Abonament gratuit
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

150 de lucrări originale ale lui Salvador Dali, expuse la Muzeul Judeţean Buzău

S.B.
Cultură /

150 de lucrări originale ale lui Salvador Dali, expuse la Muzeul Judeţean Buzău

Un număr de 150 de lucrări originale semnate de Salvador Dali sunt expuse la Muzeul Judeţean Buzău până în 22 februarie 2021. Expoziţia include lucrări de litografie, ceramică, lucrări în bronz, argint şi aur, informează news.ro.

Lucrările fac parte din colecţii private din Franţa - Colecţia Kesauri.

"Scopul expoziţiei este acela de a ajuta publicul să înţeleagă modul în care Salvador Dali îşi materializează viziunea, redată prin limbajul artistic special, sub forma imaginilor, care deseori au aspect intangibil, dar sunt simţite în mod clar de către privitor. Dincolo de ceea ce ochiul vede, întotdeauna există cevan ascuns, dar mult mai important decât simpla imagine vizualizată", se arată în mesajul prezentat de organizatori.

"Nu credeam să apuc să văd expuse la Buzău opere ale marelui Salvador Dali. Trebuie să aduc mulţumiri sincere la tot colectivul Muzeului Judeţean şi, aşa cum spunea domnul director, omenirea întreagă nu trece prin momente faste, dar uite că acolo unde se vrea, se poate. Bogăţia spirituală este mult mai de preţ şi cred că arta în general ne face să fim mai buni şi acum avem posibilitatea, la noi acasă, să avem şi noi astfel de evenimente. Vreau să mulţumesc celor care au făcut posibil acest lucru şi aş face apel să se popularizeze această expoziţie pentru că ar fi mare păcat ca buzoienii şi nu numai să rateze acest eveniment unic", a spus preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, prezent la vernisajul expoziţiei.

Potrivit sursei citate, Dali este cel mai proeminent reprezentant al suprarealismului în artă. Metoda critic-paranoică devine modalitatea sa de gândire şi de auto-realizare în artă

Expoziţia "Unexpected Dali", care va rămâne deschisă în perioada 22 septembrie-22 februarie, este împărţită în şapte secţiuni tematice şi prezintă diferite lucrări originale ale lui Salvador Dali, cum ar fi tapiserii, serigrafie pe mătase, litografii, cărţi poştale concepute de maestru sau chiar lucrări originale ca Mozaicul circular pe care l-a creat special pentru Ediţia Springbok din New York. De asemenea, sunt prezentate portofolii şi serii ale lucrărilor originale ale lui Salvador Dali: "Bătrânul şi marea", "Omagiu lui Meissonier", "Calendarul de perete 1956 pentru Hans E. Bahr", "Calendarul de perete pentru 1965 pentru Manifattura Ceramica Pozzi", potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa FONDURI EUROPENE
DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

28 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1525
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5548
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3881
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0990

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
syngenta
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie