PENTRU PRIMUL SEMESTRUProfitul "Life is Hard" a crescut cu 61,59%

V.D.
Ziarul BURSA #Companii #IT /

Profitul "Life is Hard" a crescut cu 61,59%

Profitul net înregistrat de compania de software "Life is Hard" (LIH) a crescut cu 61,59% în primul semestru al anului, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 263.531 lei, potrivit raportului transmis de producătorul de software Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cifra de afaceri netă a crescut cu 978.758 lei respectiv cu 58,46%, fapt datorat, în principal, creşterii veniturilor din vânzarea mărfurilor (creştere de aproximativ 20 de ori) şi a veniturilor din producţia vândută (+1%).

"Majorarea veniturilor operaţionale totale cu 73,75% se datorează creşterii cifrei de afaceri şi a faptului că, în perioada analizată entitatea a realizat venituri semnificative din vânzarea mărfurilor (101,3411 lei), comparativ cu perioada precedentă", se arată în raportul emitentului.

Un trend crescător a fost înregistrat şi în cazul cheltuielilor din activitatea operaţională, care s-au majorat cu 72,10%.

"Ritmul de creştere al veniturilor operaţionale comparativ cu cel al cheltuielilor operaţionale, a influenţat într-un mod pozitiv rezultatul operaţional, care s-a concretizat într-un profit în sumă de 341.621 lei", precizează Life is Hard.

Rezultatul financiar s-a concretizat într-o pierdere în sumă de 25.410 lei, care a crescut comparativ cu perioada de referinţă de aproximativ trei ori, pe fondul majorării mai accelerate a cheltuielilor financiare (+166,85%) comparativ cu creşterea veniturilor financiare (+125,82%), contribuind la diminuarea rezultatului brut al perioadei.

Comparativ cu începutul perioadei de raportare, se constată o majorare cu 1,05% a valorii activelor totale, acestea înregistrând o creştere cu 46.320 lei, până la 4,438 milioane de lei.

Majorarea cu 34,18% a activelor imobilizate rezultat al creşterii valorii activelor corporale (+71,25%), a apărut pe seama achiziţiei de astfel de active, şi a valorii activelor necorporale (+34,96%), ca urmare a investiţiilor efectuate în platforme precum: eOkey, 24Auction etc.

Ca urmare a diminuării datoriilor pe termen lung (-31,81%), dar şi pe fondul achitării ratelor de leasing financiar, şi a veniturilor în avans cu (-26,17%) datoriilor totale au coborât cu 11,42%, cu impact favorabil asupra solvabilităţii companiei, precizează Life is Hard.

Înfiinţată în anul 2004, compania care are un capital social de 2,1 milioane de lei. Firma este controlată de Ioan-Cătălin Chiş, cu o participaţie de 63,80%.

Capitalizarea LIH la bursă se situează la 13,9 milioane de lei.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS