţă se pot folosi numai la unităţile autorizate de Autoritatea Naţională pentru Turism

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 29 iulie 2015

Autoritatea Naţională pentru Turism va elibera voucherele de vacanţă, acestea fiind emise doar în sistem online de către unităţi autorizate de Ministerul Finanţelor Publice, conform proiectului ordonanţei de aplicare a Normelor metodologice privind acordarea voucherelor de vacanţă, publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT).

MECT a lansat, luni seară, proiectul de act normativ în dezbatere publică, iar propunerile, sugestiile şi opiniile privind proiectul de act normativ se primesc în termen de 10 zile.

Conform proiectului, beneficiarii pot utiliza voucherele de vacanţă pe baza actului de identitate numai pentru achiziţionarea de servicii turistice de la unităţile afiliate, stabilite de Autoritatea Naţională pentru Turism. Beneficiarii au dreptul să îşi aleagă unitatea afiliată pentru achiziţionarea serviciilor turistice. Utilizarea de către beneficiar de vouchere de vacanţă pe suport hârtie sau suport electronic, necuvenite, îl va obliga pe acesta la plata contravalorii voucherelor către angajator, conform Agerpres.

Sistemul voucherelor de vacanţă pe suport electronic, organizat de unităţile emitente, în colaborare cu angajatorii, trebuie să permită beneficiarilor accesul la informaţiile privind utilizarea şi soldul valorii nominale a voucherelor de vacanţă transferate.

Unităţile afiliate vor încheia contracte de prestări servicii cu unităţile emitente. În acest contract va fi prevăzut costul decontării voucherelor de vacanţă.

Angajatorii sunt obligaţi să înştiinţeze beneficiarii cu privire la data alimentării şi valoarea voucherelor de vacanţă transferate pe suportul electronic.

Conform notei de fundamentare, proiectul de act normativ are impact pozitiv asupra mediului de afaceri, întrucât determină creşterea veniturilor din turism şi din activităţile conexe acestuia. Proiectul creează un impact pozitiv în rândul angajaţilor, care au posibilitatea de a-şi petrece concediul efectiv prin achiziţionarea unui pachet de servicii turistice, se arată în document.

Proiectul de act normativ a fost transmis mediului asociativ din domeniul turismului, precum şi mediului asociativ al emitenţilor de vouchere de vacanţă, iar propunerile şi observaţiile acestora au fost incluse.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb