Zgonea, la Expo Milano: Italia este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României

Elena Deacu
Companii / 29 iulie 2015

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a vorbit astăzi, la Expo Milano 2015, despre legăturile profunde care există între ţara noastră şi Italia, la nivel economic, cultural şi politic, subliniind că aceasta este unul dintre principalii parteneri comerciali ai României.

Potrivit lui Zgonea, acest lucru este evidenţiat de consistenţa cooperării economice dintre cele două ţări, cu o prezenţă dinamică a companiilor italiene pe piaţa românească şi cu un volum în creştere al schimburilor comerciale.

Ziua Naţională României la Expo Milano 2015 a fost marcată azi, 29 iulie, printr-o serie de evenimente culturale şi un forum economic, în aceeaşi zi în care este sărbătorită Ziua Imnului Naţional.

Ceremonia dedicată Zilei României la Expo Milano 2015 s-a desfăşurat în prezenţa unei delegaţii oficiale conduse de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a oficialilor italieni, a reprezentanţilor presei române şi internaţionale şi a vizitatorilor. Din partea Ministerului Afacerilor Externe a participat la eveniment secretarul de stat Daniel Ionită.

Delegaţia română a fost întâmpinată de Andrea Olivero, viceministru în cadrul Ministerului Politicilor Agricole, Alimentare şi Forestiere al Republicii Italiene. În mesajul de deschidere, oficialul italian a subliniat că românii sunt cea mai mare comunitate din Italia, cu o puternică vocaţie antreprenorială, ce influenţează economia italiană. Totodată, a apreciat îmbinarea de modernitate şi tradiţie care se regăseşte în România şi a mulţumit pentru contribuţia pe care ţara noastră a adus-o în cadrul expoziţiei universale, prin promovarea patrimoniului său tradiţional şi autentic.

Ziua României la Expo Milano a continuat cu un Forum de afaceri şi investiţii organizat în colaborare cu Camera de Comerţ şi Industrie a României. Obiectivul acestui forum a fost acela de a iniţia o serie de proiecte de colaborare cu oameni de afaceri italieni şi de a încuraja investitorii italieni să-şi dezvolte afacerile în România.

Pe parcursul întregii zile, ansamblul folcloric "Cindrelul-Junii Sibiului" va susţine mai multe reprezentaţii artistice în site-ul expoziţional, ocazie cu care vizitatorii de la Expo Milano vor putea să admire dansurile şi costumele tradiţionale româneşti. Seara se va încheia cu un spectacol susţinut de Orchestra Română de Tineret, dirijor Cristian Mandeal, cu participarea sopranei Anita Hartig.

În perioada 1 mai - 31 octombrie are loc expoziţia universală Expo Milano 2015, cu tema generală "Hrănirea Planetei, Energie pentru Viaţă". Pe durata celor 6 luni de desfăşurare, manifestarea expoziţională reuneşte 148 de ţări şi organizaţii internaţionale.

România participă cu un pavilion propriu, construit pe o suprafaţă de 887 mp, aflat în zona centrală a expoziţiei. Conceptul Pavilionului porneşte de la reinterpretarea arhitecturală a unei locuinţe româneşti tradiţionale, integrate în fluxul contemporan prin mijloace moderne de prezentare audio-video, soluţii tehnologice inovatoare.

Ziua de 29 iulie a fost desemnată, în 1998, Ziua Imnului Naţional al României - "Deşteaptă-te, române!", simbol al Revoluţiei Române de la 1848. "Deşteaptă-te, române!" a fost ales, imediat după Revoluţia din Decembrie 1989, imnul naţional al României, fiind consacrat prin Constituţia din 1991.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”
Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

26 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9476
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2587
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6280
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8750
Gram de aur (XAU)Gram de aur246.8735

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro