ZIARUL BURSA

20 august 2020
Ediţia din 07.02.2023
Recorduri americane: S&P 500 atinge un nou maxim istoric

Recorduri americane: S&P 500 atinge un nou maxim istoric

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 august 2020

Solita Marcelli, UBS Global Wealth Management's Americas: "Este greu de crezut, dar piaţa «bear» din 2020 este oficial încheiată"  

Ryan Detrick, LPL Financial: "Datele economice sunt retrospective, iar acţiunile privesc înainte, către un viitor mult mai luminos"

Indicele Standard and Poor's 500 a închis, marţi, la maxim istoric, pentru prima dată de când pandemia de Covid-19 a lovit Statele Unite, recuperând complet căderea din februarie-martie dată de valul de vânzări în panică apărut pe fondul percepţiei privind perspectivele economiei, în contextul răspândirii pandemiei pe întregul glob.

Fuziunile şi achiziţiile globale se redresează

STUDIU DEALOGIC:Fuziunile şi achiziţiile globale se redresează

A.V.Internaţional / 20 august 2020

În SUA au fost anunţate, după 1 iulie, şapte afaceri cu valori de peste 10 miliarde de dolari fiecare, totalizând 111,8 miliarde de dolari, iar la nivel mondial - zece tranzacţii majore, evaluate la 217,5 miliarde de dolari 

Pandemia de Covid-19 nu a oprit fuziunile şi achiziţiile decât pentru o scurtă perioadă de timp, iar activitatea de profil se redresează, conform unei analize realizate de firma Dealogic, pre­luată de barrons. com.

Marcel Ciolacu şi Eugen Teodorovici

SE ASCUT SĂBIILECongresul PSD, între legalitatea proclamată de Ciolacu şi ilegalitatea denunţată de Teodorovici

George MarinescuPolitică / 20 august 2020

Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a aprobat, ieri, candidaturile pentru şefia partidului, care va fi aleasă la Congresul din 22 august. Conform informaţiilor prezentate de senatorul Lucian Romaşcanu, purtătorul de cuvânt al social-democraţilor, sunt doi candidaţi pentru preşedinţia PSD: Marcel Ciolacu, actualul şef interimar, şi Eugen Teodorovici, fostul ministru al Finanţelor Publice. Pentru acesta din urmă s-a introdus o formulă tranzitorie care să-i permită să candideze, formulă adoptată cu 44 de voturi "pentru" şi 3 "împotrivă".

Tenisul domină topurile

MILIONARII SPORTULUITenisul domină topurile

D.N.Sport / 20 august 2020

Veniturile sportivilor au scăzut simţitor în perioada pandemiei, dar sunt în continuare la un nivel foarte ridicat. Tenisul oferă cei mai bine plătiţi sportivi, atât în clasamentul masculin cât şi în cel feminin, fotbalul, baschetul, fotbalul american şi golful fiind celelalte sporturi care oferă câştiguri mari.

Etapizarea dublării alocaţiilor, respinsă de Parlament

George MarinescuPolitică / 20 august 2020

Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional, a respins, ieri, cu 166 voturi pentru, 63 voturi împotrivă şi 29 abţineri, Ordonanţa de Urgenţă 123/2020 prin care Guvernul etapiza dublarea alocaţiilor copiilor. Conform actului normativ adoptat de Executiv, dar respins de Parlament, alocaţiile urmau să fie majorate de la 1 august cu 20%, iar celelalte creşteri cu acelaşi procent trebuia să aibă loc în 2021 şi 2022.

"Moţiunea de cenzură duce incertitudinea politică la un nou nivel"

VALENTIN TĂTARU, ING:"Moţiunea de cenzură duce incertitudinea politică la un nou nivel"

Mihai GongoroiMacroeconomie / 20 august 2020

"Riscul de downgrade va rămâne un pericol constant pe întregul an 2021", spune analistul 

Majorarea pensiilor cu 14% în timpul unei contracţii economice severe, o moţiune de cenzură şi apropierea alegerilor pun bazele pentru o serie de dezvoltări pe termen scurt foarte complicate pentru România, consideră Valentin Tătaru, economist la ING Bank. Tătaru se aşteaptă ca deficitul bugetar să urce peste 9% în acest an şi preconizează o amplificare a presiunii pe stabilitatea ratingurilor de ţară ale României în condiţiile în care datoria publică raportată la PIB va ajunge în preajma nivelului de 50% în 2021.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 20 August 2020

MACRO NEWSLETTER 20 August 2020

Macroeconomie / 20 august 2020

Preţurile de consum din Marea Britanie şi-au accelerat creşterea anuală în iulieor şi-au temperat creşterea anuală până la 0,8%, de la 1,1% în luna precedentă, în condiţiile unei scăderi lunare de 0,3%, iar preţurile utilităţilor şi-au temperat...

Scăderi pe linie pentru indici

BVBScăderi pe linie pentru indici

A.I.Piaţa de Capital / 20 august 2020

Tranzacţii de 11,12 milioane de lei cu titlurile de stat Fidelis  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii în scădere, într-o zi în care valoare transferurilor s-a ridicat la...

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo