ZIARUL BURSA

31 august 2018
Europa a intrat sub spectrul "pietrelor foamei"

Europa a intrat sub spectrul "pietrelor foamei"

Călin RecheaInternaţional / 31 august 2018

Călin Rechea

Vremea deosebit de caldă şi condiţiile de secetă extremă din Europa au adus la lumină avertismente teribile din trecut.

Associated Press a scris recent că în albia fluviului Elba din Cehia au reapărut pietrele uriaşe cunoscute sub numele de "pietrele foamei", care au indicat, de-a lungul istoriei, venirea unor vremuri grele.

"Când mă vezi, să plângi", scrie pe una dintre aceste pietre, care este considerată a fi cel mai vechi reper hidrologic din Europa. Inscripţia este în limba germană şi este din 1616.

O analiză detaliată a inscripţiilor de pe piatră a fost publicată de cercetătorii cehi în revista "Climate of the Past" în 2013 (n.a. "Droughts in the Czech Lands, 1090-2012 AD", aprilie 2013).

"Există premise pentru creşterea cotaţiei FP"

BROKERII ESTIMEAZĂ PENTRU ACEST AN:"Există premise pentru creşterea cotaţiei FP"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 31 august 2018

Dragoş Mesaroş, Goldring: "Consider că preţul acţiunii Fondul Proprietatea poate să atingă 1 leu, în 2018"  

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) prezintă un potenţial important de apreciere până la finalul anului curent, apreciază brokerii activi în piaţa noastră de capital consultaţi de Ziarul BURSA, printre argumentele furnizate de aceştia fiind discount-ul mare dintre preţ faţă de Valoarea Unitară a Activului Net şi rezultatele fi­nanciare ale emitentului.

Yuanul, mai volatil decât euro

PENTRU PRIMA DATĂ ÎN ISTORIE:Yuanul, mai volatil decât euro

A.T.Internaţional / 31 august 2018

Valoarea tranzacţiilor în yuani efectuate în afara Chinei (n.r. offshore) a atins un nivel fără precedent, stimulată de campania preşedintelui american Donald Trump împotriva practicilor valutare chineze şi de disputa comercială prelungită dintre cele mai mari două economii ale lumii, conform Bloomberg.

Giuliani: "Scrisoarea trimisă în România este o opinie personală"

TĂRICEANU ŞI DRAGNEA AU MANIPULAT OPINIA PUBLICĂGiuliani: "Scrisoarea trimisă în România este o opinie personală"

George MarinescuPolitică / 31 august 2018

Şefii coaliţiei de guvernare au oferit timp de o săptămână o nouă diversiune cetăţenilor români. După ce fumigena privind atentatul împotriva lui Liviu Dragnea nu a reuşit schimbarea agendei publice a cetăţenilor, mai preocupaţi de ce s-a în­tâmplat în 10 august, în Piaţa Victoriei, după ce "bomba" lui Darius Vâlcov privind protocolul secret din 8 decembrie 2016 dintre Parchetul General şi Serviciul de Informaţii s-a întors împotriva ministrului justiţiei, PSD şi ALDE au aruncat în presă scrisoarea lui Rudolph Giuliani.

Circa 800 milioane dolari - creanţele noastre externe de dinainte de 1989

DOCUMENT MFPCirca 800 milioane dolari - creanţele noastre externe de dinainte de 1989

H.N.Macroeconomie / 31 august 2018

Libia nu ne poate plăti, momentan, datoria pentru că situaţia politică este deteriorată  

Coreea de Nord trebuia să achite prin export, dar situaţia economică nu a permis acest lucru

Cuba nu ia în discuţie rublele transferabile, motivând faptul că nu mai există moneda

Guineea nu a rambursat decât două rate, din motive ce ţin de lovitura de stat şi virusul Ebola

Cu oficialii somalezi se ia legătura foarte greu

Irak îşi plăteşte datoria în continuare

Ţara noastră are de recuperat peste 775,8 milioane dolari din activitatea de export derulată înainte de 31 decembrie 1989, conform unui document întocmit de Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi preluat de Hotnews.

Deficit de 1,26% din PIB, la şapte luni

EXECUŢIA BUGETULUI GENERAL CONSOLIDATDeficit de 1,26% din PIB, la şapte luni

Emilia OlescuMacroeconomie / 31 august 2018

Veniturile au crescut cu 13,9%, iar cheltuielile cu 18%, faţă de primele şapte luni din 2017 

Deficitul bugetar înregistrat în primele şapte luni ale anului este de 1,26% din PIB, respectiv 11,9 miliarde lei, conform execuţiei bugetare publicate, aseară, pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP). Aceas­ta indică venituri la bugetul general consolidat în sumă de 160,8 miliarde lei, reprezentând 17% din PIB, cu 13,9% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Profitul "Life is Hard" a crescut cu 61,59%

PENTRU PRIMUL SEMESTRUProfitul "Life is Hard" a crescut cu 61,59%

V.D.Companii / 31 august 2018

Profitul net înregistrat de compania de software "Life is Hard" (LIH) a crescut cu 61,59% în primul semestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 263.531 lei, potrivit raportului transmis de producătorul de software Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Candidatura în Consiliul de Securitate al ONU, compromisă

DIN CAUZA SCANDALULUI "AMBASADA"Candidatura în Consiliul de Securitate al ONU, compromisă

GHE.I.Politică / 31 august 2018

Actualizare Ministerul Afacerilor Externe a răspuns la solicitarea formulată de Ziarul BURSA în legătură cu informaţiile prezentate de postul Realitatea TV privitoare la pierderea ţării noastre a locului de membru nepermanent în Consiliul de Securitate al ONU.

Reprezentanţii MAE: "Informaţiile apărute sunt simple speculaţii de presă"

Ţara noastră a pierdut sprijinul membrilor Organizaţiei Naţiunilor Unite cu privire la candidatura depusă pentru ocuparea unui loc de membru nepermanent în Consiliul de Securitate, a anunţat Realitatea TV, portivit unor surse.

Ministerul Justiţiei măreşte capacitatea penitenciarelor

Ministerul Justiţiei măreşte capacitatea penitenciarelor

GEORGE MARINESCUPolitică / 31 august 2018

Din dorinţa de a respecta normele europene ce prevăd ca pentru fiecare deţinut să fie alocat un spaţiu de minimum 4 metri pătraţi, ministrul justiţiei, Tudorel Toader a lansat în dezbatere publică un proiect de act normativ pentru întocmirea unor studii de fezabilitate privind mărirea capacităţii unor penitenciare din ţară.

FMI sprijină guvernul de la Buenos Aires

FMI sprijină guvernul de la Buenos Aires

G.M.Internaţional / 31 august 2018

Fondul Monetar Internaţional (FMI) va devansa termenul privind acordarea ultimelor rate de împrumut către Argentina, a anunţat Christine Lagarde, directorul acestei instituţii, potrivit AFP.

Împrumutul de 50 de miliarde de dolari a fost contractat în luna iunie şi el are drept scop sprijinirea programului economic şi de reforme întocmit de guvernul de la Buenos Aires. Prima tranşă, de 15 miliarde de dolari, a fost deja plătită Argentinei în luna iunie, iar restul ar urma să fie virat cât mai curând.

Vaccinul antigripal, disponibil imediat după ... venirea toamnei

O.D.Companii / 31 august 2018

Ministerul sănătăţii anunţă că au fost luate deja măsuri pentru ca populaţia să nu mai sufere din cauza gripei. Vaccinul antigripal va fi disponibil din 15 septembrie, 1 milion de doze urmând a fi utilizate pentru imunizarea populaţiei din grupele de risc, în cadrul campaniei gratuite a Ministerului Sănătăţii.

Rulaj de 39 milioane lei, sub media anului

BVBRulaj de 39 milioane lei, sub media anului

Vlad DobreaPiaţa de Capital / 31 august 2018

BET-BK şi BET-NG, singurii indici pe minus  

Lichiditatea înregistrată în şedinţa de tranzacţionare de ieri la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 39,03 milioane de lei, sub valoarea medie zilnică a acestui an, de circa 42 de milioane de lei.

Suveniruri la firul ierbii

Suveniruri la firul ierbii

Marius TiţaInvestiţii Personale / 31 august 2018

Marius Tiţa

La început am crezut că este o glumă interesantă, iar când am zărit caserolele din plastic subţire gândul m-a dus spre o acţiune umanitară, când se dă ceva infim de mâncare, din mâini tremurânde de vedetă sensibilă, mai ales la publicitate. Nu era vorba nici de vreo retrocedare de pământ, când ţi-l lasă la poartă dacă nu te găseşte acasă, şi în cantităţi delicate, să ajungă la toţi, că vorba ceea, puţini au fost, mulţi au rămas. Era, totuşi era o bucăţică infimă de de pământ, o bucăţică de brăzduţă de gazon, sau ce era odată un gazon, cel de pe stadionul Ghencea. Şi astfel, prin alunecare pe gazonul înrourat, pătrundem direct în mijlocul dilematicii probleme a Stelei, campioana fotbalului românesc. Problema este bine cunoscută şi născătoare de pasiuni. Până la urmă, avem două Steaua, deşi această afirmaţie este ea însăşi capabilă de disensiuni aprinse. Avem, pe de o parte, vechea echipă, aflată la un moment dat sub stăpânirea lui George Becali, care să fie trist nu trebuie, pentru că merge înainte prin FCSB, şi noua echipă, reaparţinând de Armata Română, ca secţie a clubului sportiv.

Ediţia din 31.08.2018
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER-31 August 2018

MACRO NEWSLETTER-31 August 2018

Macroeconomie / 31 august 2018

Preţurile importurilor din Germania şi-au accelerat creşterea anuală în iulie 218, până la 5%, de la 4,8% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,2%, după un avans de 0,5% în luna anterioară. Preţurile energiei importate au crescut...

Dezvoltarea infrastructurii, o prioritate pentru China

Ghe. I.Internaţional / 31 august 2018

China a aprobat 152 de proiecte de infrastructură, de la sfârşitul anului 2012 şi până în prezent, anunţă agenţia Reuters.

Valoarea totală a proiectelor este de 549,39 miliarde de dolari şi presupun dezvoltarea infrastructurii în regiunile...

Ziarul BURSA

22 ianuarie
BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo