GoCab Software - pierdere de 90% din investiţie într-un an

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 30 ianuarie 2023

GoCab Software - pierdere de 90% din investiţie într-un an

Compania a venit în piaţă cu un memorandum întocmit în decembrie 2021, în care estima profit pentru acel an; în câteva luni raportează o pierdere de 3,7 milioane lei

Documentul a fost semnat inclusiv de un administrator al BVB

GoCab Software (CAB) este compania care, în opinia noastră şi a pieţei, a înşelat cel mai sever aşteptările investitorilor.

Societatea, care se prezintă drept o suită de aplicaţii utilizate în serviciul de taximetrie, a venit la bursă la începutul lunii decembrie 2021, după ce în august strânsese de la investitori prin plasament privat 7,4 milioane de lei. Încă de la început au existat suspiciuni serioase legate de companie, fapt ilustrat de căderea preţului acţiunii imediat după listare.

GoCab Software - pierdere de 90% din investiţie într-un an

Acţionarii îşi convertesc datoriile la valoarea nominală, dar estimează un preţ de peste patru ori mai mare în plasamentul privat

GoCab Software a fost înfiinţată în noiembrie 2019 în baza angajamentelor luate de partenerii BRK Financial Group şi patru dispecerate de taximetrie din Bucureşti, capitalul iniţial al societăţii fiind de 90.000 lei. Înaintea desfăşurării plasamentului, au avut loc trei majorări de capital, până la valoarea de 6,74 milioane de lei, prin conversia creanţelor pe care acţionarii le aveau faţă de societate, coform celor prezentat în memorandumul de listare, întocmit de BRK.

Adică acţionarii împrumutau societatea, datoriile fiind transformate ulterior în acţiuni.

Ultima operaţiune de acest tip s-a derulat în mai 2021, când AGEA GoCab a decis majorarea capitalului cu 5,83 milioane de lei, din care suma de 4,78 milioane lei reprezenta conversia unor datorii. Conversia s-a făcut la valoarea nominală a acţiunilor, de 0,1 lei/titlu. În iunie, AGEA hotărăşte încă o majorare de capital în care să vândă acţiuni noi printr-un plasament privat, preţul stabilit fiind de 0,43 lei/titlu - adică de peste patru ori mai mare decât cel la care fuseseră convertite datoriile. Investitorii subscriu în baza unui document de ofertă întocmit de BRK - care era acţionarul majoritar al societăţii şi tocmai îşi convertise nişte datorii în acţiuni - ce includea anumite prognoze privind rezultatele companiei, probabil cele prezentate şi în documentul de listare.

Trebuie spus că este o practică obişnuită ca majorările de capital să se facă cu o primă de emisiune, doar că acest caz prezintă anumite particularităţi:

- intermediarul este şi acţionarul majoritar al GoCab şi, prin urmare, cunoaşte situaţia financiară aproape la zi a societăţii;

- intermediarul îşi converteşte datoria la valoarea nominală (0,1 lei), iar apoi stabileşte un preţ pentru plasamentul privat (0,43 lei) cu o primă de emisiune de 3,3 ori mai mare;

- s-a dovedit că estimările prezentate în memorandum nu au avut absolut nicio legătură cu realitatea, diferenţele fiind uluitor de mari în sens negativ.

Absurdităţile din memorandum

Acţiunile GoCab Software au fost listate în Piaţa AeRO a BVB în data de 9 decembrie 2021, zi în care cei care au participat în plasament au pierdut peste 50% din investiţie - cotaţia CAB a încheiat ziua la 0,19 lei, cu 56% sub preţul din plasament.

Listarea a fost însoţită de un memorandum datat 6 decembrie 2021, întocmit de BRK şi semnat de Răzvan Raţ, directorul general adjunct al brokerului din Cluj şi membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti. În document se estimează că GoCab Software va obţine în 2021 venituri totale de 12,04 milioane lei, care vor creşte la 37,35 milioane lei în anul următor, urmând să ajungă la 41,1 milioane lei în 2023. În ceea ce priveşte profitabilitatea se pronoza un rezultat net de 0,16 milioane lei 2021, care urma să crească spectaculos la peste şase şi apoi şapte milioane de lei.

GoCab Software - pierdere de 90% din investiţie într-un an

Informaţiile prezentate în memorandum ridică suspiciuni serioase privind prezentarea realităţii. Iată câteva:

- Star Taxi este indicat drept un concurent important al GoCab Software, cu menţiunea că societatea listată are un alt model de business, oferind în plus o serie de servicii conexe. Conform Risco.ro, veniturile totale ale Star Taxi au fost în ultimii cinci ani între două şi trei milioane de lei, iar cel mai mare profit obţinut în această perioadă a fost de 0,4 milioane de lei. Cum poate o firmă nou înfiinţată, adică GoCab, să estimeze venituri de zeci de milioane şi profituri uluitoare, când un concurent vechi în piaţă abia a atins venituri de trei milioane şi profituri de câteva sute de mii de lei?

- Conform informanţiilor din memorandum, proiecţiile financiare fuseseră realizate în prima parte a anului 2021, însă din cauza pandemiei, proiectele nu au putut fi începute la data estimată. Adică se recunoştea că nu se vor atinge estimările. Mai mult, la data de 30 iunie, GoCab avea venituri din exploatare de 1,1 milioane lei şi o pierdere de 2,5 milioane de lei. Cu toate acestea, compania publică în decembrie un memorandum cu prognoze de venituri de peste zece milioane lei şi profit!

- De ce nu a venit GoCab Software cu o actualizare a prognozelor, astfel încât în prima zi de tranzacţionare investitorii să aibă o imagine cât de cât mai apropiată de situaţia reală a companiei?

De la estimări de zeci de milioane la perspectiva sumbră a unor pierderi masive

La finele lunii aprilie a anului trecut, compania îşi publică rezultatele pentru 2021: venituri totale de 1,53 milioane de lei - de aproape opt ori mai mici decât veniturile totale estimate, şi o pierdere de 3,67 milioane de lei - faţă de un profit estimat de 0,16 milioane lei. Diferenţele sunt atât de mari încât orice om zdravăn la minte îşi problema onestităţii previziunilor din memorandum.

Mai mult decât atât, la AGA derulată cu o zi înainte, acţionarii, unde BRK împreună cu societăţile pe care le controlează este majoritar, aprobă Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pentru 2022, cu venituri totale de 2,92 milioane de lei şi o pierdere de 2,82 milioane de lei. Adică nicio legătură cu estimările din documentul de listare - venituri de 37,35 milioane de lei şi un profit de 6,64 milioane de lei.

GoCab Software - pierdere de 90% din investiţie într-un an

În plus, în memorandumul din decembrie 2021 în care se menţiona că din cauza pandemiei proiectele GoCab nu au putut fi începute la data estimată, se adăuga: "Conducerea companiei are convingerea că proiecţiile aferente anului 2022 şi 2023 nu vor fi afectate".

Adică în decembrie conducerea GoCab, din care fac parte persoane din conducerea BRK, spunea că societatea va avea venituri de zeci de milioane şi profit de aproape şapte milioane, dar în câteva luni bugetează venituri de treisprezece ori mai mici şi o mare pierdere. Oare ce s-a schimbat atât de dramatic încât brusc se întrevede o perspectivă atât de sumbră pentru companie? Sau au fost trântite nişte cifre umflate în memorandum în care unii investitori chiar au crezut?

Mişcări în structura acţionariatului GoCab

În momentul listării, BRK deţinea direct 28,2% din societate, în timp ce SAI Broker şi Romlogic Technology, entităţi controlate de brokerul din Cluj, aveau 16,6% respectiv 7,73% din GoCab. Ninel Macarie, directorul general al firmei listate în Piaţa AeRO, deţinea 6,19% din emitent.

Până în 6 aprilie 2022, Romlogic ieşise din acţionariatul GoCab, prin două tranzacţii cu pachete mari, al căror cumpărător a fost probabil BRK, după cum se poate deduce în mod rezonabil din raportările de la BVB. La finele lunii mai, directorul general al suitei de aplicaţii utilizate în taximetrie a vândut 2,95% din societate, probabil tot către brokerul din Cluj, care ajunsese la jumătatea anului să deţină în mod direct 49,7% din GoCab Software. Sunt tranzacţii care la prima vedere nu ridică suspiciuni.

Dar au existat zile cu volume mari pentru acest emitent - de pildă în prima şedinţă de tranzacţionare s-a înregistrat un volum de 6,01 milioane de acţiuni, echivalentul a 7,1% din societate. Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) ar trebui să verifice cine a făcut acele tranzacţii, pentru a vedea dacă nu cumva între vânzători s-au aflat şi acţionari cărora li s-au convertit datoriile în acţiuni la 0,1 lei/titlu şi apoi, după stabilirea reperului din plasament de 0,43 lei, le-au dat prin bursă la un preţ cu mult peste valoarea nominală. Noi nu spunem că este aşa, dar în piaţă există această suspiciune. De asemenea, ar trebui să verifice cumva onestitatea celor prezentate în memorandum.

Pentru primele trei trimestre din 2021, GoCab a raportat o pierdere de 3,9 milioane de lei, chiar mai mare şi decât cea bugetată, la venituri din exploatare de doar 1,01 milioane de lei.

Preţul acţiunii este în cădere liberă, capitzalizarea prezentă a companiei fiind de 4,6 milioane de lei, cu aproape 90% sub cea estimată în documentul de listare. Investitorii care au cumpărat în plasament au în prezent pierderi mai mari decât în cazul majorităţii criptomonedelor care s-au dovedit nişte escrocherii.

Piaţa de capital se bazează pe încredere care, odată spulberată, se recâştigă foarte greu. Brokerii, companiile, agenţiile de PR şi mai ales ASF trebuie să deschidă bine ochii. Altfel, riscăm să ne trezim cu un caz asemănător cu City Insurance, care ar fi devastator pentru mărunta noastră platformă bursieră.

Opinia Cititorului ( 48 )

  1. Jurnalism economic asa cum ar trebui facut.

    Sa le fie rusine altor publicatii "economice" , care nu fac decat sa scoata articole la care uita sa treaca "advertorial" sau in care reproduc niste comunicate de presa fara o minima verificare.  

    Legat de subiect , este incredibil cum nimeni nu plateste pentru niste documente emise sub avizul ASF in care pur si simplu se minte cu nerusinare.  

    Iar daca se sapa mai adanc se poate observa cum exista niste conflicte de interes incredibile in care se afla intermediarii care fac plasamentul/IPO-ul.  

    De la comisioane de succes legate strict de valoarea umflata , pana la interese pecuniare directe ale actionarilor sau angajatilor intermediarilor.

    ASF-ul sa lauda cu amenzi date pentru niste incalcari de doi bani a unor obscure articole din regulementele proprii dar ignora cazuri care sunt penale , de fraudare si furt a investitorilor.  

    1. acest emitent ar trebuii suspendat de la tranzactionare,iar actionarii principali,anchetati,pt ca aici exista suspiciuni mari de frauda,iar anaf nu ar mai trebuii sa se cramponeze de vre un pensionar caruia softul ii arata ca e dator cu zeci de lei maxim 100-200 lei,sa blocheze conturile tot la cei care platesc darile catre stat,anaf ar trebuii sa stoarca de la toti actionarii CAB implicati in sifonarea banilor, tot ce pot scoate,ca exista proprietati si conturi pe numele celor care au devalizat CAB,dar ei o duc bine mersi

    Excelent articol!

    Cum este posibil așa ceva, ce escrocherie, investitorii au fost fraudați. E clar că acolo este vorba de rea intenție și înșelăciune. 

    Observ că BRK este controlat de grupul de interese, SIF1, SIF4, unde înșelăciunile la adresa micilor acționari sunt la ordinea zilei. Ce "surpriza". 

    Domnilor cineva sa ii deseneze si lui Gradinescu. Cineva sa ii spuna ca nu de mai poate. Rade lumea de el dar si de noi.

    Go cab, e fain la cluj, caritasul n-a murit, doar s-a rebranduit

    Eu sunt unul dintre fraierii care am cumpărat in plasament fiind client brk , binetsls ca am văndut intr un minus de nici acum nu mi am revenit ...nu cumva asta se numește escrocherie și trebuie acționați in instanța ? Va rog un sfat ... mulțumesc !

    1. Ba exact așa se numește. Escrocherie.

      Și totuși ... îmi da cineva o soluție ? Așa sa ne dam cu părerea... Mulțumesc... o știm cu toții ce fel de practici au cei din brk !

      Vezi ca orice SSIF trebuie sa aibe o procedura pentru solutionat petitii. Te apuci si depui o petitie la ei (se poate sigur si online) in care te identifici si spui ca tu consideri ca ai fost prejudiciat , ca SSIF si/sau angajatii au prezentat informatii vadit false , ca e conflict de interese etc. etc.

      Sunt obligati sa iti raspunda in 30 de zile. Dar ce este important , toate petitiile astea ajung si la A.S.F. . O sa iti dea un raspuns de genul nu se confirma , dar ti-ai facut datoria sa sesizezi.  

      Apoi faci plangere la ASF. Mi-e greu sa cred ca o sa poata sa ignore cei de la ASF treaba asta si , daca ai noroc, o sa le dea o sanctiune banala , de genul ca nu au respectat procedura de informare a potentialilor investitori legat de conflictele de interese care puteau sa apare. Asta e o chestie foarte valoroasa daca ii dai in judecata. Ai deja un organism specializat care a descoperit o neregula, mai departe doar trebuie sa personalizei pentru cazul tau si arati care este prejudiciul tau. 

      Asta intr-o lume ideala , fireste. Dar sunt sanse...

      Mulțumesc frumos pt răspuns ! după petiția adresa lor cât și răspunsul asf .. ce șanse am sa recuperez prejudiciul in instanța ?am participat la plasament cu 700 000 buc ! dc cunosti un avocat bun pt speța asta as fi recunoscător ...

      700 000 x 0,43 = 301 000 lei

      De banii acestia ai fi putut sa incerci macar sa citesti prospectul, respectiv sa iti petreci macar o saptamana cercetand piata unde compania activa. 

      Iar acum ceri opinia publicului pentru recuperarea prejudiciului? Tu nu esti investitor, cel mult esti un jucator mai evoluat de pacanele (evoluat = mize mai mari) ... 

      care au pus botul la REIT, CAB, FRB sunt toti de la pacanele. tre sa fii maxim fraier sa pui banul pe povestile astora de la BRK, cunoscuti ca tepari si nimic altceva

      Dc oamenii iti vând povesti de succes și te încrezi in ei ca sunt profesioniști și ca un prospect îmbrăcat frm ți l bagă pe nas ....asta îndeamnă ca sunt din categoria păcănele ?mai ales ca unii de prin conducere sunt prin CA la Bvb ..Au fost ordine la acest plasament de 1500 000 buc ... aia cum se numesc ?

      In viața mai și greșim într-adevăr ...dureros ! bani munciți din greu... nu Tepe pe spinarea altora cum fac cei de la brk ! Banuiesc ca sunt mulți ca mine care și au luat teapa... ideea ar fi dc ne am uni și i am chema in instanța pt golănia asta !

      asa-i ca daca alde Bode e Ministru si imbracat la costum pentru tine e un tip onorabil. asa-i

      S au dat de ceasul morții ca nu sunt ca vechea conducere și ca haiducia nu mai exista la brk , sunt alta garnitura școlită cu studii europene cu alta mentalitate fără apucături dintr-astea ... (uite ca Marmota învelea ciocolata in staniol) .. parul asi schimba parul da năravul ba ... luați de la brk cu doua mâini , aviz amatorilor ...

    asta e teapa lui Grigore Chis. Rat e doar prostul care semneaza in BRK. Sforile sunt tot la Chis.

    1. S-a fluierat in biserica.S-a scris numele conducatorului de facto al BRK.Care a organizat si toata mascarada descrisa in articol.

    Nu este singura listare de acest tip mai sunt si altele. Cei care promoveaza astfel de previziuni ar trebui sa plateasca. Ar trebui sa existe o garantie a intermediarului constituita si care sa fie eliberat doar dupa 2-3 ani de la listare doar daca sunt indeplinite intr-un procent rezonabil predictiile inclusiv daca scaderea este rezonabila. Altfel sunt doar lansari de recuperare lichiditate pentru uni.

    La BRK s-au adunat multe tunuri la adresa investitorilor dar ASF se incapataneaza sa nu observe si/sau sa nu faca nimic din ceea ce ar trebui conform atributiilor. Adica BRK este actionar majoritar, atat la CAB, cat si la FRB si probabil si la altele si tot el intocmeste memorandum, stabileste preturi, intermediaza oferta, actiunile se duc in cap imediat dupa listare si ASF/BVB nu au nici o problema.

    Dormi liniștit FNI veghează .....

    "De asemenea, ar trebui să verifice cumva onestitatea celor prezentate în memorandum."

    Cand veti intelege ca in romania legislatia favorizeaza infractorii? Deoarece este facuta de infractori 

    Eu daca fac un srl imi fac un site smecher si incep sa dau tepe scap basma curata, firmele nu pot depune plangere la ANPC, doar se adreseaza instantei ca au comandat ceva de la mine de pe site si nu le-am livrat. 

    Un procuror mi-a zis dupa 7 ani de procese si plangeri: hai domne pt teapa de 5000 lei, ii faci matale la loc. 

    NU, NU E VORBA DE A-I FACE LA LOC, DOMNULE PROCUROR, E VORBA DE JUSTITIE, dreptate cuvinte prea mici pentru romania, de care ne e scarba ca natie.

    Revenind la subiect, ASF nu exista, nu o mai mentionati in articole pt ca nu de asta este aici, nu supravegheaza. 

    1. exista progresivitatea in punitiv, adica daca mergi cu viteza prea mare, iti ia carnetul pe mult timp, iti da amenda + bataie, dar ghici ce, daca mergi cu 120 in localitate, ti-l ia de tot pe viata. HEEEy asta e in tari cu apa calda, chiar ieri era la stiri unu care a furat cateva mil de eur si a luat 2 ani cu suspendare, ma repet CAND VETI INTELEGE CA IN ROMANIA LEGISLATIA FAVORIZEAZA SI INCURAJEAZA CRIMINALITATEA DE ORICE FEL, atunci cand boborul va constientiza si va vota lideri care sa schimbe asta, atunci ne putem astepta sa se schimbe ceva, pana atunci...ma duc sa iau un taxi...gocab...

    Felicitari Andrei Iacomi! Foarte bun articol! Si rar as mai zice...

    TEAPA MARCA BRK

    IN CONDITIILE IN CARE EI CENTREAZA EI DAU CU CAPUL AR TREBUI SA RASPUNDA PENTRU REZULTATELE NEINDEPLINITE 

    AICI NU E VORBA DE EROARE ESTE CLAR FRAUDA 

    AR TREBUI SESIZATE AUTORITATILE 

    ACESTI INFRACTORI AR TREBUI ELIMINATI DE PE PIATA DE CAPITAL

    FAC MULT RAU 

    Incompetenta la asf este la cote maxime. Maximul istoric. La fel si valoarea de piata: 7*12 000 EUR net/luna=84 000 EURO net pe luna, adica 130 000 EURO brut pentru consiliul asf pe luna. Gradinescu doarme de cand a venit ca altceva nu poate. Marcu motaie. Hai ca e bine.

    la FRB in prospect scria ca aveau 5M de donwlodari. Toata lumea credea ca M este de la milioane, dar M-ul era de la mie roman. Creativitate...

    Ma bucur ca ati adus si firmele de PR in discutie.

    Vedeti cardasiile intre unele si cei care graviteaza pe langa BVB ,de genul ARIR a unei angajate de acolo de acum ceva vreme. 

    Pe 2022 s-au dat in premiera note si pentru cele de pe AERO. 

    Au primit 10 cele cu contract la o anumita firma de PR foarte prietena si personal cu ei! 

    da,da,da a primit 10 si NRF!!!Care stim ce deficiente majore are cu auditul ,cum a ascuns procese pana au fost devoalate in comentarii la Bursa!Apoi a vandut SRL urile cu care da teapa,nu se stie cui,cum. 

    10 pe linie pentru cele care scriu ca isi mentin bugetul si nu-l fac nici pe departe.Hai ca vin raportarile si ne convingem. 

    AG are 7 de asemenea cu toate fgherlele despre uite ce bine merge treaba si apoi stai ca nu mergea bine in trimestrul in care tocmai scriam ca merge tot mai bine! 

    AST are 8 ca nu comunica minciuni,poate nu dezinformeaza dupa manual.Dar asta o lasam deoparte ,e caz special ca niciun broker nu pare sa aiba voie sa scrie despre ea. 

    CODE nu reuseste nicio raportare,nu stie cine trebuie sa raporteze consolidat,greseste situatiile financiare de prezentat in AGA si pune altele pe urma la sesizarea actionarilor!Dar are nota 9!Ca are contract cornerstone. 

    BNET tot 9 ca face misto de actionari,aici chiar trebuia 10 la halul in care-i pune pe coji de nuca ca nu inteleg valoarea imensa. 

    ROC1 tot 9 ca are un colectiv de oameni minunati in spate,tot numai sanctionati pentru infractiuni pe piata.Nu conteaza ca mai au si dosare si raporteaza cumulat cand nu le convine consolidat,apoi aditotionat si tot asa. 

    Cam asta e coteria pe BVB.Vrajeala prinde la hipsterimea de FB.BRK mai poate organiza 15 tzepe,nu una.

    1. nici nu stii cat ma bucur ca ai adus in discutie treaba asta, nu am avut suficient popcorn pentru conferinta de presa bvb azi, deci a fost incredibil de buna comedia, in principiu e exact cum ai descris tu, AST una din cele mai bune companii listate la noi ca imm e ignorata, iarasi pe principala uita-te la TTS, super profi, curg informatiile pe tine, dar hey....nu ia 10...AG rateaza magistral si greseste eratele, de bnet nu mai zic ca sunt prea agresivi daca le faci observatii, m-a surprins cat de multi au luat nota 10 de la stat...doar ca imi scapa cine e acea angajata la care faci referire, sau prietena aia..e poloneza sau cine?

      cred ca zice ca aia de la ARIR a fost IR la BVB cativa ani si e prietena cu polaca

      Locul unde repetentii sunt premiati este totodata o piata nefunctionala=BVB. Cine s-ar fi asteptat? :D

      fosta angajata BVB: Daniela Șerban-Președinte Consiliu Director

      Daniela a fost Director Relații cu Investitorii și Relații Publice în cadrul Bursei de Valori București (BVB), în perioada 2015-2017, și a ocupat diverse alte funcții în cadrul BVB din 2010. În mandatul ei la BVB, a obținut de la Biznis Polska premiul pentru Cel mai bun Departament de Relații cu Investitorii în Europa Centrală și de Est. Ca profesionst în IR, Daniela s-a întâlnit cu investitori instituționali și a participat la organizarea de evenimente în Londra, New York, Tokyo, Varșovia, Praga și Budapesta. 

      Lauda de pe VERTIK nu miroase a bine. 

      Ana-Maria Imbrea-Vicepreședinte Consiliu Director(Alro) 

      Ioan Șumandea-Simionescu-Vicepreș edinte Consiliu Director(Banca Transilvania) 

      Adrian Tănase-Membru Consiliu Director(Bursa de Valori) 

      Monica Ivan-Membru Consiliu Director(BRK Financial Group) 

      Tony Romani-Membru Consiliu Director

      Pe pagina lor(ARIR) vedeti cine sunt de fapt membri fondatori,membri asociati si membri afiliati si cred ca asta spune tot. 

      mai este una: Ileana Botez-Asociatia Administratorilor Independenti.

      -Ileana este unul dintre pionierii pietei de capital din Romania, avand o experienta in acest domeniu de peste 25 ani.

      Din 1995 lucreaza la Bursa de Valori Bucuresti si are o bogata experienta in domeniul corporativ, activand la BVB ca secretar general al societatii, coordonand ca si director activitatea de admitere la tranzactionare a societatilor pe pietele administrate de Bursa si a intermediarilor la tranzactionare, relatia cu actionariatul societatii, activitatea de marketing, comunicare si relatii internationale specifice acestui domeniu, precum si in cea de guvernanta corporativa coordonand dezvoltarea si implementarea Codului de Guvernanta Corporativa al BVB. In prezent Ileana coordoneaza activitatea de admitere la tranzactionare, precum si programul de educatie financiara „Fluent in Finante”. 

      Daniela cu Zuzana?

      Vedeti cine sunt PARTENERI PRINCIPALI, PARTENERI INSTITUȚIONALI, PARTENERI MEDIA si la VERTIK sa vedeti cu cine aveti de-a face.

      Asociatii create doar de paravan pentru a nu misca lucrurile in BVB si a sta la masa la schimbari legislative. 

      Cine era sef Bvb?

      Sobieski ala 

      Cine e detinator Cornerstone? 

      Tot el 

      Circuitul serviciilor prestate reciproc

      A tunat si i-a adunat 

    foarte bun articolul

    In ce priveste BRK toata piata stie ca este un broker corupt. Intrebarea este cum ii este permis sa fie MM pe multe actiuni din BET? Oare cine sta in spatele lui de are asa muschi puternici? Ca daca aflam cine sta in spatele lui, coroboram cu un ASF si mai corupt decat BRK si incet incet lucrurile incep sa se lege si intelegem rolul pietei de capital din ro. Bursa din ro nu are rol de a ridica capital ci de a misca capitalul de la o parte care trebuie sa dea unei parti care trebuie sa primeasca.

    BRAVO ZIARULUI BURSA PT ASEMENEA ARTICOLE; AVETI CURAJ...

    BRK este actionar la Romlogic, companie pe care a finantat-o de nenumarate ori, ulterior imprumuturile fiind con vertite in actiuni.

    Romlogic a avut numai pierderi de cand a fost infiintata.Pierderi de cel putin 10-12 mlioane lei. 

    Cum sa finantezi o companie care are numai pierderi si nici o perspectiva?

    Iti prejudiciezi actionarii proprii! 

    1. Aha actionarii BRK trebuie sa ceara socotela conducerii dar ce sa vezi ca sunt din acelasi grup adica Sif 1&4.

      banii se intorc la cine aproba imprumuturile dinspre BRK spre Romlogic. asa se finanteaza romlogic de la inceput. asa s-au scos bani din BRK.

      banii se topesc din SIF mai usor asa, se pierde urma

      da, si ce daca ii faci de bani pe actionarii BRK? asa functioneaza bursa

    Comisia de Admitere la Tranzactionare a BVB.

    Are rol consultativ pentru asigurarea unei activitati unitare, ordonate si eficiente de admitere, promovare, retrogradare si retragere in / de pe piata reglementata si sistemele multilaterale de tranzactionare administrate de BVB. 

    Octavian MOLNĂR - Presedinte 

    Răzvan Legian RAȚ - Vicepresedinte 

    Ovidiu Lucian Isac - Membru 

    Șerban Valentin Marin - Membru

    Mircea Ștefan Solovăstru - Membru 

    1. Ei centrau ei dadeau cu capul.Ne miram cat de jos am ajuns

    Felicitari Andrei de a spune lucrurilor pe nume!

    Asa consiliu, asa intamplari. Daca cei din consiliu aproba asa gauri atunci ce asteptari mai aveti? Ditamai vicepresedintele si tocmai el gireaza gocab asta, te crucesti. Si cu altii de acolo la fel, membri in comisia de listare si ei o lasa sa fie listata. Prejudiciul nu e numai in buzunarele celor care au luat ci se simte in toata piata ca nu mai cumpara nimeni nimic de teama ca cei care ar trebui sa te apere mai rau te incurca, adica consiliul celor pe langa tot ce se intampla. Daca raman tot astia sa va tineti bine. Poate vin oameni noi, slabe sanse. Ma uit la Arir, face treaba fata aia, va luati de ea fara rost.

    1. Face treaba mare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5603
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2951
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9644
Gram de aur (XAU)Gram de aur389.2309

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb