ZIARUL BURSA

04 august 2016
Mugur Isărescu

Mugur Isărescu câştigă lunar (salariu plus indemnizaţie) 13.601 euro

Andrei StanBănci-Asigurări / 04 august 2016

Actualizare 18:05 Isărescu: "Bonusuri se dau, la BNR, în număr limitat şi doar unor salariaţi cu performanţe deosebite"

Banca Naţională a României (BNR) poate să acorde angajaţilor săi, în baza legii privind statutul instituţiei, bonusuri de performanţă în sumă de maximum 2% din profitul obţinut, dar numai în cazul unor performanţe deosebite, a precizat astăzi Mugur Isărescu, într-un briefing de presă.

Actualizare 17:00 Lucian Isar: "Declaraţia de avere de la ANI va demonstra că veniturile lunare ale guvernatorului Isărescu sunt de aproape 40.000 de euro"

Declaraţia de avere de la ANI, în momentul în care va fi făcută publică cum cere legea din România, va demonstra că veniturile lunare ale Guvernatorului Isărescu sunt de aproape 40.000 de euro, a afirmat economistul Lucian Isar, într-o postare pe blogul său.

-------

Mugur Isărescu, şi-a dezvăluit astăzi, într-o conferinţă de presă, salariul lunar. Isărescu spune că, în acest moment, câştigă, din salariul net plus indemnizaţia de conducere de la Banca Naţională a României, 13.601 euro/lună şi că nu încasează pensie.

Monte dei Paschi va pleca în istorie şi UniCredit va pleca acasă?

ÎNCREDEREA NECONDIŢIONATĂ ÎN SISTEMUL BANCAR ITALIAN DĂUNEAZĂ GRAV SĂNĂTĂŢII FINANCIAREMonte dei Paschi va pleca în istorie şi UniCredit va pleca acasă?

CĂLIN RECHEAInternaţional / 04 august 2016

CĂLIN RECHEA

Publicarea rezultatelor unui test de stres bancar în Europa este urmată, de obicei, de fuga investitorilor în faţa oglinzii, unde aceştia se "îmbărbătează" şi îşi exprimă "încrederea" în promisiunile autorităţilor. Aproape imediat vine şi reacţia pe pieţe, prin creşteri semnificative ale acţiunilor din sectorul financiar.

Mortua est, din vest

VOCIMortua est, din vest

MIHAI ANTONESCUMiscellanea / 04 august 2016

De obicei, într-o republică, atunci când moare o regină, e sărbătoare, nicidecum prilej de doliu naţional. Bine, acum, în istorie, poporul era de faţă la trecerea în eternitate şi putea arunca în voie cu pietre, cepe, mere putrede şi cotoare de varză.

Călin Popescu-Tăriceanu

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU:"Numele meu sau al ALDE nu se va asocia în vreo construcţie politică cu Traian Băsescu"

George ForcoşPolitică / 04 august 2016

Actualizare 15:05 Ovidiu Raeţchi (PNL): "Alegerile vor fi despre supravieţuirea sau eliminarea din politică a lui Tăriceanu, Dragnea, Ponta"

Vicepreşedintele PNL Bucureşti Ovidiu Raeţchi susţine, în replică la afirmaţiile copreşedintelui ALDE Călin Popescu-Tăriceanu, că votul de la alegerile parlamentare va aduce o clarificare sănătoasă şi va spulbera himerele cu privire la statul de drept.

------

Liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu a declarat astăzi că nu se va asocia în vreo construcţie politică alături de Traian Băsescu, precizând că fostul preşedinte şi-a trădat toţi colaboratorii după ce s-a folosit de ei în propriul interes.

BNR a decis menţinerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an

BNR a decis menţinerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an

M.I.Bănci-Asigurări / 04 august 2016

Actualizare 16:18 Isărescu: BNR a revizuit în scădere prognoza de inflaţie pentru finalul lui 2016

Banca Naţională a României (BNR) a revizuit în scădere prognoza de inflaţie pentru acest an şi pentru 2017, aceasta urmând să rămână în teritoriu negativ până la finalul anului în curs, a anunţat astăzi Mugur Isărescu, Guvernatorul BNR, într-un briefing de presă.

-----------

Consiliul de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, astăzi, menţinerea dobânzii de politică monetară la 1,75% pe an şi păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul BNR-ului.

Profitul net al UniCredit Bank a crescut cu 159% în primul semestru al anului

FAŢĂ DE PERIOADA SIMILARĂ DIN 2015Profitul net al UniCredit Bank a crescut cu 159% în primul semestru al anului

G.E.Bănci-Asigurări / 04 august 2016

UniCredit Bank a înregistrat un profit net consolidat de 226 milioane lei, în primul semestru din acest an, în creştere cu 159% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului precedent, ca rezultat al expansiunii continue a volumelor de credite, care a compensat scăderea marjelor de dobândă şi al reducerii costului riscului de credit, se arată într-un comunicat al băncii.

Dacian Cioloş (Sursa foto: Facebook)

DACIAN CIOLOŞ:"S-au obişnuit unii să pună greşelile pe umerii tehnocraţilor, nu mai accept"

I.S.Politică / 04 august 2016

Actualizare 19:00 Vasile Dîncu: "Guvernul va trebui să facă o corectură privind impozitarea în cazul familiilor veteranilor"

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat astăzi că, există posibilitatea ca Guvernul să modifice săptămâna viitoare Codul fiscal astfel încât să beneficieze de scutiri în materia impozitării atât veteranul de război, cât şi familia acestuia, rudele de gradul I, susţinând că actualul Executiv va trebui să corecteze o greşeală făcută de Cabinetul şi Parlamentul anterior.

------

Premierul Dacian Cioloş a afirmat astăzi, cu privire la chestiunea facilităţilor pentru veterani, că nu va mai accepta ca acestui guvern să i se pună în cârcă ''aberaţiile'' Cabinetului anterior.

Transportatorii vor să protesteze, din cauza problemelor din piaţa RCA

DEZAMĂGIŢI DE DISCUŢIILE CU REPREZENTANŢII GUVERNULUITransportatorii vor să protesteze, din cauza problemelor din piaţa RCA

I.P.Bănci-Asigurări / 04 august 2016

Patronatele din transporturile rutiere - UNTRR, COTAR, ARTRI, APTE 2002, APULUM s-au declarat aseară dezamăgite de rezultatele întâlnirii cu reprezentanţii Guvernului şi Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), întrucât nu s-a ajuns la nicio concluzie, potrivit unui comunicat de presă al transportatorilor care spun că autorităţile să nu fie surprinse, dacă vor exista proteste spontane, de la blocat de drumuri, frontiere sau la simplul mers cu 30 km/h de către fiecare camion o oră pe zi, generând mari blocaje de trafic.

Banca Angliei a redus dobânda de referinţă pentru prima dată din 2009

Banca Angliei a redus dobânda de referinţă pentru prima dată din 2009

George ForcoşInternaţional / 04 august 2016

Actualizare 16:25 Guvernatorul Băncii Angliei: "Vor fi adoptate orice decizii necesare pentru îndeplinirea obiectivelor de stabilitate financiară şi monetară"

Banca Angliei (BoE) va adopta orice decizii vor fi necesare pentru a ajunge la stabilitate financiară şi monetară, a afirmat astăzi guvernatorul BoE, Mark Carney, transmite Reuters.

-------

Banca Angliei (BoE) reduce dobânda de referinţă, pentru prima dată din 2009, pentru a stimula creşterea economiei şi a anunţat că va cumpăra obligaţiuni guvernamentale de 60 de miliarde de lire sterline pentru a atenua impactul votului în favoarea Brexit, informează Reuters.

O persoană a murit, iar alte cinci sunt rănite

ATAC ÎN CENTRUL LONDREI:O persoană a murit, iar alte cinci sunt rănite

Mina IrinaInternaţional / 04 august 2016

Actualizare 10:12 Primarul Londrei face apel la locuitorii capitalei să-şi păstreze calmul

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a afirmat astăzi că siguranţa londonezilor este prioritatea sa numărul unu şi că locuitorii capitalei britanice ar trebui să-şi păstreze calmul şi să rămână vigilenţi, după un atac cu cuţitul ce a avut loc în centrul oraşului, transmite Reuters.

-------

O femeie a fost ucisă şi alte cinci persoane au fost rănite într-un atac cu cuţitul, în această noapte, în centrul Londrei, transmite The Guardian.

Poliţia din Paris, în alertă din cauza unui refugiat suspectat că încearcă să organizeze un atac

Poliţia din Paris, în alertă din cauza unui refugiat suspectat că încearcă să organizeze un atac

G.F.Internaţional / 04 august 2016

Forţele de securitate din Paris au pus în circulaţie fotografia unui solicitant de azil afgan suspectat că încearcă să organizeze un atac în capitala Franţei, a declarat astăzi o sursă din cadrul poliţiei, în contextul în care Franţa este încă sub efectul a două atentate comise într-o lună de adepţi ai grupării jihadiste Statul Islamic, relatează Reuters.

Incendiu puternic în nordul Capitalei

Incendiu puternic în nordul Capitalei

Mina IrinaMiscellanea / 04 august 2016

Actualizare 14:00 Purtător de cuvânt ISU: "În acest moment nu mai există pericol de propagare"

Daniel Vasile, purtător de cuvânt ISU, a declarat la Digi24 că incendiul a fost localizat şi se lucrează pentru lichidarea acestuia. "În acest moment nu mai există pericol de propagare", a precizat el.

"Libertatea de exprimare va fi respectată în Turcia"

AMBASADORUL TURCIEI ÎN ROMÂNIA, RĂSPUNS LA APELUL ORGANIZAŢIILOR DE MEDIA PRIVIND SITUAŢIA JURNALIŞTILOR ARESTAŢI"Libertatea de exprimare va fi respectată în Turcia"

Miscellanea / 04 august 2016

Situaţia în care se află cei peste 40 de jurnalişti turci care au fost arestaţi şi care urmează să fie audiaţi, sub suspiciunea colaborării cu organizaţia imamului Fethullah Gulen, acuzat de organizarea puciului eşuat din 15 iulie, a fost subiectul unei discuţii între Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind şi ambasadorul Turciei în România, Osman Koray Ertaş.

S&P a îmbunătăţit ratingul principalelor bănci elene

S&P a îmbunătăţit ratingul principalelor bănci elene

V.R.Jurnal de criză / 04 august 2016

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a revizuit în creştere ratingurile primelor patru bănci elene - "Piraeus Bank", "National Bank of Greece", "Alpha Bank" şi "Eurobank Ergasias" - la "CCC+", de la "SD" (selective default), cu perspectivă stabilă, potrivit Financial Times.

Ediţia din 04.08.2016
Ediţia din 07.07.2020
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Lifestyle
MACRO NEWSLETTER 4 August 2016

MACRO NEWSLETTER 4 August 2016

Internaţional / 04 august 2016

Vânzările retail din zona euro şi-au menţinut creşterea anuală la 1,6% în iunie 2016, pe fondul unei stagnări lunare neaşteptate, după un avans de 0,4% în luna anterioară.

Primarul Braşovului, încă 60 de zile de control judiciar

OVIDIU VRÂNCEANU, BraşovAnticorupţie / 04 august 2016

Primarul Braşovului, George Scripcaru, trimis în judecată de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu, este obligat să respecte încă 60 de zile interdicţiile din cadrul controlului judiciar, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)...

Profitul HSBC, aproape înjumătăţit

Profitul HSBC, aproape înjumătăţit

A.V.Internaţional / 04 august 2016

Câştigul înainte de taxe obţinut de banca britanică "HSBC Holdings" Plc în trimestrul al doilea din 2016 aproape s-a înjumătăţit faţă de anul anterior, instituţia avertizând că va îngheţa dividendele la nivelul actual.

REVISTA PRESEI 04.08.2016

Willy HomnerRevista Presei / 04 august 2016

ADEVARUL 

Transportatorii ameninţă cu proteste spontane faţă de scumpirea RCA

Cele cinci asociaţii ale transportatorilor care au participat miercuri la discuţii cu cei doi vicepremieri, Costin Borc şi Vasile Dâncu, pe tema îngheţării tarifelor...

Videoconferinţa Digitalizarea României şi tehnologia 5G
DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
RSM
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Pagini Aurii