ZIARUL BURSA

29 octombrie 2021
Ediţia din 23.04.2024
Companiile, nepregătite pentru atingerea ţintelor climatice

Companiile, nepregătite pentru atingerea ţintelor climatice

George MarinescuCompanii / 29 octombrie 2021

Claudiu Năsui, fostul ministru al Economiei: "Viteza cu care ar trebui să atingem ţintele climatice trebuie să fie compatibilă şi cu capacitatea economiei naţionale de a suporta acest proces de decarbonificare şi să nu atenteze la bunăstarea cetăţenilor" Ovidiu Demetrescu, expert în energie: "Ne lipseşte resursa umană calificată pentru implementarea măsurilor care să ducă la atingerea ţintelor climatice" 

Intensificarea măsurilor pentru reducerea schimbărilor climatice - decizie ce va fi dezbătută începând de duminică, timp de o săptămână, în cadrul celei de a 26-a Conferinţe a părţilor (COP26) la Convenţia Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice, eveniment ce va avea loc la Glasgow - nu pare a fi agreată de marile companii ce activează în economia globală.

Ben Madadi

LA AGEA DE LA JUMĂTATEA LUNII VIITOAREBen Madadi va încearca din nou să îl revoce pe administratorul SIF Muntenia

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 29 octombrie 2021

SAI Muntenia Invest spune că punctele privind distribuirea de dividende, revocarea administratorului şi numirea board-ului sunt de competenţa AGOA, nu AGEA "Schimbarea formei de administrare poate conduce la suspendarea activităţii SIF-ului pentru o perioadă estimată la cel puţin 18 luni", se mai spune în comunicatul SAI Muntenia Investitorul acuză SAI Muntenia Invest de prejudicierea SIF Muntenia  

Ben Madadi, împreună cu alţi investitori de retail vor încerca, din nou, eliminarea SAI Muntenia Invest din poziţia de administrator al SIF Muntenia (SIF4), la adunarea extraordinară a acţionarilor societăţii de investiţii financiare de la jumătatea lunii viitoare.

CORESPONDENŢĂ DIN UKPovara fiscală în Marea Britanie - la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani

Ian DeaconInternaţional / 29 octombrie 2021

Ian Deacon

Povara fiscală în Marea Britanie este la cel mai ridicat nivel din ultimii 40 de ani, iar cancelarul promite să reducă impozitele în bugetele viitoare. În bugetul publicat zilele trecute de Oficiul pentru Responsabilitatea Bugetară (OBR), singura schimbare majoră legată de impozite a fost creşterea cu 1,25% a taxei naţionale pentru asigurare. Şi aceasta a fost aplicată dividendelor ca o taxă suplimentară pentru acea formă de venit din investiţii.

Aproape aproximativ cît pe ce... perfect

Cornel CodiţăEditorial / 29 octombrie 2021

Cornel Codiţă

E... aproape gata! Cum cine? Guvernul, frate! Aci... colea... mai avem doar la un colţ şi... ce mai... e gata!!! Păi, de ce credeaţi că am plecat eu din bogat coloratele "peisage" de toamnă ale frumoasei noastre patrii tocmai în "peisagele" tern-nisipoase ale Egipetului?

Norvegia, pe primul loc în cursa către atingerea ţintei climatice din 2050

Norvegia, pe primul loc în cursa către atingerea ţintei climatice din 2050

G.M.Internaţional / 29 octombrie 2021

În ciuda faptului că este unul dintre cei mai mari exportatori de petrol şi gaze din lume, Norvegia ocupă prima poziţie în ediţia din acest an a raportului privind indexul NZRI, document elaborat de compania KPMG şi care compară progresul unei selecţii de ţări în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, care provoacă schimbări climatice şi evaluează nivelul de pregătire şi capacitatea acestora de a atinge Net Zero până în 2050.

Populaţia lumii are încredere în medici, nu în politicieni

SONDAJ IPSOS PE 2021, ÎN CONTEXTUL PANDEMIEIPopulaţia lumii are încredere în medici, nu în politicieni

V.R.Miscellanea / 29 octombrie 2021

Indicele Ipsos Global Trustworthiness arată că 64% din populaţia de pe glob are încredere în medici Oamenii de ştiinţă se clasează pe locul al doilea în topul încrederii, cu 61%, iar profesorii - pe al treilea, cu 55% Pe ultimul loc se află politicienii, cu 10% 

Încrederea în medici a crescut în ultimii ani, la nivel mondial, pe măsură ce pandemia de Covid-19 a cuprins întreaga lume, punându-i în centrul atenţiei, arată un sondaj realizat de Ipsos şi preluat de Forumul Economic Mondial.

"Avem o creştere galopantă a preţurilor din energie, care vor rămâne pentru o perioadă la valorile actuale"

SPECIALIŞTI DIN MEDIUL DE AFACERI:"Avem o creştere galopantă a preţurilor din energie, care vor rămâne pentru o perioadă la valorile actuale"

Mihai GongoroiMaterii Prime / 29 octombrie 2021

Andrei Ceclan, preşedintele SAMER: "Uităm că sectorul energetic nu este făcut să existe în sine, ci este făcut pentru consumatori" Mihai Aniţei, country manager Ameropa: "Azomureş nu poate produce la preţul din prezent al gazului" Andrei Horhoianu, director operaţiuni ENEL X România: "Vom vedea o uşoară atenuare a preţurilor spre sfârşitul anului viitor" 

România şi Uniunea Europeană se confruntă cu o creştere galopantă a preţurilor din energie electrică şi gaze naturale, preţuri care vor rămâne pentru o anumită perioadă de timp la valorile nemaiîntâlnite din prezent, au afirmat, ieri, mai mulţi specialişti din sectorul de energie şi din mediul de afaceri, în cadrul unui eveniment organizat de publicaţia Energymonics.ro.

Elon Musk

Elon Musk se contrează cu democraţii americani pe tema taxării

M.G.Macroeconomie / 29 octombrie 2021

Elon Musk, cel mai bogat om de pe planetă, cu o avere netă de aproximativ 292 de miliarde de dolari, cu aproape o treime mai mare decât PIB-ul României, a afirmat, recent, că impozitarea miliardarilor ar diminua într-o foarte mică măsură datoria naţională a Statelor şi că adevărata problemă o reprezintă cheltuielile prea mari ale guvernului federal american.

Mihai Alecu

CORPUL DE CONTROL ACUZĂ, MINIŞTRII IGNORĂRotaţie de cadre la Ministerul Transporturilor

George MarinescuPolitică / 29 octombrie 2021

Mihai Alecu, şeful ARR, a fost numit şef al ISCTR de ministrul Dan Vîlceanu Într-un raport întocmit de Corpul de Control, document ignorat de ultimii doi miniştri ai transporturilor, Mihai Alecu este acuzat de casări "cu dedicaţie" şi de încheierea de contracte cu firme inexistente 

Haos total la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii sub conducerea ministrului interimar Dan Vîlceanu, care este şi ministru interimar al Finanţelor Publice.

Fluctuaţii în Europa, după ce BCE a păstrat măsurile de stimulare

BURSELE LUMIIFluctuaţii în Europa, după ce BCE a păstrat măsurile de stimulare

A.V.Internaţional / 29 octombrie 2021

Bursele din Europa au fluctuat ieri, după ce Banca Centrală Europeană (BCE) a decis să menţină toate măsurile de susţinere a economiei, în pofida unei creşteri puternice a inflaţiei în zona euro.

Deutsche Börse

- Acţiunile Volkswagen AG au coborât cu 4,2%, la 275,80 euro la ora locală 16.04. Compania şi-a înrăutăţit perspectivele privind livrările în 2021, din cauza condiţiilor dificile de pe piaţă, deficitul global de semiconductori afectând rezultatele trimestriale ale celui mai mare producător auto european.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 29 octombrie 2021

MACRO NEWSLETTER 29 octombrie 2021

Macroeconomie / 29 octombrie 2021

Preţurile producătorilor industriali din Franţa şi-au accelerat creşterea anuală şi în septembrie 2021, până la 10,8%, de la 9,5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,6%, după un avans de 0,8% în luna anterioară.

Euro a crescut la 4,9490 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro a crescut la 4,9490 lei

Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 29 octombrie 2021

Euro a crescut, ieri, cu 0,02 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9490 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1642 dolari, în apreciere cu 0,33%...

APA NOVA
hidroelectrica.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

23 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9762
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6699
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1198
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7698
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.5697

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo