ZIARUL BURSA

01 decembrie
Grafică de MAKE

Tranzacţii suspecte înainte de oferta publică la SIF Banat-Crişana

Cătălin BuzdeaPiaţa de Capital / 30 septembrie

Cine ar vinde opt milioane de acţiuni, fără să aştepte câteva zile şi să încaseze cu 240.000 lei mai mult ? Dacă au fost mai mulţi vânzători, cum este posibil ca toţi să vândă aceeaşi cantitate, fix la acelaşi preţ?  

Cei care au condus şi conduc Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) i-au tot îngăduit domnului Bogdan Drăgoi să creeze un întreg sistem împotriva legilor pieţei de capital. Unii spun că ASF i-ar fi permis să fie scutit de legi pentru că este fiul generalului Dan Drăgoi, fostul subaltern al generalului Stănculescu, mâna dreaptă a dictatorului Ceauşescu.

"Organele de cercetare să ia urma banilor fraudaţi în cazul City Insurance"

COMISIA DE AUDIERE DIN PARLAMENT:"Organele de cercetare să ia urma banilor fraudaţi în cazul City Insurance"

Mihai GongoroiBănci-Asigurări / 30 septembrie

După ce a cerut ca audierile să se desfăşoare fără presă, Nicu Marcu a fugit de jurnalişti Valentin Ionescu, ASF: "Noi nu am garantat niciodată că nu vor creşte tarifele RCA" Întrebări fără răspuns: "Ce fac şefii de la City şi unde sunt ei?" 

Eşecul activităţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) în speţa City Insurance - întins pe mulţi ani, la fel ca frauda - s-a finalizat cu prăbuşirea casei City Insurance, după dispariţia câtorva sute de milioane de euro, după aprecierile din spaţul public. Până la stabilirea prejudiciului, conducerea ASF a fost audiată, ieri, la Parlament, concluzia comisiei de audiere fiind că "organele de cercetare să-şi facă treaba".

"Diversificarea portofoliului de investiţii - o abordare înţeleaptă în actualul context din pieţe"

ANALIŞTII:"Diversificarea portofoliului de investiţii - o abordare înţeleaptă în actualul context din pieţe"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 30 septembrie

Aurelian Dochia: "Fondurile de investiţii au resurse mari, astfel încât pot să realizeze o diversificare adecvată a portofoliului" Adrian Codirlaşu, CFA România: "Proporţiile diferitelor intrumente într-un portofoliu diversificat se ajustează în funcţie de atitudinea faţă de risc a fiecăruia" 

Diversificarea mai mare a portofoliului de titluri financiare reprezintă o abordare înţeleaptă în actualul context din pieţe, caracterizat prin preţuri ale acţiunilor care merg din maxime în maxime istorice şi dobânzi real negative pentru depozite sau alte instrumente cu venit fix, sunt de părere analiştii consultaţi de Ziarul BURSA.

"Factura la energie poate scădea cu 12-15% dacă statul îşi asumă costul cu certificatele verzi şi cu bonusul de cogenerare"

DUMITRU CHIRIŢĂ, PREŞEDINTELE ANRE:"Factura la energie poate scădea cu 12-15% dacă statul îşi asumă costul cu certificatele verzi şi cu bonusul de cogenerare"

Mihai GongoroiPolitică / 30 septembrie

Chiriţă: "26 de operatori economici sunt investigaţi pentru manipularea pieţei de energie" "Plafonarea preţului la consumatorul casnic, nu la producător, este o soluţie legală", a afirmat Chiriţă  

Factura la energie a consumatorilor casnici şi non-casnici ar putea să scadă, în medie, cu 12-15%, dacă statul îşi asumă costul cu certificatele verzi şi cu bonusul de cogenerare, a afirmat, ieri, Dumitru Chiriţă, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), în cadrul audierilor din Comisia parlamentară de anchetă cu privire la creşterea preţurilor din energie.

Johan Meyer

JOHAN MEYER, MANAGERUL DE PORTOFOLIU LA FONDULUI PROPRIETATEA:"Autorităţile române îşi trag un glonţ în picior, prin schimbarea legislaţiei"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 30 septembrie

Fondul va apela la instanţă, dacă va fi nevoie, în cazul majorării capitalului Aeroporturi Bucureşti, a spus Meyer  

Autorităţile române îşi trag un glonţ în picior prin schimbarea legislaţiei, ceea ce riscă să îndepărteze investitorii străini şi locali, a apreciat ieri Johan Meyer, CEO-ul Franklin Templeton Bucureşti şi Managerul de Portfoliu al Fondului Proprietatea (FP), într-o conferinţă de presă.

Salvarea albinelor, pe masa Comisiei Europene

Salvarea albinelor, pe masa Comisiei Europene

O.D.Miscellanea / 30 septembrie

Uniţi, oamenii pot mişca lucrurile în direcţia bună. Evident că uneori lucrurile se întâmplă în sens invers, dar nu este subiectul acestei ştiri. O petiţie europeană care vizează salvarea albinelor a reuşit să strângă numărul de semnături necesar pentru a fi examinată de Comisia Europeană.

EFECTELE VALULUI AL PATRULEAFestivalul Naţional de Teatru se va desfăşura online

O.D.Cultură / 30 septembrie

Valul al patrulea a lovit din plin în festivalurile culturale, pe care le-a mutat, "fără milă", în mediul online. Organizatorii anunţă că Festivalul Naţional de Teatru, ediţia a 31-a, se va desfăşura în perioada 6-14 noiembrie, în format online, din cauza restricţiilor impuse de pandemie. Potrivit UNITER conceptul din acest an este "Creaţia. Recreaţia. Re-creaţia", care subsumează şi secţiunile FNT.

Pandemia a crescut consumul online de muzică

Pandemia a crescut consumul online de muzică

O.D.Miscellanea / 30 septembrie

Obiceiurile de consum se tot modifică de la startul pandemiei, iar anumite industrii au de câştigat din asta, altele de pierdut. Accesările online de muzică la nivel mondial au crescut în primele opt luni ale anului cu 25,9%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit unui nou studiu privitor la tendinţele muzicale internaţionale realizat de MRC Data.

Ediţia din 01.12.2021
AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
MACRO NEWSLETTER 30 septembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 30 septembrie 2021

Macroeconomie / 30 septembrie

Preţurile importurilor din Germania au crescut peste aşteptări şi în august 2021, cu o rată anuală de 16,5%, cea mai mare din septembrie 1981, după un avans de 15% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,4%, după o creştere de...

PIAŢA VALUTARĂ Euro s-a depreciat la 4,9480 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 30 septembrie

Euro a scăzut, ieri, cu 0,01 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9480 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1.1640 dolari, în depreciere cu 0,36%...

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo