ZIARUL BURSA

30 ianuarie 2023
Ediţia din 29.05.2024
Piaţa noastră de capital, sat fără câini

Piaţa noastră de capital, sat fără câini

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2023

În cea mai mare parte a lumii, pieţele de capital au reguli clare şi beneficiază de sprijinul unor instituţii capabile să le pună în aplicare. Asta nu înseamnă că neregulile dispar. Însă odată sesizată o fraudă, instituţiile abilitate acţionează prompt, iar cei responsabili pentru manipularea pieţei şi înşelarea investitorilor plătesc.

GoCab Software - pierdere de 90% din investiţie într-un an

GoCab Software - pierdere de 90% din investiţie într-un an

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2023

Compania a venit în piaţă cu un memorandum întocmit în decembrie 2021, în care estima profit pentru acel an; în câteva luni raportează o pierdere de 3,7 milioane lei  

Documentul a fost semnat inclusiv de un administrator al BVB

GoCab Software (CAB) este compania care, în opinia noastră şi a pieţei, a înşelat cel mai sever aşteptările investitorilor.

"Constatăm după patru-cinci luni de training că din zece angajaţi noi, mai rămân trei sau patru", ne-a transmis Gabriel Predescu.

INDUSTRIA OSPITALITĂŢII, ÎN CĂUTAREA FORŢEI DE MUNCĂ Lucrătorii străini - o soluţie temporară, dar costisitoare pentru antreprenori

George MarinescuCompanii / 30 ianuarie 2023

Forţa de muncă este în continuare o problemă acută de care se lovesc antreprenorii din ţara noastră, chiar dacă anul trecut Guvernul a aprobat ca, pentru 2023, numărul contingentului de lucrători străini ce pot fi aduşi în România să fie de 100.000 de persoane, egal cu numărul celor aduşi în 2022 şi dublu faţă de anul 2021.

Emoţie şi raţiune

Cristian PîrvulescuEditorial / 30 ianuarie 2023

Cristian Pîrvulescu

Deşi titlul acestui articol pare să trimită la un roman de Jane Austin, "Raţiune şi simţire" (Sense and sensitivity), el abordează, în realitate, raportul dintre emotivitatea publică şi raţiunea de stat în politică, în general, şi în cea contemporană, în special.

Biodiversitatea, conservată cu ajutorul inteligenţei artificiale

Biodiversitatea, conservată cu ajutorul inteligenţei artificiale

O.D.Miscellanea / 30 ianuarie 2023

Tehnologia poate servi protejării naturii dacă este folosită în mod intelligent, în ciuda unor voci care susţin că între cele două nu poate exista pace. Datele obţinute de specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării (INCDDD) prin monitorizarea a două familii de specii din rezervaţie, pelicanii şi sturionii, vor fi analizate cu ajutorul inteligenţei artificiale pentru a stabili noi metode de protejare a biodiversităţii, în cadrul proiectului "Forensic Intelligence and Remote Sensing Technologies for Nature Conservation - Nature FIRST", finanţat de Comisia Europeană.

Profiturile băncilor ruseşti au scăzut cu aproximativ 90% în 2022

CONFORM DATELOR BĂNCII CENTRALE DE LA MOSCOVA Profiturile băncilor ruseşti au scăzut cu aproximativ 90% în 2022

A.V.Internaţional / 30 ianuarie 2023

Totuşi, sectorul bancar din Rusia a reuşit să compenseze pierderea de 1,5 trilioane de ruble din primul semestru, obţinând profit la sfârşitul anului trecut 104 bănci ruseşti erau neprofitabile la finele anului, faţă de 130 la mijlocul lui 2022 

Profiturile băncilor din Rusia au scăzut cu aproximativ 90%, până la 203 miliarde de ruble (2,9 miliarde de dolari) în 2022, a anunţat vineri banca centrală de la Moscova, menţionând că acesta este rezultatul sancţiunilor occidentale asupra sistemului financiar al Rusiei şi al retragerilor deponenţilor, informează Reuters.

Cererea de telefoane inteligente, în scădere puternică

Cererea de telefoane inteligente, în scădere puternică

O.D.Miscellanea / 30 ianuarie 2023

Cererea de telefoane inteligente a început să scadă după o perioadă lungă în care s-au înregistrat doar creşteri la toate capitolele. Semnalul nu înseamnă automat că lumea este dispusă să iasă din "sclavia" smartphone-urilor, dar indică o mai mare reţinere în ceea ce priveşte cheltuirea banilor.

Pandemia s-a sfârşit, imunizarea s-a scumpit

COMISIA EUROPEANĂ, CU SPATELE LA ZID Pandemia s-a sfârşit, imunizarea s-a scumpit

GEORGE MARINESCUPolitică / 30 ianuarie 2023

Contractul încheiat de Comisia Europeană în primăvara anului 2021 cu compania americană Pfizer privind livrarea dozelor de vaccin anti-Covid 19 necesare la nivelul Uniunii se dovedeşte a fi o piatră de moară pentru oficialii de la Bruxelles, în contextul în care cererea internă a scăzut considerabil, fapt care implică şi o reducere a cantităţilor de vaccin ce vor fi comandate în cursul lui 2023.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 30 Ianuarie 2023

MACRO NEWSLETTER 30 Ianuarie 2023

Macroeconomie / 30 ianuarie 2023

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a temperat creşterea anuală în decembrie 2022, până la până la 3,8%, de la 4,7% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri anuale de 2,8% a creditului guvernamental, după un avans de 3,7% în luna...

Scăderi pentru indici

BVB Scăderi pentru indici

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 30 ianuarie 2023

Acţiunile OMV Petrom - pe prima treaptă a clasamentului lichidităţii  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut scăderi, în ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii, într-o zi fără direcţie în pieţele europene. Indicele...

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

28 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5755
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0224
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8440
Gram de aur (XAU)Gram de aur344.9545

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo