ZIARUL BURSA

27 iulie
Ilustraţie de MAKE

IRESPONSABILITATEA FISCALĂ A AUTORITĂŢILOR URCĂ PE NOI CULMIGuvernul va ascunde dimensiunea adevărată a datoriei publice prin derivate financiare

Călin RecheaMacroeconomie / 24 august 2018

Călin Rechea

Pe fondul atenţiei aproape exclusive acordate de presă "complotului" de "asasinare" a pre­şedintelui Camerei Deputaţilor, premierul Viorica Dăncilă a semnat o ordonanţă pentru modificarea şi completarea OUG 64/2007, ale cărei prevederi vor conduce la "asasinarea" economică a ţării într-un viitor nu prea îndepărtat.

Cum? Prin introducerea unei modificări a Articolului 3 din OUG 64/2007, care arată că "În cazul operaţiunilor de administrare a riscurilor aferente obligaţiilor de natura datoriei publice guvernamentale, Ministerul Finanţelor Publice este autorizat să realizeze, în numele statului, tranzacţii cu instrumente financiare derivate pentru acoperirea riscurilor asociate portofoliului de datorie publică guvernamentală.

Fotografie de MAKE

ADRIAN MITROI, PROFESOR DE FINANŢE COMPORTAMENTALE:"Băncile nu ne vor da niciodată din prăjitura lor"

Bănci-Asigurări / 24 august 2018

(Interviu cu Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale)

"Instituţiile de credit au ocolit marile proiecte de investiţii"

"Băncile creditează din economiile locale"

"Orice paradis fiscal este caduc, optimizarea fiscală nemaifiind un model de business"

"Unui CEO de succes nu îi va păsa de client niciodată"

Reporter: Din rezultatele publicate de un număr de peste zece instituţii de credit din ţara noastră reiese că băncile de la noi - cel puţin cele care şi-au raportat bilanţul - au înregistrat profituri în creştere, în primul semestru al acestui an, unele având chiar evoluţii impresionante. De unde vin profiturile băncilor?

Adrian Mitroi: Sistemul general macro-economic se varsă foarte bine şi în profitabilitate.

ASOCIAŢIA BROKERILOR:"Este necesară mai multă prudenţă în privinţa declaraţiilor legate de companiile listate"

Piaţa de Capital / 24 august 2018

Asociaţia Brokerilor solicită o mai mare prudenţă în ceea ce priveşte declaraţiile publice referitoare la companiile listate la bursă şi semnalează posibila influenţă pe care aceste declaraţii o pot avea asupra preţului acţiunilor companiilor respective, care să ducă la efecte negative în ceea ce priveşte protecţia investitorilor şi buna funcţionare a pieţei.

Asociaţia Brokerilor transmite printr-un comunicat: "Constatând cu îngrijorare că, în ultima perioadă, s-au înmulţit în spaţiul public declaraţiile despre companiile listate la bursa de valori făcute de reprezentanţi ai Guvernului, Asociaţia Brokerilor din piaţa de capital semnaleză posibila influenţă pe care aceste declaraţii o pot avea asupra preţului acţiunilor companiilor respective, care să ducă la efecte negative în ceea ce priveşte protecţia investitorilor şi buna funcţionare a pieţei".

Pesta porcină se întinde ameninţător: 725 de focare oficiale

Pesta porcină se întinde ameninţător: 725 de focare oficiale

Octavian DanCompanii / 24 august 2018

Pesta porcină afectează tot mai multe ferme şi gospodării de pe cuprinsul întregii ţări. Autorităţile promit multe, dar deocamdată nu reuşesc să stopeze răspândirea focarelor, opoziţia politică cere demisii, oamenii de afaceri şi ţăranii se uită lung şi fluieră "a pagubă". Măsurile menite să izoleze focarele, unele extreme - cum ar fi arderea recoltelor pe unde au trecut mistreţii, nu sunt agreate de toţi cei implicaţi, fapt ce pune şi mai multe paie pe focul acestui scandal.

"Speculaţiile politicienilor ştirbesc încrederea partenerilor externi în ţara noastră"

AMCHAM ROMANIA:"Speculaţiile politicienilor ştirbesc încrederea partenerilor externi în ţara noastră"

Companii / 24 august 2018

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi seară, la Antena 3, că o parte dintre multinaţionale finanţează protestele din România 

Camera de Comerţ Americană în România - AmCham Romania a reacţionat în urma declaraţiilor şi acţiunilor decidenţilor români şi a celor aflaţi în funcţii publice care, potrivit comunităţii, pun într-o lumină negativă companiile multinaţionale şi angajaţii acestora. 

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei transmite: "Camera de Comerţ Americană în România - AmCham Romania, în numele comunităţii de afaceri pe care o reprezintă - peste 430 de companii americane, internaţionale şi româneşti - res­pinge acuzaţiile tendenţiose lansate în spaţiul public la adresa companiilor multinaţionle şi a angajaţilor acestora".

Totodată, AmCham precizează: "Facem apel la responsabilitate deopotrivă în declaraţii şi acţiuni, din partea decidenţilor şi a celor aflaţi în funcţii publice şi la încetarea discriminării românilor în funcţie de angajator. Considerăm că astfel de speculaţii creează un precedent periculos pentru democraţia românească, cu accente de intimidare a mişcării civice şi a sectorului privat, cu implicaţii negative la nivelul mediului de afaceri şi al imaginii României în plan extern, afectând încrederea partenerilor externi în capacitatea României de a exercita roluri regionale, precum Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene de anul viitor".

"Presiune tot mai mare pe bugetul de stat"

DAN BĂDIN, DELOITTE ROMÂNIA: "Presiune tot mai mare pe bugetul de stat"

Ramona RaduMacroeconomie / 24 august 2018

Dan Bădin: "Pe fondul constrângerii bugetare şi a instabilităţii politice, România începe să scadă ca nivel de interes pentru investitorii străini"  

Raluca Bontaş, Deloitte România: "Multe dintre persoanele care efectuează tranzacţii cu criptomonede nu ştiu că veniturile realizate sunt impozabile ca venituri din alte surse"

Bugetul de stat începe să fie tot mai mult sub presiune şi în ciuda "unei aşa-zise stabilităţi fiscale din ultimele luni", este posibil ca în următoarea perioadă să aibă loc unele modificări fiscale susţine Dan Bădin, partener coordonator Servicii Fiscale şi Juridice în cadrul Deloitte România.

Domnia sa a declarat ieri, în cadrul unei întâlniri cu presa: "Economia nu dă semne că va creşte în ritmul prog­nozat, de 5%, iar cheltuielile bugetare au fost programate pe această creştere. Ce se sacrifică în astfel de situaţii? Investiţiile care, din păcate, la noi în ţară sunt la minim şi cred că acest trend va continua".

Voucherele de vacanţă impulsionează turismul românesc

ANALIZĂ FRAMES:Voucherele de vacanţă impulsionează turismul românesc

A.T.Companii / 24 august 2018

Cifra de afaceri a sectorului HORECA va depăşi 15 miliarde de lei l Managerul Frames: "Deşi hotelurile sunt pline, se consumă mai puţin la terase şi restaurante"  

Managerul Frames: "Aspectul de bâlci de pe litoralul românesc devine tot mai evident"

Turismul românesc va înregistra, în acest an, cel mai bun rezultat financiar din ultimul deceniu, iar sectorul HORECA, impulsionat de voucherele de vacanţă, anunţă rezultate excelente, urmând să treacă peste graniţa de 15 miliarde lei, arată o analiză realizată de firma de consultanţă Frames.

Listarea "Aramco", anulată

Surse: Listarea "Aramco", anulată

Alina VasiescuInternaţional / 24 august 2018

Ministrul Energiei din Arabia Saudită, Khalid al-Falih, neagă, însă, oprirea planului de listare 

Arabia Saudită a anulat listarea gigantului petrolier "Aramco" atât pe piaţa internă, cât şi pe cea internaţională, care era aşteptată să fie cea mai mare tranzacţie de profil din istorie, spun surse din industrie, citate de Reuters.

Exerciţii şi poziţii

Cornel CodiţăEditorial / 24 august 2018

Cornel Codiţă

Exerciţiile sunt de înţelegere. Ale mele. Mă străduiesc, să pricep ce, cum şi de ce se întîmplă, ceea ce se întîmplă, prin lumea pestriţă a politicii din România. De ce ţin morţiş să pricep? N-aş putea dormi liniştit şi dacă înţeleg mai puţin, mai rar, mai din doi în doi, ori chiar deloc?

Ediţia din 27.07.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER-24 August 2018

MACRO NEWSLETTER-24 August 2018

Macroeconomie / 24 august 2018

Activitatea în sectorul privat din Franţa a înregistrat o expansiune peste aşteptări în august 2018. Indicele agregat al activităţii a crescut până la 55,1 (o valoare sub 50 arată contracţie), cel mai ridicat nivel din ultimele 4 luni, de la 54,4...

Umorile politice ale Vioricăi Dăncilă

GHEORGHE IORGOVEANUPolitică / 24 august 2018

După evenimentele din 10 august din Piaţa Victoriei, timp de aproape două sătptămâni nu am auzit nicio declaraţie din partea prim-minis-trului Viorica Dăncilă. Şeful Guvernului a preferat să tacă, timp de 13 zile, şi a dechis gura abia ieri, cu...

Dtlawyers
Apanova
Electromagnetica
anahotels.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Iul. 2021
Euro (EUR)Euro4.9194
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1766
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5481
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7550
Gram de aur (XAU)Gram de aur241.2482

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Allview
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo