Abonament gratuit
Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”Videoconferinţa “Investiţii imobiliare şi achiziţii publice în pandemie”

ÎNTRE NECESITATE ŞI DEPENDENŢĂPiaţa telefoanelor inteligente, în continuă expansiune

O.D.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii /

Piaţa telefoanelor inteligente, în continuă expansiune

Telefonul mobil a devenit un accesoriu indispensabil pentru omul modern. Necesitatea s-a transformat în dependenţă... spre bucuria producătorilor.

Piaţa de telefoane inteligente din ţara noastră a crescut cu aproximativ 40%, în primul semestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă din 2017, iar preţul mediu plătit pentru un smartphone a depăşit 200 de euro, reiese din rezultatele unui studiu de specialitate, realizat de Avenir Telecom: "Consumatorii au început să se orienteze către telefoane cu o valoare mai mare, arătând o preferinţă în achiziţie către flaghship-urile producătorilor. În decizia de achiziţie, consumatorii au fost ajutaţi de ofertele operatorilor, dar şi de promoţiile agresive ale retailerilor, atât offline, cât şi online. Pe lângă schimbarea comportamentului utilizatorilor, evoluţia pieţei de smartphone-uri a fost determinată şi de creşterea consumului la nivel general, dar şi de schimbarea strategiei producătorilor de smartphone-uri care au lansat în piaţă mai multe modele de telefoane din segmentele middle şi high, mutând astfel şi atenţia consumatorilor către aceste categorii de smartphone-uri".

Preţul mediu al smartphone-urilor vândute în ţara noastră a depăşit, în primele şase luni din acest an, valoarea de 200 de euro, în creştere cu peste 13% faţă de preţul mediu înregistrat anul trecut. Totodată, la nivel general, piaţa telefoanelor inteligente de la noi a înregistrat un salt de circa 40% în intervalul de referinţă. Cercetarea de specialitate relevă că, în perioada ianuarie - iunie 2018, cetăţenii din ţara noastră s-au orientat, în achiziţia de smartphone-uri, către telefoane din gamele medie şi de top disponibile în piaţă. Mai mult, aceştia şi-au dorit telefoane cu o durată de viaţă a bateriei din ce în ce mai mare. În acelaşi timp, dezvoltarea pieţei de profil a fost susţinută şi de către operatorii telecom, care au dat posibilitatea utilizatorilor să achiziţioneze smartphone-uri împreună cu internet 4G nelimitat, la preţuri începând chiar şi cu 5 euro/lună.

Pe de altă parte, dependenţa de telefonul mobil a primit şi un nume din partea specialiştilor: nomofobie ( vine din engleză, no mobile phobia). Afecţiunea este tot mai des întâlnită la nivel mondial, inclusiv la noi. Studiile arată că majoritatea românilor se culcă şi se trezesc verificând telefonul mobil. Nu mai puţin de 95% dintre compatrioţii noştri iau telefonul mobil ori de câte ori pleacă de acasă. Mai bine de jumătate recunosc că au telefonul cu ei mai mult de 13 ore pe zi, 8 din 10 adorm cu telefonul mobil, după ce verifica mail-urile sau contul de social media şi 6 din 10 se trezesc făcând acelaşi lucru.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie