ZIARUL BURSA

26 septembrie
Deputaţii au decis retrimiterea la Comisii a Legii tranzacţionării gazelor

IANCU ÎI SOLICITĂ COMISARULUI EUROPEAN CANETE SĂ DISCUTE MODIFICĂRILE LEGISLAŢIEI GAZELORDeputaţii au decis retrimiterea la Comisii a Legii tranzacţionării gazelor

ANCUŢA STANCIUCompanii / 17 octombrie 2017

Actualizare 14:45

Plenul Camerei Deputaţilor a decis astăzi retrimiterea la Comisii a proiectului de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă (OUG) nr. 64/2016.

"A fost retrimis Comisiei pentru industrii, în vederea întocmirii unui nou raport, în termen de două săptămâni, proiectul de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.64/2016 pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr.123/2012 (PL-x 110/2017) - lege ordinară", potrivit unui comunicat de presă al Camerei Deputaţilor.

Actualizare 13:50 Răzvan Nicolescu: "Marele câştigător al modificărilor legislative iniţiate de Iulian Iancu sunt cei de la Gazprom"

----------

Plenul Camerei Deputaţilor dezbate, astăzi, proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale.

"Este evident că administratorii Electrica nu au respectat legea"

PRIORITATE BURSA / OVIDIU DEMETRESCU, ARBA:"Este evident că administratorii Electrica nu au respectat legea"

ADINA ARDELEANUCompanii / 17 octombrie 2017

Administratorii "Electrica" (EL) nu au respectat legea, atunci când au acceptat candidaturile susţinute de stat pentru alegerile noii conduceri, înscrise cu opt minute de întârziere faţă de termenul din convocator, pe motiv că au fost depuse în "termen rezonabil", consideră Ovidiu Demetrescu, preşedintele Asociaţiei Române de Bună Administrare (ARBA).

Tangoul politicilor prociclice se dansează în doi

Tangoul politicilor prociclice se dansează în doi

CĂLIN RECHEAInternaţional / 17 octombrie 2017

CĂLIN RECHEA

Politica macroeconomică, ale cărei componente principale sunt politica fiscală şi cea monetară, ar trebui să asigure un cadru predictibil pentru agenţii economici, astfel încât aceştia să se concentreze asupra activităţii lor de bază şi să răspundă presiunilor concurenţiale interne şi externe.

Eugen Nicolăescu şi Gabriela Firea - discuţii la Senat despre Arenele BNR

NEGOCIERI ÎNTRE OFICIALII BĂNCII NAŢIONALE ŞI CEI AI PRIMĂRIEI CAPITALEI, ARBITRATE DE SENATORUL ZAMFIREugen Nicolăescu şi Gabriela Firea - discuţii la Senat despre Arenele BNR

EMILIA OLESCUPolitică / 17 octombrie 2017

Actualizare 15:33 Daniel Zamfir: "Arenele BNR vor putea trece la MTS prin compensare cu alte terenuri"

Comisia economică a Senatului va iniţia un proiect de lege pentru trecerea bazei sportive de la Arenele BNR către Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) prin compensare în natură, a afirmat astăzi preşedintele comisiei, Daniel Zamfir.

------------

Subiectul Arenelor BNR a intrat într-o nouă etapă - cea a negocierilor între oficialii Băncii Naţionale a României şi conducerea Primăriei Capitalei.

"Trump riscă să declanşeze un război nuclear"

HILLARY CLINTON AVERTIZEAZĂ:"Trump riscă să declanşeze un război nuclear"

V.R.Internaţional / 17 octombrie 2017

"Congresul încearcă să-şi dea seama cum poate limita puterea lui Trump, ca să prevină un război nuclear", spune Clinton 

Hillary Clinton, fost secretar de stat american şi fost candidat democrat în alegerile prezidenţiale din SUA, şi-a exprimat recent îngrijorarea faţă de faptul că preşedintele Donald Trump "va lansa, într-un moment de furie, o rachetă nucleară", şi că nu există vreo cale prin care să fie oprit.

EY, amendată pentru audit necorespunzător

EY, amendată pentru audit necorespunzător

A.V.Internaţional / 17 octombrie 2017

Consiliul de Raportare Financiară (FRC) a amendat compania de consultanţă financiară Ernst & Young (EY) cu 2,75 milioane de lire sterline pentru comportament nepotrivit în legătură cu un audit realizat la "Tech Data" Corp. în 2011-2012.

BET-FI suferă cea mai importantă corecţie de la începutul anului

DUPĂ CE ÎN CEA DE-A DOUA PARTE A VERII ŞI-A RELUAT TRENDUL ASCENDENT,BET-FI suferă cea mai importantă corecţie de la începutul anului

ANDREI IACOMIInvestiţii Personale / 17 octombrie 2017

După ce, la începutul lunii august 2017, indicele BET-FI a depăşit semnificativ rezistenţa (nivel de preţ ce acţionează ca o potenţială barieră în faţa creşterii cotaţiei) pe care a format-o în luna iunie, reluându-şi tendinţa ascendentă pe care se află de la debutul anului, în prezent, cotaţia indicelui financiar se confruntă, din partea a doua a lunii octombrie, cu cea mai importantă corecţie avută până acum în 2017 (vezi grafic).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor

Amnezia

CĂTĂLIN AVRAMESCUEditorial / 17 octombrie 2017

CĂTĂLIN AVRAMESCU

Zilele trecute, actualul Preşedinte al României a afirmat, la deschiderea anului universitar, că nu trebuie toleraţi plagiatorii.

Scădere de 0,25% pentru BET-NG

BVBScădere de 0,25% pentru BET-NG

A.I.Piaţa de Capital / 17 octombrie 2017

Săptămâna de tranzacţionare a debutat cu un rulaj de 32,54 milioane de lei, superior celui înregistrat vineri, de circa 23 milioane de lei, în contextul în care cinci dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat scăderi minore,...

Conflictul din Irak ridică preţul petrolului

V.R.Internaţional / 17 octombrie 2017

Intensificarea recentă a tensiunilor dintre Irak şi forţele kurde din regiunea Kirkuk, bogată în ţiţei, a determinat creşterea cotaţiilor petroliere, pe pieţele internaţionale, iar analiştii sunt de părere că avansul s-ar putea menţine o perioadă.

MACRO NEWSLETTER 16 Octombrie 2017

MACRO NEWSLETTER 16 Octombrie 2017

Internaţional / 17 octombrie 2017

Preţurile de consum din SUA au crescut sub aşteptări în septembrie 2017, cu o rată anuală de 2,2%, după un avans de 1,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,5%, după o creştere de 0,4% în luna anterioară.

ApartHotel, în locul fostei fabrici de ciocolată din Braşov

OVIDIU VRÂNCEANUCompanii / 17 octombrie 2017 /

Compania Lidl România a obţinut un certificat de urbanism în vederea construcţiei unui aparthotel în locul fostei fabrici de ciocolată din Braşov, cumpărată de la Mondelez International în urmă cu patru ani, semn că germanii se află în negocieri...

Conferinţa “România - Strategia dezvoltarii”
BTPay
csalb.ro
Electromagnetica
marmomac.com
arsc.ro

Curs valutar BNR

23 Sep. 2022
Euro (EUR)Euro4.9437
Dolar SUA (USD)Dolar SUA5.0679
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1569
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6284
Gram de aur (XAU)Gram de aur269.8092

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo