ZIARUL BURSA

06 decembrie 2016
Ediţia din 09.02.2023
Preţul maxim în cadrul IPO-ului Medlife este de 35 lei/acţiune

ANALIŞTII RAIFFEISEN SUSŢIN CĂ ROMÂNIA ARE NEVOIE DE UN NOU ACORD STAND-BY CU FMIPreţul maxim în cadrul IPO-ului Medlife este de 35 lei/acţiune

S.A.Piaţa de Capital / 6 decembrie 2016

Actualizare 16:08

Printre riscurile specifice României şi regiunii, prospectul de listare menţionează accesarea unor finanţări de la organisme internaţionale pentru a tempera o potenţială revenire a crizei financiare în România ar putea fi condiţionată de implementarea unor măsuri de austeritate, care ar putea avea un impact asupra economiei României şi ar putea afecta afacerile Grupului Medlife.

-----------

Preţul maxim din cadrul Ofertei Publice (IPO) pentru un număr maxim de 8.840.480 acţiuni ale Medlife (44% din companie), lansată de V4C Eastern Europe Holding V Limited ("V4C") şi International Finance Corporation ("IFC"), membru al Grupului Băncii Mondiale, este de 35 lei/acţiune, au anunţat astăzi Raiffeisen Bank şi Wood & Company Financial Services, intermediarii ofertei.

Subscrierile pot fi făcute începând cu data de 6 decembrie 2016 şi până la data de 15 decembrie 2016 inclusiv, respectiv timp de 8 zile lucrătoare de către investitorii instituţionali şi începând cu data de 7 decembrie 2016 şi până la data de 15 decembrie 2016 inclusiv, respectiv timp de 7 zile lucrătoare de către investitorii de retail.

Guvernul vrea să listeze câte 20-25% din Hidroelectrica, CEC Bank şi Telekom România

NOI OFERTE PUBLICE LA COMPANIILE DE STAT, INCLUSE ÎN DOCUMENTUL STRATEGIC "ROMÂNIA COMPETITIVĂ"Guvernul vrea să listeze câte 20-25% din Hidroelectrica, CEC Bank şi Telekom România

ADINA ARDELEANUPiaţa de Capital / 6 decembrie 2016

Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş propune listarea unor pachete de câte 20-25% din Hidroelectrica şi din CEC Bank, între măsurile pentru dezvoltarea pieţei de capital, incluse în documentul strategic final "România Competitivă", rezultat în urma dezbaterilor iniţiaze de Executiv, în luna iulie.

"Impulsionarea capitalului autohton, fără aversiune faţă de capitalul extern"

DOCUMENTUL FINAL ROMANIA COMPETITIVĂ:"Impulsionarea capitalului autohton, fără aversiune faţă de capitalul extern"

A.S.Macroeconomie / 6 decembrie 2016

Dezideratul impulsionării capitalului autohton nu trebuie să fie caracterizat de aversiune faţă de capitalul extern, acesta fiind complementar celui local, creând condiţii favorabile şi pentru dezvoltarea acestuia din urmă, potrivit documentului final "România Competitivă - un proiect pentru o dezvoltare economică sustenabilă 2016 - 2020", care integrează comentariile şi observaţiile primite în urma sesiunilor consultative, capitolul "Capital autohton şi Investiţii străine directe".

Problema Ierusalimului

Cătălin AvramescuEditorial / 6 decembrie 2016

Cătălin Avramescu

Am mai văzut politicieni care şi-au încălcat promisiunile din campanie. Sper că acum nu va mai fi cazul. Donald Trump a promis că, în cazul în care va deveni Preşedinte, va muta ambasada Statelor Unite din Tel Aviv la Ierusalim.

Patru ministere au plătit 100 milioane de lei pe produse software pe care nu le-au utilizat

CORPUL DE CONTROL AL PREMIERULUI: Patru ministere au plătit 100 milioane de lei pe produse software pe care nu le-au utilizat

Companii / 6 decembrie 2016

Patru ministere au plătit 97,1 milioane lei, cu TVA, pentru produse şi licenţe software neutilizate, neimplementate, cu dificultăţi în exploatare sau cu defecţiuni, în perioada ianuarie 2011 - 31 iulie 2016, iar UTI, Teamnet şi Siveco se află pe lista celor mai mari contractori, potrivit unui raport al Corpului de Control al premierului, citat de News.ro.

Rusia - noi realităţi (II)

Rusia - noi realităţi (II)

EMILIAN M. DOBRESCUInternaţional / 6 decembrie 2016

În prima parte a anului 2014, Rusia a avut un nivel scăzut şi stabil al ratei şomajului, de circa 5,1%, dar în ultimele luni ale lui 2014 - din pricina crizei economice - a crescut numărul de locuri de muncă desfiinţate.

Noul proiect de lege privind CES nu rezolvă niciuna dintre problemele cu care se confruntă instituţia

FLORIN JIANU:Noul proiect de lege privind CES nu rezolvă niciuna dintre problemele cu care se confruntă instituţia

C.I.Macroeconomie / 6 decembrie 2016

Noul proiect de Lege privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Economic şi Social (CES) nu rezolvă niciuna dintre problemele cu care se confruntă instituţia, deblocarea activităţii CES neprimind nicio soluţie, partenerii sociali şi membrii societăţii civile care doresc să participe activ la lucrările CES, fiind în continuare lipsiţi de acest drept, a declarat, ieri, Florin Jianu preşedintele CNIPMMR.

"Viitorul premier va fi propus de PSD şi poate să fie Dragnea, Plumb sau Teodorovici"

VICTOR PONTA:"Viitorul premier va fi propus de PSD şi poate să fie Dragnea, Plumb sau Teodorovici"

Politică / 6 decembrie 2016

Actualizare 07:27 Dragnea: "PSD va propune premier din partid şi va fi un bărbat"

Premierul pe care îl vor propune social-democraţii în cazul în care vor forma majoritatea parlamentară după alegerile din 11 decembrie va fi membru de partid şi va fi un bărbat, a afirmat aseară preşedintele PSD, Liviu Dragnea.

------------

Fostul premier Victor Ponta a afirmat ieri, la Tulcea, că viitorul premier va fi propus de PSD, cu susţinerea ALDE şi a PRU, dacă această formaţiune va intra în Parlament, el avansând în acest sens şi trei nume din rândurile social-democraţilor - Liviu Dragnea, Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER6 Decembrie 2016

MACRO NEWSLETTER6 Decembrie 2016

Internaţional / 6 decembrie 2016

Preţurile de consum din Belgia şi-au menţinut creşterea anuală la 1,8% în noiembrie 2016, pe fondul unei creşteri lunare de 0,1%, după o creştere de 0,3% în luna anterioară.

Romanian government to take public 20-25% stakes in Hidroelectrica, CEC Bank and Telekom Romania

NEW LISTINGS FROM STATE OWNED COMPANIES, INCLUDED IN STRATEGIC DOCUMENT "COMPETITIVE ROMANIA"Romanian government to take public 20-25% stakes in Hidroelectrica, CEC Bank and Telekom Romania

ADINA ARDELEANU (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 6 decembrie 2016

The technocratic government led by Dacian Cioloş proposes the listing of 20-25% stakes in Hidroelectrica and CEC Bank, among the measures meant to help the development of the Romanian stock market, included in the final strategic document called...

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo