ZIARUL BURSA

30 septembrie
Preşedintele Iohannis are nevoie de un instrument special cu care să îmblînzească "demonii pădurii" care-i pot tulbura liniştea şi ameninţa siguranţa, are nevoie de o înţelepciune pe care nu a dobîndit-o încă, dar la care ar putea accede prin trecerea probelor tăcerii, apei şi focului! În spatele fiecărei porţi, stă un alt fel de viitor pentru România şi politica ei.

Viaţa după moţiune

CORNEL CODIŢĂEditorial / 23 iunie 2017

CORNEL CODIŢĂ

Pe bună dreptate, lumea se întreabă: ei... şi acum, ce urmează? Ceea ce urmează nu este chiar atît de dificil de aflat. Dacă nu cumva doreşte cineva să ştie numele viitorului prim-ministru, încă de astăzi, cînd nu a fost hotărît nici măcar în cele mai secrete cercuri de putere-decizie, atunci, restul este relativ clar, chiar dacă nici pe departe simplu.

Suntem în perimetrul prevederilor din Constituţia României, art. 103 (p 1,2,3) şi art. 85 (p.1), care reglementează situaţia creată prin adoptarea unei moţiuni de cenzură împotriva guvernului în exerciţiu. Aceasta determină, în pasul întîi, încheierea de drept a mandatului de exercitare a puterii, de către fostul guvern, iar în pasul doi, desemnarea de către Preşedinte a unui candidat pentru funcţia de prim-ministru, constituirea echipei guvernamentale, prezentarea acesteia şi a programului său, în faţa Parlamentului, pentru obţinerea votului de investitură, exercitat de majoritatea Camerelor reunite.

Revista BURSA Construcţiilor - premiată pentru profesionalism şi obiectivitate

LA 20 DE ANI DE APARIŢIE NEÎNTRERUPTĂRevista BURSA Construcţiilor - premiată pentru profesionalism şi obiectivitate

Media-Advertising / 23 iunie 2017

Revista BURSA Construcţiilor a fost premiată cu un "Certificat de Excelenţă pentru cei 20 de ani de activitate, în care a relatat cu profesionalism şi obiectivitate despre industria construcţiilor". Diploma ne-a fost acordată în cadrul Galei "Bursa Construcţiilor - 20 de ani", de către Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).

"Oltchim" a extins termenul de depunere a ofertelor angajante pentru pachetele de active

DUPĂ CE TRIBUNALUL A AMÂNAT, DIN NOU, CONFIRMAREA NOII METODE DE VÂNZARE"Oltchim" a extins termenul de depunere a ofertelor angajante pentru pachetele de active

A.A.Piaţa de Capital / 23 iunie 2017

"Oltchim" (OLT) a anunţat, ieri, că s-a extins termenul limită de depunere a ofertelor angajante în vederea achiziţionării pachetelor de active ale companiei, pentru data de 6 iulie 2017, potrivit unui comunicat transmis Bursei de Valori Bucureşti. Decizia a venit după ce Tribunalul Vâlcea a decis, miercuri, să amâne pronunţarea asupra confirmării modificării planului de reorganizare la data de 28 iunie 2017.

Euro va intra într-un ciclu multianual de apreciere

ANALIZĂ BLOOMBERGEuro va intra într-un ciclu multianual de apreciere

A.V.Internaţional / 23 iunie 2017

Analiştii bancari anticipează că, anul acesta, dar şi pe viitor, euro va avea o creştere semnificativă, iar pariurile investitorilor nu se vor mai îndrepta către dolar şi creşterea economică din SUA, în condiţiile în care moneda unică europeană s-a apreciat faţă de valutele majore în trimestrul actual.

Alina Petrescu: "20 de miniştri au depus cereri de retragere a demisiilor"

Alina Petrescu: "20 de miniştri au depus cereri de retragere a demisiilor"

Politică / 23 iunie 2017

Actualizare 12:56 Meleşcanu: "În principiu, voi continua mandatul; miniştrii ALDE vor fi propuşi pe aceleaşi posturi pe care le-au avut în Guvernul Grindeanu"

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat astăzi că "în principiu" îşi va păstra funcţia şi în următorul Guvern şi a precizat că actualii miniştri ai ALDE urmează să fie propuşi pe aceleaşi posturi pe care le-au avut în Cabinetul Grindeanu.

----------

Douăzeci de miniştri din cei 27 de membri ai Guvernului au depus, joi, cereri de retragere a demisiei, a anunţat Alina Petrescu, purtătorul de cuvânt al Guvernului, care a afirmat că aceste cereri sunt lipsite de obiect.

ANRE: "Obligaţia de stocare a gazelor - posibil să fie eliminată"

ÎNTRUCÂT PREŢUL GAZELOR DE IMPORT VA FI MAI MIC DECÂT AL CELOR ÎNMAGAZINATE ANRE: "Obligaţia de stocare a gazelor - posibil să fie eliminată"

E.O.Companii / 23 iunie 2017

Obligaţia furnizorilor de gaze să constituie depozite pentru viitorul sezon rece este posibil să fie eliminată, în condiţiile în care, la iarnă, preţul gazelor de import va fi mai mic decât al gazelor înmagazinate, a spus, ieri, Niculae Havrileţ, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

Theodor Aman - "Natură statică cu fructe şi vin franţuzesc"

PLASAMENTE ALTERNATIVEVara, la licitaţie

MARIUS TIŢAInvestiţii Personale / 23 iunie 2017

Mai întâi de toate, să stabilim unde ne aflăm. Ei bine, ne aflăm la Licitaţia de vară a Artmark, una dintre cele patru licitaţii pentru tot atâtea anotimpuri din formula cu care casa de licitaţii a pornit la drum. Desigur, nu se limitează la acestea şi face mult mai multe şi mai tematice, de nişă, dar acestea au rămas vedetele care dau greutatea specifică tradiţiei.

Ediţia din 30.09.2022
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
"Diageo" cumpără brandul de tequila Casamigos

"Diageo" cumpără brandul de tequila Casamigos

A.V.Internaţional / 23 iunie 2017

"Diageo" Plc din Marea Britanie a decis să preia brandul de tequila de lux Casamigos, al actorului George Clooney, într-o tranzacţie care îl evaluează până la un miliard de dolari, anunţă Reuters, amintind că cel mai mare producător...

MACRO NEWSLETTER 23 Iunie 2017

MACRO NEWSLETTER 23 Iunie 2017

Internaţional / 23 iunie 2017

Producţia industrială din Polonia a crescut cu o rată anuală de 9,1% în luna mai 2017, după un declin de 0,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 5,5%, după o scădere de 13,3% în luna anterioară.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo