ZIARUL BURSA

03 decembrie 2021
Ediţia din 27.03.2023
"Dorim să creştem până la 15% ponderea exporturilor în cifra de afaceri"

ALEXANDRU STÂNEAN, CEO TERAPLAST:"Dorim să creştem până la 15% ponderea exporturilor în cifra de afaceri"

Emilia OlescuPiaţa de Capital / 3 decembrie 2021

Grupul TeraPlast a împlinit, anul acesta, 125 de ani de activitate şi, în ciuda pandemiei, corporaţia traversează probabil cea mai bună perioadă a sa de la înfiinţare. În primele nouă luni ale acestui an, cifra de afaceri a Grupului TeraPlast a înregistrat un salt de 45,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2020, până la peste 451 de milioane de lei. Vânzările din producţia proprie au o pondere de 87% în total.

Bogdan Drăgoi

DUPĂ JIGNIRILE ADUSE LUI BEN MADADI ÎN AGEA SIF BANAT CRIŞANABogdan Drăgoi, pasibil de amendă pentru instigare la discriminare

M.G.Piaţa de Capital / 3 decembrie 2021

Csaba Asztalos, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării: "Afirmaţia «bani murdari din Iran» lasă senzaţia că acţionarul ar reprezenta un pericol pentru că ar fi iranian; Nu este de nivelul unei răspunderi penale, ci contravenţionale" 

Ben Madadi: "Sunt convins că Bogdan Drăgoi nu îşi va da demisia, pentru că a făcut lucruri mult mai grave"

FAO: Preţurile alimentelor au atins cel mai ridicat nivel din iunie 2011

FAO: Preţurile alimentelor au atins cel mai ridicat nivel din iunie 2011

Călin RecheaInternaţional / 3 decembrie 2021

Călin Rechea

Preţurile produselor alimentare au înregistrat a patra creştere consecutivă în noiembrie 2021, cu o rată lunară de 1,2%, după o creştere de 2,8% în luna precedentă, iar creşterea anuală s-a temperat până la 27,3%, de la 31% în luna precedentă, conform ultimului raport de la FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură).

Virgil Păunescu

PROIECTUL DECODE PRIVIND VACCINUL ROMÂNESC ANTI-COVID - APROAPE DE FINALVirgil Păunescu acuză imixtiuni din lumea medicală

George MarinescuCompanii / 3 decembrie 2021

Contractul privind finanţarea proiectului Decode privind vaccinul românesc anti-Covid se va încheia în 5 decembrie 2021 Funcţionarii Camerei de Conturi Timiş care au verificat finanţarea proiectului Decode, sancţionaţi cu mustrare scrisă Şeful OncoGen susţine că raportul întocmit de aceştia conţine informaţii eronate Virgil Păunescu crede că s-a dorit înlăturarea sa din acest proiect şi de la şefia OncoGen  

Învăţaţi limba rusă... orbecăind

Cornel CodiţăEditorial / 3 decembrie 2021

Cornel Codiţă

Sunt deja trei generaţii după mine care nu au auzit vreodată în direct semnalul sonor cu care Radio România îşi anunţa emisiunea de "prime time" "Vorbeşte Moscova".

Acţiunea TeraPlast - vedeta Bursei de Valori Bucureşti, în ultimii doi ani

SUPLIMENT TERAPLASTAcţiunea TeraPlast - vedeta Bursei de Valori Bucureşti, în ultimii doi ani

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 3 decembrie 2021

Ovidiu Şerdean, IFB Finwest: "Compania a fost generoasă cu investitorii prin dividendele acordate"  

Iustin Terciu, BT Capital Partners: "TeraPlast nu este o companie care să-şi fi atins potenţialul de creştere"

Randament total de aproape 250% pentru acţiunile TRP, de la începutul anului

Acţiunile producătorului de materiale de cons­trucţii TeraPlast (TRP) au avut o evoluţie spectaculoasă în ultimii mai bine de doi ani, fiind printre cele mai căutate titluri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), în condiţiile în care, pe fondul unor rezultate financiare foarte bune, a alocărilor de acţiuni gratuite şi dividende cu randamente ridicate, titlurile TRP au avut cea mai mare rentabilitate din indicele BET, atât anul trecut cât şi până acum în acest an.

TeraPlast în cifre

SUPLIMENT TERAPLASTTeraPlast în cifre

Valentin M. IonescuPiaţa de Capital / 3 decembrie 2021

Valentin M. Ionescu

În intervalul ianuarie - septembrie 2021, vânzările grupului Teraplast au însumat 451.044.553 lei, din care 67,7% pe segmentul instalaţii şi reciclare, aproximativ 24% la granule (lider pe piaţa internă cu 34%), 7% la confecţii tâmplărie, 2,3% din ambalaje flexibile.

Parcursul TeraPlast la Bursa de Valori Bucureşti

SUPLIMENT TERAPLASTParcursul TeraPlast la Bursa de Valori Bucureşti

Mihai GongoroiPiaţa de Capital / 3 decembrie 2021

Acţiunile companiei TeraPlast au început să fie tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti, sub simbolul TRP, începând cu data de 2 iulie 2008.

TeraPlast, cel mai mare procesator de PVC din ţară la vremea res­pectivă, a derulat, în aprilie 2008, o ofertă publică iniţială prin intermediul căreia a atras de la investitori circa 13 milioane de euro (51 de milioane de lei) în schimbul a 25% din companie. Oferta derulată în perioada 7 -17 aprilie 2008 pentru vânzarea celor 49,6 milioane de acţiuni oferite a fost suprasubscrisă, iar societatea a avut per total cel mai mare IPO încheiat cu succes în anul 2008, în condiţiile nefavorabile ale pieţei de capital de atunci, asociate debutului crizei financiare globale.

Marile bănci germane şi elveţiene - creditorii cel mai puţin eficienţi din Europa

ANALIZĂ S&P GLOBAL PENTRU TRIMESTRUL AL TREILEAMarile bănci germane şi elveţiene - creditorii cel mai puţin eficienţi din Europa

V.R.Internaţional / 3 decembrie 2021

Deutsche Bank a avut cel mai ridicat raport costuri/venituri în perioada iulie - septembrie 2021: 86,01% Urmează, cu o rată ceva mai mică, Credit Suisse Group: 84,59% 

Cele mai mari bănci din Germania şi Elveţia s-au aflat, în trimestrul al treilea din acest an, în fruntea clasamentului celor mai puţin eficiente instituţii creditoare din Europa, conform datelor S&P Global Market Intelligence.

Fondul de pensii private Vital a depăşit pragul de 5% deţinere la Compa

Fondul de pensii private Vital a depăşit pragul de 5% deţinere la Compa

A.I.Piaţa de Capital / 3 decembrie 2021

La jumătatea anului, fondul avea acţiuni ale companiei ce echivalau cu aproape 1% din capitalul producătorului de piese auto din Sibiu  

Fondul de pensii private Vital, administrat de Aegon Pensii, a depăşit, la finele lunii trecute, pragul de 5% deţinere la Compa Sibiu (CMP), conform unui raport al producătorului de piese auto publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Creştere masivă a preţurilor producătorilor industriali din România, în luna octombrie

TOAMNA MAJORĂRILORCreştere masivă a preţurilor producătorilor industriali din România, în luna octombrie

Mihai GongoroiMacroeconomie / 3 decembrie 2021

Rata anuală a PPI ajunge la 26,8%, după un avans al preţurilor pe piaţa internă de 8,7% În furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat preţurile au urcat cu 21,93%, în octombrie comparativ cu septembrie şi cu 69,09% faţă de octombrie 2020 În industria energetică, preţurile au crescut în octombrie 2021 faţă de octombrie 2020 cu 74,71% 

Preţurile producătorilor industriali (PPI) din România au crescut cu un ritm lunar în puternică accelerare de 6,3% în luna octombrie, după un avans lunar de 3,16% în septembrie, 1,49% în august, 2,31% în iulie, 2,03% în mai şi 1,16% în aprilie, conform datelor publicate ieri de Institutul Naţional de Statistică (INS).

OPEC+ decide să continue planul de producţie şi va majora din nou, în ianuarie, producţia de ţiţei

OPEC+ decide să continue planul de producţie şi va majora din nou, în ianuarie, producţia de ţiţei

Mihai GongoroiMaterii Prime / 3 decembrie 2021

Preţul ţiţeiului este în "bear market" Scăderea preţurilor ţiţeiului va oferi o gură de aer, în condiţiile inflaţiei în accelerare 

OPEC şi ţările aliate acestui cartel (OPEC+), printre care Rusia, au decis ieri să continue politica existentă de majorări lunare de producţie în ciuda planului administraţiei Biden de a elibera ţiţei din rezerva strategică şi a posibilităţii recrudescenţei infectărilor cu Covid-19 la nivel global care ar putea afecta cererea, scrie Reuters.

Creşterea acţiunilor la nivel global se va domoli, anul viitor

SONDAJ REUTERS:Creşterea acţiunilor la nivel global se va domoli, anul viitor

A.I.Piaţa de Capital / 3 decembrie 2021

Apariţia unei corecţii este probabilă, conform analiştilor chestionaţi de Reuters  

Acţiunile globale vor depăşi perioada de slăbiciune din prezent şi îşi vor continua creşterea în următoarele douăsprezece luni, dar într-un ritm mai temperat decât cel din acest an, arată un sondaj realizat de Reuters, la care au participat mai mulţi analişti de acţiuni din întreaga lume.

Omicron aduce temeri pe pieţele acţiunilor

BURSELE LUMIIOmicron aduce temeri pe pieţele acţiunilor

A.V.Internaţional / 3 decembrie 2021

Bursele din Europa au urmat un curs descendent ieri, din cauza incertitudinii create la nivel global de apariţia noii variante de coronavirus, Omicron.

London Stock Exchange

- Acţiunile băncii britanice Barclays Plc au coborât cu 1%, la 187,80 pence la ora locală 15.58, cele ale HSBC Holdings Plc au urcat cu 0,9%, la 433,20 pence.

Creşteri uşoare pentru indici, în contrast cu dinamica burselor europene

BVBCreşteri uşoare pentru indici, în contrast cu dinamica burselor europene

A.I.Piaţa de Capital / 3 decembrie 2021

Tranzacţii de 109 milioane de lei, peste media zilnică a anului  

Majoritatea indicilor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a avut creşteri reduse în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în contrast cu scăderile din pieţele europene, a căror dinamică a fost influenţată de temerile legate de impactul pe care este posibil să-l aibă noua variantă a coronavirusului asupra economiilor.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Protecţia Consumatorilor
Euro a stagnat la 4,9490 lei

PIAŢA VALUTARĂ Euro a stagnat la 4,9490 lei

Gabriela BucătaruBănci-Asigurări / 3 decembrie 2021

Euro a stagnat, ieri, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9490 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1338 dolari, în apreciere cu 0,17% faţă de închiderea...

FORUMUL INVESTITORILOR 2023
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
danescu.ro
arsc.ro
ahkrumaenien.ro

Curs valutar BNR

24 Mar. 2023
Euro (EUR)Euro4.9255
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5904
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9881
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6013
Gram de aur (XAU)Gram de aur294.2340

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
conferinta.afeer.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo