EXIMTUR:Destinaţiile autohtone, Spania, Grecia şi Turcia, preferate de turişti

ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Turism / 23 iunie 2017

Destinaţiile autohtone, Spania, Grecia şi Turcia, preferate de turişti

Cererea pentru litoralul românesc şi Spania, în creştere faţă de anul trecut

Litoralul românesc, staţiunile balneare, montane şi Delta Dunării, Spania, Grecia şi Turcia sunt destinaţiile preferate de turiştii agenţiei Eximtur pentru sezonul 2017.

În comparaţie cu primele cinci luni ale anului trecut, cererea pentru aceste destinaţii a fost în creştere cu cel puţin o treime pentru fiecare destinaţie în parte, potrivit companiei.

Datele de incoming ale agenţiei de turism arată că ţara noastră este preferată şi de turiştii străini, în special de sloveni şi nordici, care îşi petrec la noi vacanţele primite bonus din partea angajatorilor.

Compania Eximtur a ajuns la vânzări de 26,4 milioane de euro, în primele cinci luni ale anului, în creştere cu 22% faţă de perioada similară din 2016. Divizia Eximtur Business a crescut cu 26% în perioada menţionată, reprezentând trei sferturi din totalul cifrei de vânzări a companiei. Potrivit agenţiei, creşterea se datorează extinderii portofoliului de clienţi business şi majorării numărului de deplasări şi evenimente organizate pentru clienţii existenţi. Cel mai important eveniment organizat în prima parte a anului a avut 950 de participanţi şi s-a desfăşurat timp de trei zile la Sibiu.

În cazul vacanţelor, staţiunile preferate de pe litoral în sezonul 2017 sunt Mamaia, Venus, Eforie Nord, Jupiter şi Saturn, la un pachet mediu de 776 de lei/turist. Vânzările pentru litoral care au cuprins şi perioada de Early Booking sunt mai mari cu 29% în primele cinci luni ale anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Vânzările pentru staţiunile balneare preferate - Băile Felix, Sovata, Geoagiu Băi, Covasna, pentru cele de pe Valea Prahovei şi din Braşov - Predeal, Poiana Braşov, Buşteni, Sinaia, de pe Valea Oltului - Călimăneşti-Căciulata, Băile Olăneşti şi pentru Delta Dunării au crescut cu 76% faţă de 2016, la un pachet mediu de 696 de lei/turist.

Lucia Nora Morariu, general manager Eximtur, a declarat: "Noutatea anului, în cazul vacanţelor interne, sunt zborurile incluse în pachetele de vacanţă pe litoral, din Cluj-Napoca, Timişoara, Iaşi şi Oradea, de la Bucureşti către aceste oraşe şi spre Satu Mare şi Suceava, precum şi între aceste oraşe, pentru cei care vor vacanţe în staţiuni balneare, în Bucovina, Maramureş sau să participe la evenimentele organizate în ţară. Ofertele noastre vin şi în întâmpinarea celor care beneficiază de vouchere de vacanţă, scurtându-le drumul până la destinaţia aleasă".

Statisticile companiei arată vânzări în creştere pe vouchere de vacanţă, valoarea înregistrată în primele cinci luni ale anului fiind cu aproximativ 76% mai mare faţă de perioada similară din 2016, când compania a vândut sejururi pe vouchere de vacanţă de peste un million de euro.

Dintre destinaţile externe, pentru vara 2017 sunt preferate Spania (+47%), Grecia (+44%), Turcia (+10%), dar şi Cipru (+420%), datorită celor şase zboruri săptămânale din Cluj-Napoca, şi Statele Unite (+135%), datorită circuitelor interne. Croazierele şi circuitele, înregistrează o creştere cu 85% faţă de primele cinci luni ale anului trecut.

Pachetul mediu în cazul destinaţiilor externe este de 1.642 de lei/turist.

Activitatea de incoming a agenţiei a crescut în primele cinci luni ale anului cu 628%. Ţara noastră a devenit destinaţia preferată pentru programe de companie, prin care angajaţii străini petrec câteva zile vizitând castele, mănăstiri, muzee, dar şi crame. Turiştii străini provin, în majoritatea lor, din Slovenia şi ţările nordice.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

30 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0469
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1652
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6367
Gram de aur (XAU)Gram de aur270.7253

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

ccib.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro