Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

Societatea alandala şi duşmanii ei...!

Cornel Codiţă
Ziarul BURSA #Editorial /

Cornel Codiţă

Societatea alandala are cam de toate, dar nu este în stare să folosească nimic cu folos. Societatea alandala are resurse naturale, umane, materiale, financiare, dar risipa, prostia, prostia cu ştaif şi prostia tîmpă, ca să nu mai vorbesc despre tupeu, corupţie, necumpătare şi dezmăţ, le iroseşte sistematic, nefiind în stare să aloce decît o infimă parte pentru traiul de supravieţuire, adică de pe o zi pe alta, şi aproape nimic pentru infrastructură, cercetare, învăţămînt de performanţă, cultură şi spiritualitate, într-un cuvînt dezvoltare.

Economia societăţii alandala poate fi modelată în fel şi chip. Modelul nu contează, ci rezultatul. Iar rezultatul este mereu acelaşi: societatea alandala nu îşi poate produce nici măcar bunurile şi serviciile minimale de care are nevoie, iar pentru cele pe care le produce, totuşi, consumă mult mai mult decît valoarea lor de piaţă. În consecinţă, cheltuie întotdeauna mult mai mult decît este în stare să producă. Adică îşi canibalizează viitorul. În societăţile alandala avansate, nici măcar cheltuielile curente cu salariile angajaţilor statului şi pensiile nu pot fi acoperite din veniturile bugetare proprii, împrumutul, lună de lună şi an de an, fiind singura sursă de acoperire a necesarului. În societatea alandala, termenul împrumut, cînd actul este săvîrşit de guvern, este abrogat, fiind înlocuit cu expresia mustind de farmecul inefabil al vorbăriei economicoide: "guvernul a atras de la bănci suma X". Singurul parametru de creştere în economia societăţii alandala este cel al valorii, atît absolute cît şi relative, a împrumuturilor care "susţin" şandramaua. Cea a statului propriu-zis cît şi cea a "afacerilor" sale.

Relaţiile sociale în societatea alandala sunt cel mai adesea... alandala. Salariile şi veniturile nu au nici o legătură cu contribuţia activităţii la dezvoltare sau susţinerea de fapt a existenţei sociale; prestigiul social, nimic de a face cu munca ori valoarea socială probată prin activitate şi rezultate; ierarhiile sociale paralele abundă, iar criteriile constituirii lor sunt nu doar eterogene, ci şi contradictorii; potenţialul psihologic de conflictualitate este hipertrofiat, iar gradul de conflictualitate materializată mult peste criteriile de optim social; cooperarea este cel mult o corvoadă impusă de vetuste reguli instituţionale, de care fiecare luptă din greu să se debaraseze de fiecare şi de oricare dată cînd are ocazia. În societatea alandala totul şi toate sunt relative, mai relative decît spaţiul şi timpul în ecuaţiile teoriei relativităţii extinse a lui Einstein. De la valorile morale, la valoarea banilor şi de la valoarea umană intrinsecă la valoarea aseturilor unei afaceri, totul este relativ, depinde de cine şi cu ce etalon măsoară. Şi, fiecare măsoară după cum îl duce capul şi după cum îi vine mai bine lui, la socoteală.

Pentru ca să îşi perpetueze mecanismele şi soluţiile de existenţă, societatea alandala are nevoie de o guvernare alandala. Guvernarea alandala, prin definiţie, nu are obiective, iar dacă mai "emană" pe ici pe colo cîte unul, este radical incapabilă să-l atingă, oricare ar fi acela. Guvernarea alandala nu are niciodată politici. Pe bună dreptate, dacă nu ai obiective, la ce ar putea folosi politicile?!!! Guvernarea alandala nu are nici proiecte, decît pe hîrtie iar, cînd este să le transforme în realitate, rămîne la stadiul "studii de fezabilitate" sau "şantier permanent". Vezi bucăţica de linie metrou Drumul Taberei care trebuia să fie gata în trei ani şi nici după 9 nu se ştie cînd şi dacă va fi vreodată exploatată, sau celebra cale de transport Aeroport Otopeni-Bucureşti (15km!!!) de care se vorbeşte de douăzeci de ani şi nu e decît...vag... începută! Asta, aşa, ca să mă leg doar de mărunţişuri! Guvernarea alandala are ca principiu intern de organizare principiul alandala. El poate fi operaţionalizat de un număr oricît de mare de sintagme de tipul: nu ştie stînga ce face dreapta; una zicem, alta facem; azi zicem aşa, mîine pe dos; una vorbim, başaca ne înţelegem; decît mult şi fără rost, mai bine puţin şi prost; n-aţi-o frîntă că ţi-am dres-o; trei elefanţi se legănau pe o pînză de păianjen... şi aşa mai departe. Dacă ar fi lăsată în banii ei, societatea alandala nu s-ar sinchisi niciodată de nimic şi nu ar face nici cel mai mic consum de efort ca să se schimbe. Ca orice societate, aproape perfectă, societatea alandala are şi ea, duşmanii ei.

În cazul nostru, el se numeşte "virus". O bucăţică de ADN care umblă vraişte de colo colo şi, ca să se reproducă, are nevoie să se aciueze într-o structură celulară care ştie şi poate să copieze, multiplice, lanţurile tip ADN. După care, iese iar la plimbare şi îşi caută alte gazde, temporare. Şi toate ar fi cum ar mai fi, dacă în procesul acesta, altfel natural, nu ar destructura grav funcţionalitatea "gazdei", mergînd uneori pînă la distrugerea ei.

Întrebarea este: de ce ar fi toate acestea un factor de agresiune atît de masiv pentru societatea alandala, încît este nevoie să scoţi armata pe străzi, să o pui să ia sub control spitalele, să interzici circulaţia şi contactele sociale, să pui pe butuci o bună parte din economia şi aşa slăbănoagă şi răpciugoasă, să faci imense cheltuieli bugetare suplimentare, să trimiţi în şomaj tehnic angajaţii statului, să opreşti călătoriile interne şi internaţionale... etc? Răspunsul este cît se poate de banal: virusul este un sistem organizat, cu obiective, politici şi strategii de implementare nu doar clare, ci supraperformante, cu foarte ridicat randament funcţional, cu capacitatea masivă nu doar de supravieţuire, ci de activă şi creativă dezvoltare. Tuturor acestor "arme" societatea alandala nu are ce să le opună, decît măsuri şi acţiuni, alandala!

Bun venit în România, o bucăţică infimă din teritoriul vast al post-modernei "civilizaţii alandala" de secol XXI, marcată fatal de idealul prosperităţii din risipă şi distrugere, al guvernării de pradă, respectiv, de reducerea absurdă a performanţei sociale la dezvoltarea tehnologică!

Opinia Cititorului ( 32 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Editorial de mare clasa! Tot ziarul Bursa de azi e foarte, foarte bun!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Si eu apreciez comentariile dl Codita si in general ziarul Bursa. Articolele de astazi sunt bune si sper sa nu vina din nou Rechea cu balivernele lui ca sa ne strice ziua! Dl Codita aveti dreptate dar sa nu uitam ca multe miliarde de oamei din lume asta viseaza sa traiasca in societatea "alandala" in care traim noi insa nu au norocul asta!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Numai baliverne nu spune Rechea.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  De reținut că nu virusu ne omoară ci reacția noastră (inclusiv a sistemului nostru imunitar) la el. La atâta show și stropeala e imposibil sa nu împrăștii virusul în toate părțile.

  Practic agitația umană, starea de entropie permanenta, e cea care ne termina, nu virusul în sine. 

  Aștept ca Boc sa ridice în aer, la Cluj, mii de drone de supraveghere biometrica a supușilor. 

  Un stat praf, într-o țară praf își supraveghează supușii cu drona, webcamul și rețeaua de telefonie mobila. 

  În țara orbilor, chiorul e rege! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Mai prietene, tu n-ai trait vremurile cand Romania construia baraje in munte, centrale nucleare si naviga cu vapoare pe Dunare si Mare.. In vremurile alea daca ai fi spus cuiva ca o ajungem sa ne bucuram la 70 de viziere si 100 de masti, te-ar fi considerat nebun.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Fraiere,asa cum ti-am mai spus....tot ce s-a facut in timpul dictaturii odiaoase a lui ceausescu,s-a facut cu bani împrumutati de la occident si cu munca sclavilor! Patronul,care atunci era ceausescu,exploata aproape intreaga populatie a tarii! Munceau pe 100$ pe luna si nu gaseau nici macar alimentele de baza! Acum ti-ai dat arama pe fata! Credeam ca esti doar un psihopat care posteaza pt ca nu mai rezista in carantina,dar tu esti un propagandist psihopat al mafiei psd!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ceausescu a pus pe butuci industria tarii si a infometat populatia fara nici un rost! A comis crima impotriva poporului roman! Nimeni nu l-a obligat sa achite datoria! El a adus la colaps toata industria! Dupa revolutie si pana in ziua de azi,la carma tarii s-au aflat tot comunistii,adica neo-comunistii! Fie la guvernare,fie controland parlamentul! Nu i-a obligat nimeni sa vanda pe 1euro fabricile paraginate!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   O altă echipă de cadre didactice, cercetători și ofițeri ultra specialiști, sub patronajul Academiei de științe... nu au modificat și adaptat ( adică nu au furat și copiat) un model de VIZIERĂ banală. La îndemnul unei nepoate a mamei Omida, clar-vizionară, s-au pornit în a proiecta și fabrica... PAPUCI de casă și de plajă - tot cu o imprimantă 4D și tot din cârpe reciclabile. Vrăjitoarea a prezis că China este vlăguită în urma exportului masiv de * COvid 91 (2o 2o?) * și în 2020 - 2021 nu va mai exporta papuci, ; va fi penurie mare în Europa și Statele Unite de papuci. Vom lua premiul întâi la Salonul de inventică de la Geneva.!!!!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Hei, Salomeea. dormi?! Nu ne zicvi nimic de Binele Suprem si de escrocul Ignatenko? Hai, dfa-ne lectii la prostii ce suntem!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Meditez pentru binele tau!Iti trimit programe pozitive!Poti face si tu asta, adica sa gandesti de bine tuturor locuitorilor planetei! Asta poate face oricine!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Problema elaborării unei descrieri cuantice a lumii, în care spaţiul şitimpul să nu fie altceva decât reţele de relaţii, a fost rezolvată spre sfârşitulsecolului trecut. Teoria care a rezultat este cunoscută sub numele teoriacuantică cu bucle.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Dacă un simplu “mulţumesc” schimbă molecula de apă din noi,

   imaginaţi-vă cum este când spunem o rugăciune, cuvinte de dragoste,prietenie, înţelegere… Dacă se întâmplă în afara corpului, se întâmplă la fel şi în interior! 

    

   Totuşi, să nu uităm că se întâmplă şi invers - când spunem vorbe grele sau nutrim sentimente de ură, invidie, răzbunare… Acesta este modul în care omul se îmbolnăveşte cu apa încărcată de energie negativă şi destructivă. Multe necazuri pornesc din noi înşine! 

   Dacă apa murdară ne afectează sănătatea, gândurile şi cuvintele murdare o fac în egală măsură!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Nu celulele îmbătrânesc, ci relaţiile dintre ele

   .

   Nu oamenii se schimba,ci relaţiile dintre oameni(Prigogine) 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Omul fizic reprezintă partea fizică a organismului, tot ce ţine de corpul fizic, de materia din care suntem creaţi. 

    

   Omul psihologic, emoţional reprezintă partea organismului care 

   ţine de modul nostru de a gândi, de sentimentele pe care le nutrim, de emoţiile pe care le trăim. Omul spiritual reprezintă partea aceea a fiinţei umane care 

   priveşte relaţia noastră cu divinitatea, oricare ar fi aceasta. 

   Armonia biostructurală se instalează atunci când toate cele trei componente sunt egale. În oricare altă situaţie ne găsim în dezechilibru. 

   alimentaţie adecvată şi mişcarea zilnică ajută extrem de mult în cultivareaunui mod de a gândi pozitiv. Frica, gândurile negative, ura, invidia, orgoliul, şialte emoţii de acest fel sunt ucigătoare pentru organism. Gândirea pozitivăse obţine automat printr -o relaţie bună cu divinitatea, printr-o relaţie bună cu semenii, prin muncă în satisfacţie, printr -o alimentaţie echilibrată, prin mişcare. Dacă persistă sentimentele negative, înseamnă că ceva este greşit, 

   ceva s-a neglijat dintre cele enumerate anterior. 

   In ceea ce priveşte relaţia cu divinitatea, trebuie spus de la început că nu este importantă religia de care aparţinem. Nu contează dacă numeşti divinitatea Dumnezeu, Allah, Budhha, Forţa Naturii, etc.Importante sunt sentimentele noastre faţă de divinitate. A avea o relaţie bună cu divinitatea, înseamnă a trai în inimă, în sufletul tău această relaţie. Contează ceea ceeste în sufletul tău,

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Superb!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Procurorul general al Statelor Unite ale Americii, William Barr , se opune „certificatelor digitale” care să demonstreze că o persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19, pe care le-a propus Bill Gates. Barr s-a declarat „foarte preocupat de panta alunecoasă în ceea ce privește continuarea atacurilor asupra libertății personale”.

   „Aș fi putin îngrijorat de asta, de urmărirea oamenilor, în general, mai ales de evoluția unei asemenea măsuri pe o perioadă lungă de timp. Există situații în care libertățile pot fi restricționate, cum ar fi în timpul războiului și pandemiei, dar Departamentul Justiției va analiza dacă măsurile draconice adoptate sunt pe deplin justificate și nu există modalități alternative de protejare a oamenilor”, 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  De unde se vede ca sefii de stat sunt condusi din umbra! Scopul: eliminarea prin foamete a unei parti foarte mari din populatia lumii (795 de milioane si asa aveau probleme cu acest flagel de care nimeni nu spune, 9.7 milioane de oameni mor de cancer in fiecare an), stabilirea Noii Ordini Mondiale, printr-o pandemie cu victime mult mai putine decat in 2009! Cine nu face vaccinul si nu are pasaport biometric: HOME ARREST! NU SE STIE DACA VACCINUL TRAMBITAT CU SURLE SI TRAMBE NU VA GENERA IN 5-15 ANI O BOALA TERMINALA! TARILE SLABE SI IN CURS DE DEZVOLTARE: SARACIRE GLOBALA! CAT DESPRE CEI CARE AU AVUT UN PROGRAM DE AUSTERITATE, ISI VOR FRECA PALMELE DE BUCURIE! VOR PUNE PE BUTUC AFACERI, VOR DA AFARA BUGETARI! BANII LUATI DE LA PRIVATI SI BUGETARI IN BUZUNARUL FIRMELOR DE PARTID!!! EI TREBUIE JUDECATI PESTE UN TIMP PRECUM GOERING SI CAMARILA LA NUREMBERG! GRANITELE SE INCHID, NICIO TEHNOLOGIE NOVATOARE, CONDUCATORUL DE PESTE OCEAN DE EUROPA E DAT LA O PARTE DE SEFUL CU 110 MILIARDE DE $ SI DE FAUCI (DE UNDE STIA DE PANDEMIE, SE FACE O ANCHETA A FBI-ului si a ALTOR AGENTII FEDERALE? E NEVOIE DE ALTII?) !!! IN LOC SA FIE INVERS!!! CEI CARE AU LANSAT VIRUSUL AR TREBUI ARESTATI!!! PE SCURT: O ANCHETA LA ADRESA LUI BG SI FAUCI??? REBELIUNEA GLOBALA POATE VENI IN ORICE CLIPA!!!

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pe politicienii actuali din Ro, dupa ce le trece puterea! Sa nu mai existe prescriere!

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Până la introducerea cip-ului, învățați să nu vă bucurați de lucruri mici, cum ar fi 70 de viziere și 200 de măști produse in Romania. Sunt firimituri făcute să ascundă importurile masive care s-au făcut în această criza, din bani publici. Nu puneti botul la criza de mâncare, Romania poate produce mâncare pentru toată Europa, masonii încearcă să vă înfometeze și să vă aducă la sapa de lemn.

  #ucideti FIARA 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  Pana atunci insa e bine sa stiti ca ma asteptam , atunci cand cineva imi cere votul pentru o decizie atat de grava, sa aflu urmatoarele :

  1. Ce anume a facut Guvernul Romaniei util in ultima luna beneficiind de starea de urgenta – ( sa aflu numarul de imbolnaviti si de decedati si sa urmaresc conferinte penibile de declaratii fara sens putem si fara ) / ce isi propune sa faca si nu poate daca nu ne aflam in starea de Urgenta 

   

  2. Care este Planul de Relansare Economica a Romaniei? Cand putem sa mergem la munca? Cu ce bani o sa traim toti in Romania daca suntem blocati toti in casa? 

  3. De ce, in timp ce noi suntem blocati in case si mii de romani sunt amendati pentru incalcarea restrictiilor , Guvernul Romaniei a organizat in secret deplasare prin Romania si ulterior in alte tari din UE a zeci de mii de romani trimisi la munca fara nicio masura de protectie sanitara si sociala? 

  4. Cand se asigura in mod complet pentru Sistemul Medical capacitatea de testare zilnica si echipamentele de protectie pentru personal? De ce nu s-au asigurat deja de la momentul declararii Starii de Urgenta? 

  5. Ce se intampla cu anul scolar? Cu profesorii si copiii nostri? Cand si in ce fel isi pot relua activitatea de invatare? 

  6. De ce s-a permis si incurajat de catre Guvern in timpul Starii de Urgenta exploatarea ilegala a padurilor din Romania si exportul de grane si produse alimentare de baza ? 

  7. Ce se intampla din punct de vedere medical, economic si social cu sutele de mii de romani reveniti in tara in timpul Starii de Urgenta? 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. „După 15 mai, rămâne să vedem. Acum, în aprilie, deci prima prelungire, este obligatorie. Am auzit multă lume zicând că n-ar fi justificată, dar totuși măsurile trebuie menținute, trebuie prelungite încă o perioadă. Nu este normal acum să întrerupem și să revenim la o starede normalitate. Ar transmite populației un mesaj că lucrurile merg oricum spre bine și atunci gata, relaxăm tot. Și nu este cazul. Din 15 mai, asta vom vedea cum evoluează toată situația, dar dacă respectăm toate regulile, poate să vedem că suntem în scădere (cazurile de Covid-19 – nr.) și poate să se anuleze atunci starea de urgență și să ne oprim. Dacă vedem că lucrurile se agravează, atunci vom decide la momentul respectiv”.

   Vârful încă nu a sosit

   Secretarul de stat a subliniat că în România nu a trecut încă de perioada cea mai dificilă din epidemie. „Încă greul nu s-a terminat şi încă nu am ajuns la ce este foarte greu. Va trebui să înţelegem că va fi o perioadă ca în război, pentru că va creşte încă numărul, înainte să scadă. (…) Este posibil ca numărul pacienţilor de terapie intensivă să fie în creştere şi nu în scădere în perioada următoare” 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Băsescu vrea împrumuturi

   1.Aș împrumuta 8 miliarde Euro de la BEI și aș relansa proiectul autostrăzii Transilvania. De ce acest proiect ? 

   pentru că am proiecte de execuție pe tronsoane de la Brașov până la Borș. 

   pentru că sunt viaducte, poduri și tronsoane de autostradă începute și abandonate și care se degradează în lipsa finalizării. 

   2.Aș împrumuta 3 miliarde de EurLicitație? Exclus! Atunci când a fost lansat proiectul, Ministerul Transportului a avut evaluarea prețului pe kilometru calculat de comisia ministerului. Aș actualiya prețul cu inflația, aș adăuga un profit de 10 la sută și aș atribui lucrarea prin negocierte directă pe tronsoane numai constructorilor români. 

   Pentru că până la la criyă de dragul atribuirii lucrărilor numai firmelor străine distrugând constructorii români, din împrumut aș plăti datoriile statului față de constructori. 

   În costul lucrării aș introduce un cost mediu al forței de muncă de 1500 Euro net pe salariat în construcții.o de pe piața internațională și aș încregința TRANSGAZ sarcina de a extinde rețeaua de distribuție gaze naturale pentru populație antrenând forță de muncă și comenzi pentru industrie. 

   3.Aș împrumuta 10 miliarde de Euro într-un credit sindicalizat BEI/RERD/BM pe care i-aș pune la dispoziția ANIF pentru decolmatarea canalelor de irigații repararea sistemelor de pompare, achiziția de sisteme fixe și mobile de irigații și aș furniza gratuit apă timp de trei ani în zonele afectate de secetă. 

    

   4.Aș împrumuta 4 miliarde de Euro și aș construi 8 – 10 centre de colectare legume, fructe și zarzavaturi pe care le-aș construi în marile bazine legtumicole și producătoare de fructe. Cu siguranță aceasta este formula ca și producția românească de legume, fructe și zarzavaturi să ajungă în marile lanțuri de vânzare. Niciodată Hipermarketurile nu vor achiziționa produse de pe marginea drumului. 

   Lansarea unui program de asemenea dimensiuni va antrena masiv forță de muncă în mod direct dar și un enorm număr de IMM-uri , firme de transport industrial, companii de transport persoane, firme de catering, capacități de cazare de una două stele/margarete. 

    

   Toate aceste IMM-uri și intreprinderi familiale vor trebui să aibe acces la credite garantate de stat sau credite cu dobândă subvenționată. Nu în ultimul rând, din cele 3,1 miliarde Euro parte din bani vor fi utilizați pentru sptale, plată șomaj tehnic și finanțare IMM/uri. 

   Dar nu este suficient. Trebuie să existe bani lichizi pe piață și aici sunt câteva lucruri care trebuiesc făcute și anume: 

   1.Banca Național trebuie să asigure lichidități aproape nelimitate pe piață prin: 

   a.Reducerea provizioanelor băncilor comerciale; 

   b.Prin ce a făcut BCE în timpul lui Draghi și continuă acum Lagard, sau dacă pare mai nobil urmând exemplul Rezervei Federale. Știu că nu place NOBILILOR de la BNR, dar va trebui făcut. Și guvernul și firmele și de ce nu și populația vor avea nevoie să împrumute bani mulți. 

   2.Guvernul va fi principalul flămând de pe piață. Va trebui să înceapă prin a împrumuta bani în primul rând de la populație. Vor trebui făcute emisiuni mari eventual cu titluri nenominale și cu drept de achiziție nelimitat. Până la urmă, moral sau imoral și banii de la saltea sunt bineveniți în timp de criză. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Ce se va întâmpla însă în perioada post-globalizare? Există șanse să ne îndreptăm spre ceea ce am putea numi un „Nou Pământ”? Ce înseamnă acest Nou Pământ? Există în mod real un proces de trezire a conștiinței la nivel global care va permite trecerea spre o lume pe care mulți ar considera-o acum utopică?prof. univ. dr. Ing. Florin Munteanu, șeful catedrei Unesco de geodinamică, președintele Centrului de Studii Complexe in cearca sa contureze un raspuns intr-o emisiune inregistrata Mistere la Granițele Cunoașterii.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Tariceanu nu va vota prelungirea stării de urgență pentru că, la adăpostul ei, aceste ordonanțe militare legalizează lipsa de transparență și deschid drum liber abuzurilor. De asemenea, ele permit guvernanților să puna botniță mass-mediei și să transforme criza generata de coronavirus într-o uriașă acțiune de propaganda”

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   PSD nu va vota acest lucru în lipsa unor „măsuri economice și sociale, pentru cetățeni și mediul de afaceri”.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Eventuala relaxare a măsurilor ar trebui să se facă treptat, după o anumită perioadă de timp. În caz contrar, „există riscul ca totul să se întoarcă împotriva noastră”

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Biroul Executiv al Pro Romania a decis luni să propună parlamentarilor să voteze pentru prelungirea stării de urgenţă numai dacă preşedintele şi Guvernul răspund pozitiv la 15 solicitări, printre care adoptarea pachetului economic şi fiscal de sprijin pentru firmele afectate, clarificarea restricţiilor, implementarea programului naţional de testare pentru COVID-19, un pact naţional privind excluderea măsurilor de diminuare a salariilor şi pensiilor; în caz contrar, votul va fi împotrivă

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   ”Mi se pare de-a dreptul criminal că există politicieni români precum Ponta, Ciolacu şi Tăriceanu care nu vor să voteze decretul de prelungire a stării de urgenţă şi nu vom răspunde acestui şantaj al celor care vor să joace poker cu sănătatea românilor”

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   "În acest moment ne interesează ca toți cei vulnerabili să se simtă în siguranță. Să ceară rapoarte în Parlament și le vom da.Mai mult decât transparența de acum și ce comunicăm, ce vrea domnul Ciolacu? Să mergem la el acasă, să îi șoptim în ureche? Referitor la achiziții, să ceară și vom da toate taxele. Referitor la economie s-au luat măsuri referitoare la somaj tehnic și urmează să venim cu pachetul de măsuri care va da drumul la economie. Să nu ne așteptăm să se miște foarte repede. În momente de criză, oamenii țin bani, nu se mișcă cu ei",

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va susține azi, 14 aprilie a.c., ora 14:00, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă, conform unui anunț al Administrației Prezidențiale.

   Este de așteptat ca președintele să prezinte un nou drecret prin care să se prelugească starea de urgență pentru încă 30 de zile. 

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Obiectivul este de a îngheța economia pentru ca apoi să o repornească, pentru a nu distruge capacitatea de productie. Cîțu a spus că are o rezervă financiară pentru ca România să facă față timp de 4-5 luni.. El a spus că în următorul an pierderile care se înregistrează acum vor fi echilibrate de creșterea economiei.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

   Subscriu, însă ai uitat să ne dai ca exemplu chibutul de la Scaieni.

   Acord

   Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

DIN ACEEAŞI SECŢIUNE

Editorial

Citeşte toate articolele din Editorial

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS