ZIARUL BURSA

03 august 2007
Show-ul demisiei lui Sima din conducerea Bursei îngrijorează, totuşi

Show-ul demisiei lui Sima din conducerea Bursei îngrijorează, totuşi

MAKEPiaţa de Capital / 03 august 2007

Tocmai când directorul general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) Stere Farmache anunţase că, până în septembrie, va introduce derivatele la tranzacţionare, Cristian Sima, membru în Consiliul de administraţie al Bursei bucureştene, şi-a anunţat demisia (în direct, pe un canal de televiziune), nemulţumit, între altele, pentru ritmul lent în care sunt introduse pe piaţă instrumentele derivate.

CSA taie din elanul lui Vîntu pe piaţa fondurilor de pensii

CSA taie din elanul lui Vîntu pe piaţa fondurilor de pensii

Daniel BojinPiaţa de Capital / 03 august 2007

Intenţia omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu de a intra pe piaţa fondurilor private de pensii a primit o lovitură din partea Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), care a sanc­ţionat compania Petromservice cu suspendarea temporară a dreptului de vot în compania Delta Asigurări SA.

Ora de ştiri

Cornel CodiţăEditorial / 03 august 2007

Cornel Codiţă

"Unul dintre prizonierii sud-coreeni capturaţi în Afganistan a fost executat". Aşa începe ştirea care m-a obligat să scriu editorialul de azi. Repetată la intervale de jumătate de oră, de canalele specializate, şi de cel puţin trei-patru ori pe zi la jurnalele televiziunilor de mare audienţă, formularea a fost probabil preluată, ca atare, din portofoliul vreunei agenţii de ştiri.

Ediţia din 03.08.2007
Ediţia din 28.10.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Lena to Increase Investments in Romania

F.A.English Section / 03 august 2007

Portuguese construction group Lena, present on the Romanian market with Lena Construcoes, plans to increase its investments in Romania by developing private and public-private partnerships in fields such as regenerable energy, real estate and...

UAMT Posts Profit in Q2

F.A.English Section / 03 august 2007

Car parts manufacturer UAMT Oradea posted a net profit of 84,454 RON in the second quarter of 2007, compared with losses of 640,000 RON in the same period last year, according to a report to the Bucharest Stock Exchange.

BenQ lansează mouse-ul laser L300

N.I.Companii / 03 august 2007

BenQ lansează mouse-ul laser L300 ce prezintă un set complet de caracteristici, incluzând senzor laser de nivel profesional, o rezoluţie superioară de 1600 DPI şi butoane rapide pentru navigarea pe internet.

Mitul Dracula - confiscat de nişte bucureşteni

Mitul Dracula - confiscat de nişte bucureşteni

Ovidiu VrânceanuCompanii / 03 august 2007 /

Consiliul Judeţean Braşov a primit, ieri, o notificare de la compania Dracula Society prin care a fost atenţionat de existenţa mărcilor nr. 29.397 şi 45.695, înregistrate la OSIM, prin care marca "Dracula" trece în proprietatea...

Când afacerea se confruntă cu probleme

Când afacerea se confruntă cu probleme

Corina DrigaCompanii / 03 august 2007

Există situaţii în care afacerea se poate confrunta cu probleme şi, în timp ce aşteaptă ca vânzările să capete un trend ascendent, francizatul se zbate ca afacerea sa să supravieţuiască.

Călugărul înalt prea fericit

Călugărul înalt prea fericit

Marius TiţaInvestiţii Personale / 03 august 2007 /

O zi tristă, astăzi, pentru turma ortodoxă a României, cînd păstorul ei se întoarce în pămîntul ţării, după ce s-a întors la Domnul pe care l-a slujit o viaţă lungă, patriarhală.

Noi licitaţii pe PCCB

A.T.Companii / 03 august 2007

Societatea "Electrica Muntenia Sud" organizează, astăzi, şase noi licitaţii pentru achiziţionarea de energie electrică. Tranzacţiile vor avea loc pe Piaţa Centralizată a Contractelor Bilaterale (PCCB), administrată de OPCOM.

Profitul "Barclays" - peste 5,3 miliarde de dolari

Alina VasiescuInternaţional / 03 august 2007

Banca britanică "Barclays" Plc, a treia din ţară, care urmăreşte să preia "ABN Amro Holding" NV din Olanda, şi-a majorat cu 14% profitul net în primul semestru din 2007, în baza veniturilor obţinute de divizia de valori mobiliare.

"Asitrans" estimează că va afişa profit din 2008

N.I.Bănci-Asigurări / 03 august 2007

Compania de asigurări Asitrans vrea să intre pe profit din 2008, să diversifice portofoliul de produse şi să extindă reţeaua cu 25 de unităţi până la sfârşitul anului viitor, conform strategiei de dezvoltare a grupului Eurohold, a declarat ieri...

Profit în scădere pentru "UAMT" Oradea

Adina ArdeleanuPiaţa de Capital / 03 august 2007 /

Producătorul de piese şi accesorii pentru autovehicule Oradea a obţinut un profit net de 167.030 lei în primele şase luni ale anului, în scădere cu -63,72% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Vimetco", listată cu succes pe Bursa de la Londra

"Vimetco", listată cu succes pe Bursa de la Londra

Diana DorobanţuCompanii / 03 august 2007 /

Producătorul global, integrat, de aluminium primar şi produse procesate din aluminiu, "Vimetco" N.V., a anunţat ieri că emisiunea sa de Global Depositary Receipts (GDR) a fost admisă pe Lista Oficială a autorităţii de valori mobiliare din...

Acţionarii "puilor" Nitramonia bat palma cu Niculae

Acţionarii "puilor" Nitramonia bat palma cu Niculae

Ovidiu VrânceanuCompanii / 03 august 2007 /

Acţionarii companiilor Nitrocontrol, Nitrotrans şi Nitroservice se vor întâlni azi pentru a aproba închirierea celor trei societăţi comerciale omului de afaceri Ioan Niculae, cel care a achiziţionat în luna februarie activul viabil al societăţii...

SAR reclamă managementul defectuos din transporturi

SAR reclamă managementul defectuos din transporturi

Cătălin DeacuPolitică / 03 august 2007

Managementul defectuos şi modul de administrare a fondurilor UE reprezintă principalele probleme ale sectorului trans­porturilor, potrivit unui raport prezentat ieri, într-o conferinţă de presă, de Societatea Academică Română (SAR).

Un record de Guiness Book în România

comunicat StarlinkCompanii / 03 august 2007

AGWeinberger prin Fundaţia BlueSylvania în parteneriat cu Starlink Group îşi propun să ducă România în Guiness Book, strângând cel mai mare număr de chitarişti care să cânte împreună o melodie. Evenimentul va avea loc în primăvara anului viitor,...

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo