Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ZIUA FRANŢEIFranţa va interzice distrugerea produselor nealimentare nevândute

V.R.
Ziarul BURSA #Companii /

Produsele nealimentare nevândute, precum îmbrăcămintea, electrocasnicele, articolele de igienă sau înfrumuseţare, nu vor mai putea fi distruse în anii viitori, în Franţa, conform unei măsuri susţinute de premierul Edouard Philippe. Acesta a declarat luna trecută, citat de presa străină: "Va fi o premieră mondială. Asistăm la o risipă care şochează, o risipă scandaloasă". Executivul de la Paris vrea să convingă populaţia că acţiunea sa are caracter ecologic şi va răspunde aşteptărilor francezilor legate de protecţia mediului. Conform măsurii, care va fi supusă aprobării Parlamentului în septembrie, produsele în cauză vor trebui donate sau reciclate începând de la sfârşitul anului 2021 sau al lui 2023. Această interdicţie vine în completarea măsurilor deja adoptate în ultimii ani împotriva risipei alimentare.

În prezent, produse nealimentare noi şi nevândute în valoare de peste 650 de milioane de euro sunt aruncate sau distruse în fiecare an, respectiv de cinci ori mai multe decât donaţiile în astfel de produse, potrivit prim-ministrului francez.

Măsura este prevăzută să se aplice de la sfârşitul lui 2021 pentru produsele care dispun de o filieră de colectare şi reciclare şi de la sfârşitul lui 2023 "cel târziu" pentru celelalte articole. Guvernul francez vrea ca, până în 2025, 100% din produsele din plastic să fie reciclate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Cotnari
Gala 'Women in Economy 2020'
Benihana
Leap

ENGLISH SECTION

more articles

Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS