ZIARUL BURSA

01 decembrie 2020
Ediţia din 23.10.2024
Şapte zile

EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE Şapte zile

MAKEEditorial / 1 decembrie 2020

MAKE

1. De Paşte  

(29.04.2019)

În a doua zi de Paşti, mi-am amintit că am făcut o notiţă în vacanţa de la Dubrovnik din 2016, pe care am amplificat-o mai încolo şi care arată o continuitate de preocupare, de la an la an, nu asupra avatarurilor religiei, ci asupra felului cum se instituie sacrul. Într-un final pe care nu l-am datat, dezvoltarea a primit titlul de "Paradisul", pentru un motiv pe care nu mi-l amintesc.

Lucian Bute

EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE / Lucian Bute: "Sunt român şi simt româneşte, chiar dacă trăiesc în Canada"

A consemnat Dan NicolaieSport / 1 decembrie 2020

Reporter: Cum sărbătoreşte Lucian Bute ziua de 1 Decembrie în Canada?

Lucian Bute: Lucian Bute este român şi se simte român chiar dacă trăieşte în Canada. În anii precedenţi sărbătoream Ziua Romaniei împreună cu comunitatea româ­nească din Montreal. Consulatul din Montreal organiza Ziua Româ­niei şi bineînţeles că pe lângă alte personalităţi din România eram si eu invitat de onoare, din păcate anul acesta din cauza pandemiei prin care trecem nu se va mai organiza niciun eveniment, cel mai probabil voi fi acasă cu soţia şi copii mei!

"Mediul privat a învăţat să «lucreze» cu fondurile europene"

EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ COSTICĂ T. MUSTAŢĂ, PREŞEDINTE CCIB: "Mediul privat a învăţat să «lucreze» cu fondurile europene"

A consemnat George Marinescu.Politică / 1 decembrie 2020

Firmele bucureştene rezistă bine presiunii exercitate de criza coronavirusului CCIB a pierdut în 10 luni de pandemie doar opt companii membre: patru au intrat în faliment, una a fost radiată, iar trei sunt în dizolvare/lichidare Predictibilitatea şi transparenţa legislaţiei şi procedurilor - condiţii esenţiale pentru ca mediul de afaceri să acceseze fondurile europene 

Reporter: Care este situaţia economiei româneşti, din punctul dumneavoas­tră de vedere, la 1 decembrie 2020, în plină pandemie?

Ioan Nani

EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE/ 65 DE ANI DE EXISTENŢĂ Fondul de salarii, profiturile, impozitele şi taxele dau valoarea adăugată companiei Antibiotice Iaşi

A consemnat Mihai GongoroiCompanii / 1 decembrie 2020

(Interviu cu Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi) 

Reporter: Cum s-a adaptat Antibiotice Iaşi noului context adus de pandemie? Ce măsuri aţi luat pentru protejarea angajaţilor şi a activităţii?

Ioan Nani: Incă de la începutul pandemiei, la Antibiotice SA a fost creat un Comitet de Siguranţă şi Sănătate, responsabil cu adoptarea măsurilor necesare evitării răspândirii infecţiilor cu noul coronavirus în rândul angajaţilor.

Ilie Bădescu

EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE Ce ne spun 1 Decembrie 1918 şi Trianonul

Ilie BădescuPolitică / 1 decembrie 2020

În 2020 s-a încheiat un ciclu secular. Anii 1918-1920 au marcat un triumf spiritual de amploare civilizaţională: în drumul lor spre dreptate şi libertate, popoarele Europei Centrale, mişcate de o energie morală şi un "pasionarism etnic" extraordinare, îşi atinseră ţinta trecând peste trei obstacole ce păreau insurmontabile: pandemia de gripă spaniolă (care a contaminat 500 milioane de oameni, 1/3 din populaţia lumii la epoca respectivă, în România pierind atunci de gripă circa 100.000 de persoane), războiul mondial şi imperiul de substituţie, în tripla sa înfăţişare: dualist, ţarist şi otoman.

Ufuk Tandoğan

EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE "Pandemia a adus viitorul mai aproape"

Bănci-Asigurări / 1 decembrie 2020

(Interviu cu Ufuk Tandoğan, CEO Garanti BBVA România) 

Reporter: Cum a fost afectat sectorul bancar de efectele puternice ale pandemiei de coronavirus?

Ufuk Tandoğan: Pandemia generată de COVID-19 are un impact major asupra economiei globale şi mare parte dintre sectoarele economice au fost afectate, efectele sale răspândindu-se cu rapiditate, peste tot în lume.

Dumitru Nancu

EDIŢIE SPECIALĂ DEDICATĂ ZILEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI - ÎNTÂI DECEMBRIE "Raportul dintre creditul bancar şi cel comercial este de 1 la 3"

A consemnat Emilia OlescuBănci-Asigurări / 1 decembrie 2020

(Interviu cu Dumitru Nancu, director general FNGCIMM)  

Reporter: În cadrul intervenţiei pe care aţi avut-o la conferinţa BURSA aţi afirmat că în primele zece luni din 2020 Fondul a acordat garanţii care reprezintă, ca volum, 10% din numărul total de garanţii acordate în ultimii 18 ani, iar ca valoa­re - 28%. Cele mai multe dintre garanţii au fost date în baza Programului IMM Invest, lansat în contextul pandemiei de Covid-19. Putem spune că FNGCIMM este unul dintre câştigătorii acestei crize?

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Hygienium protejează România

ADVERTORIAL Hygienium protejează România

Companii / 1 decembrie 2020

Povestea de succes a dezinfectanţilor româneşti care au cucerit întreaga lume 

Un grup de firme din România, Grande Gloria Production, a reuşit o performanţă semnificativă în această perioadă de pandemie. Producătorul gamei de dezinfectanţi...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9731
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5973
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3086
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9669
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.5667

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo