Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ZIUA FRANŢEIEuronext a finalizat preluarea a 100% din Bursa norvegiană

A.V.
Ziarul BURSA #Companii /

Operatorul bursier paneuropean Euronext, care operează şi piaţa acţiunilor din Paris, a informat, luna aceasta, că a încheiat cu succes oferta de preluare integrală a Oslo Bors VPS, punând capăt bătăliei de cinci luni pe care a dus-o cu rivalul american Nasdaq pentru piaţa norvegiană. Oferta Euronext a fost deschisă până la data de 28 iunie, iar de acum, pe lângă piaţa din Paris, Euronext operează bursele din Amsterdam, Bruxelles, Dublin, Lisabona, Londra şi Oslo.

Euronext a câştigat efectiv controlul Bursei din Norvegia după ce, la data de 27 mai, Nasdaq şi-a retras propunerea de preluare a Oslo Bors. Decizia Nasdaq a venit după ce, în aceeaşi lună, Euronext a obţinut aprobarea Ministerului de Finanţe din Norvegia pentru preluarea integrală a Oslo Bors.

Succesul Euronext în această tranzacţie a blochat ambiţia Nasdaq de a se extinde cât mai mult în regiunea din nordul Europei, unde operatorul american deţine deja pieţele din Suedia, Danemarca, Finlanda şi Islanda, respectiv în zona baltică, unde controlează bursele din Estonia, Letonia şi Lituania.

Bătălia pentru Oslo Bors a început în decembrie 2018, când Euronext a făcut prima propunere. Oferta Euronext, de 158 de coroane norvegiene pe acţiune (6,8 miliarde de coroane norvegiene sau 790 de milioane de dolari în total) a fost egală cu cea a Nasdaq. Euronext a decis să delisteze Oslo Bors, în condiţiile în care a obţinut 100% din acţiunile operatorului de piaţă norvegian. În urma preluării, Oslo Bors va diversifica veniturile Euronext din tranzacţiile cu acţiuni şi produse derivate, dată fiind poziţia sa de lider al pieţei norvegiene pe segmentul derivatelor pe fructe de mare, servicii petroliere şi transport maritim.

Euronext vrea să stabilească un centru care va supraveghea toate tranzacţiile cu materii prime de pe piaţa de capital din Norvegia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS