Lansarea noului iPhone al Apple impulsionează producătorii de cipuri

A.F.
Companii / 13 septembrie

 Lansarea noului iPhone al Apple impulsionează producătorii de cipuri

Lansarea noii linii iPhone 16 a Apple a avut parte de o primire mai rece, deoarece noua generaţie pare lipsită de inovaţii semnificative. Cu toate acestea, noile butoane şi adăugarea Apple Intelligence ar putea face unele persoane să migreze către noile modele. Iar pentru unii producători de cipuri, această lansare vine cu veşti bune, deoarece noile iPhone-uri folosesc tehnologiile lor.

În ultimii doi ani, noua generaţie de iPhone-uri a adus doar îmbunătăţiri ale camerei şi procesorului. Anul acesta a fost un pic diferit, deoarece noua gamă iPhones 16 a primit, pe lângă un procesor nou şi o cameră diferită, precum şi două butoane noi.

În ciuda unei primiri reci din partea pieţei, nu toate ştirile de la lansarea Apple au fost nefavorabile pentru industrie. Analiştii notează că noua generaţie de iPhone-uri va ajuta Qualcomm şi Broadcom. Şi pentru că Apple foloseşte în întreaga gamă de iPhone feedback-ul haptic, noile modele vor ajuta şi Cirrus Logic.

Noile iPhone-uri care vin cu capabilităţi AI încorporate vor fi echipate cu cipurile Apple A18 şi A18 Pro, care încorporează cea mai nouă arhitectură de cipuri A9 de la Arm, potrivit FT, care citează surse familiare cu subiectul. De asemenea, arhitectura A9 va aduce de două ori mai multe redevenţe companiei care are un contract pe termen lung cu Apple. Acest lucru a făcut ca Arm Holdings să fie noua companie cu capitalizare mare favorită a analiştilor Morgan Stanley, citând redresarea sectorului de telefonie mobilă, noile oportunităţi de inteligenţă artificială de ultimă oră şi creşterea redevenţelor. Preţul acţiunilor companiei a crescut cu 73% de la începutul anului până în prezent, după IPO, dar doar cu 3% în ultimele şase luni.

De asemenea, Taiwan Semiconductor Company, cel mai mare producător de cipuri din lume, a declarat că vânzările pentru luna august au crescut faţă de aceeaşi perioada a anului trecut, susţinute în parte de cererea pentru tot ceea ce înseamnă inteligenţă artificială. Taiwan Semiconductor, care produce procesoare pentru Nvidia, Apple, AMD şi alţii, a declarat că veniturile pentru luna august s-au ridicat la aproximativ 7,8 miliarde de dolari, în creştere cu 33% faţă de august 2023, deşi în scădere cu 2,4% faţă de iulie.

Pentru Apple, pe baza recentei lansări, perspectivele de creştere par destul de limitate. Analistul pentru lanţuri de aprovizionare Ming-Chi Kuo se aşteaptă ca livrările de iPhone 16 pentru 2024 să fie de aproximativ 89 de milioane de unităţi, în uşoară scădere faţă de cele 91 de milioane de unităţi de iPhone 15 livrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Cum Apple încearcă să comande producătorilor ceea ce estimează că va vinde, acest lucru indică faptul că e posibil să nu existe anticipări ale unui salt uriaş în cererea clienţilor pentru noile telefoane.

În timp ce perspectivele iPhone ar putea să nu fie cele mai bune, o caracteristică software anunţată pentru Airpods Pro, care le permite să acţioneze ca aparate auditive şi, de asemenea, să ofere un consult audiologic profesional, a dus la deprecierea preţurilor acţiunilor companiilor de aparate auditive. Amplifon, Demant şi GN Store Nord s-au numărat printre companiile cu declinuri notabile. Acest lucru ar putea impulsiona vânzările căştilor Airpods Pro după ce actualizarea software care permite această funcţie va fi implementată în această toamnă.

Investitorii sunt interesaţi de Apple, compania fiind a patra cea mai deţinută acţiune de către investitorii individuali de pe platforma eToro la nivel global, dar şi de către investitorii români. Însă perspectivele actuale de vânzări ale companiei, combinate cu recenta înfrângere în instanţa în procesul cu UE pentru taxe de 13 miliarde de euro (14,4 miliarde de dolari), ar putea ridica unele semne de întrebare privind evoluţia acţiunilor. Investitorii încă îşi amintesc că fondul de investiţii al lui Warren Buffett şi-a redus participaţia la Apple cu aproape 50% în trimestrul al doilea al acestui an.

_

Bogdan Maioreanu, analist şi comentator de piaţă al eToro, are peste 20 de ani de experienţă în domeniul serviciilor financiare şi al investiţiilor, precum şi un background solid în jurnalism. A ocupat diferite poziţii de conducere în zona de Corporate Banking în cadrul Raiffeisen Bank şi OTP Bank, pentru a trece apoi .la consultanţă în afaceri, lucrând pentru mai multe companii printre care şi IBM România. Bogdan are un Executive MBA de la Asebuss şi Washington University.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb