ZIARUL BURSA

20 aprilie
Ediţia din 25.09.2023
"Ultimii trei ani pe bursă au fost demni de cărţile de istorie"

"Ultimii trei ani pe bursă au fost demni de cărţile de istorie"

A consemnat Emilia OlescuPiaţa de Capital / 20 aprilie

(Interviu cu Vlad Daniel Dicu, Popular Investor pe eToro) 

Reporter: Cum caracterizaţi evoluţia investiţiilor pe platformele de tranzacţionare, în actualul context macro-economic şi geo-politic? Aţi observat vreo influenţă din zona economică şi dinspre frontul de război asupra pieţei investiţiilor şi care?

Ştefan Nanu a declarat: "Creşte economisirea pe maturităţi mai lungi. În această emisiune, scadenţa care a vândut cel mai bine a fost cea de cinci ani, şi la un preţ la care statul nu a adăugat nicio primă, spre deosebire de tranşa pentru donatori. Practic, la tranşele pentru euro am mers pe preţul pieţei".

Directorul Trezoreriei: "Următoarea emisiune Fidelis va fi în iulie"

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 20 aprilie

"Românii au peste 30 de miliarde de lei în titluri de stat", spune Ştefan Nanu  

Următoarea emisiune de titluri de stat Fidelis destinate populaţiei va fi în luna iulie a acestui an, a afirmat ieri Ştefan Nanu, Directorul general al Trezoreriei Statului din cadrul Ministerului Finanţelor, cu ocazia evenimentului ce a marcat listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a celei de-a unsprezecea oferte Fidelis.

Europa - mai pregătită să reacţioneze la ameninţările cibernetice

Europa - mai pregătită să reacţioneze la ameninţările cibernetice

O.D.Internaţional / 20 aprilie

Comisia Europeană a adoptat o propunere de regulament al UE privind solidaritatea cibernetică, având ca scop consolidarea capacităţilor Uniunii în materie de securitate cibernetică. Regulamentul ar urma să susţină detectarea ameninţărilor şi a incidentelor de securitate cibernetică şi sensibilizarea cu privire la acestea, să sporească gradul de pregătire al entităţilor critice şi să consolideze solidaritatea şi capacităţile de gestionare concertată a crizelor şi de răspuns în toate statele membre.

Autorităţile locale, spitalele şi IMM-urile - cele mai expuse în faţa unui atac cibernetic

Autorităţile locale, spitalele şi IMM-urile - cele mai expuse în faţa unui atac cibernetic

G.M.Miscellanea / 20 aprilie

În actualul context internaţional global, geostrategic şi digital, autorităţile locale, spitalele şi companiile mici şi mijlocii care nu dispun de posibilitatea de a avea soluţii integrate de securitate cibernetică, sunt cele mai expuse atacurilor cibernetice, a afirmat Guillaume Tissier, director general al Forumului Internaţional de Securitate Cibernetică (FIC), într-un interviu publicat de www.revueconflits.com.

George Niculescu (foto) şi Gabriel Andronache (preşedintele Directoratului CN Transelectrica) au fost votaţi, ieri, de plenul Parlamentului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie. George Niculescu a strâns 256 voturi pentru, 24 voturi contra şi va ocupa funcţia de preşedinte ANRE.

Votarea noii conduceri a ANRE - motiv de scandal între puterea politică şi opoziţie

GEORGE MARINESCUPolitică / 20 aprilie

George Niculescu şi Gabriel Andronache (preşedintele Directoratului CN Transelectrica) au fost votaţi, ieri, de plenul Parlamentului pentru ocuparea funcţiilor de preşedinte, respectiv vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie. George Niculescu a strâns 256 voturi pentru, 24 voturi contra şi va ocupa funcţia de preşedinte ANRE.

Sursa foto: facebook/MuzeulTaranului

Muzeul invizibil a revenit în Capitală

O.D.Miscellanea / 20 aprilie

Expoziţia "Muzeul [in]vizibil #5. Subiect, imagine, obiect", care readuce în discuţie obiectul fără statut patrimonializat, cu reale valenţe estetice şi socio-culturale, s-a deschis la Sala Irina Nicolau a Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

Sursa foto: https:facebook/CSASTEAUA

Parlamentar liberal, atac la Clubul Sportiv al Armatei

O.D.Sport / 20 aprilie

Lumea fotbalului autohton s-a agitat brusc după ce fostul ministru al Apărării, Vasile Dîncu, a anunţat că are un proiect de modificare a Legii Sportului, care îi poate permite echipei de fotbal a CSA Steaua Bucureşti să promoveze în prima ligă.

Creşterea capacităţilor de producţie din industria de apărare - obiectiv prioritar pentru Comisia Europeană

Creşterea capacităţilor de producţie din industria de apărare - obiectiv prioritar pentru Comisia Europeană

G.M.Politică / 20 aprilie

Creşterea capacităţilor de producţie din industria de apărare şi, în special, creşterea producţiei de muniţie, reprezintă obiective prioritare pentru Comisia Europeană în contextul prelungirii războiului din Ucraina şi de aceea factorii decidenţi de la Bruxelles iau în calcul reducerea cu 50% a sumei alocate pentru achiziţiile comune de armament şi muniţie destinate autorităţilor de la Kiev, potrivit unor surse din cadrul instituţiei europene citate de site-ul euractiv.com.

Business Insider: "Buffett a vândut acţiuni bancare din cauza unor semnale de alarmă în situaţiile lor financiare"

Business Insider: "Buffett a vândut acţiuni bancare din cauza unor semnale de alarmă în situaţiile lor financiare"

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 20 aprilie

Miliardarul crede că şefii unor bănci acţionează imprudent şi induc în eroare investitorii şi analiştii, conform publicaţiei americane  

Warren Buffett a vândut pachete de acţiuni deţinute în mai multe bănci, deoarece şefii lor îşi asumă riscuri "prosteşti" şi folosesc o contabilitate înşelătoare pentru a "netezi" profiturile , conform unui interviu recent acordat la CNBC, scrie Business Insider.

Sursa Foto - Facebook / Sinterom

SIF Oltenia vrea să-şi vândă deţinerea de 23% din Sinterom Cluj

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 20 aprilie

SIF Oltenia (SIF5) a iniţiat demersurile necesare pentru vânzarea participaţiei de 23,2% din producătorul de piese pentru bujii Sinterom Cluj (SIRM), prin metoda "vânzare specială la ordin", în piaţa de oferte şi operaţiuni speciale administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB),conform unui raport al societăţii publicat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Macro Newsletter 20 Aprilie 2023

Macro Newsletter 20 Aprilie 2023

Macroeconomie / 20 aprilie

Preţurile de consum din Spania şi-au temperat creşterea anuală în martie 2023, până la 3,3%, de la 6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%, după un avans de 0,9% în luna anterioară.

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6717
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1335
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7103
Gram de aur (XAU)Gram de aur288.7148

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

PE SCURT

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo