Preşedintele Nicuşor Dan a anunţat la Salzburg, că a semnat primul pachet de măsuri fiscale, adoptat prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament. Acesta a menţionat că pachetul este unul complex, cuprinzând 30-40 de pagini, şi că implementarea lui a ridicat numeroase provocări tehnice.
Referitor la al doilea pachet de măsuri fiscal-bugetare, preşedintele a declarat că acesta va fi prezentat tot prin asumare în Parlament, la începutul lunii august.
În contextul tensiunilor din coaliţia de guvernare privind această procedură, Nicuşor Dan a subliniat că, în ciuda diferenţelor ideologice dintre partidele din alianţă, colaborarea continuă: „Este dificil să existe un echilibru între aşteptările publicului şi deciziile politice, mai ales în contextul în care România a depăşit ani la rând limitele bugetare”.
Guvernul şi-a asumat răspunderea pentru primul pachet de măsuri fiscale pe 7 iulie. Acesta prevede, printre altele, creşterea TVA de la 19% la 21%, precum şi îngheţarea pensiilor şi salariilor în sectorul public în anul 2026. Măsurile vor intra în vigoare la 1 august.
Al doilea pachet, prezentat pe 11 iulie de premierul Ilie Bolojan, vizează reforme în companiile de stat, reducerea numărului de membri în conducerile acestora, plafonarea indemnizaţiilor, modificarea indicatorilor de performanţă şi digitalizarea ANAF. Aceste măsuri sunt menite să sprijine consolidarea fiscală şi reducerea deficitului bugetar.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.07.2025, 14:04)
Politicienii romani sunt stupizi, indiferent de culoarea politica.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.07.2025, 14:15)
Huaaa! Dupa ce ca ne-ati bagat stagflatie pe gat, o sa pasca recesiunea dupa pachetul vostru care de in cap fix alora care's bun platnici. Aia care fac evaziune nu vor fi deranjati cu niciun cent.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 25.07.2025, 19:00)
Un guvern pus de ocupantii coloniali occidentali, prin anularea alegerilor, fara sa prezinte probe, doar pe propaganda.
Au luat o tara bogata, fara datorii, chiar cu excedent valutar, au jefuit-o de resurse, au indatorat-o prin achizitii proaste si fara valoare si acum jefuiesc si populatia prin taxe aberante.
Vor mari taxele de la an la an, pana traiul va fi atat de insuportabil incat cei mai multi vor pleca din tara. Urmatorul pas vor pune mana si pe terenuri.
O lectie de colonizare moderna.