Academia Română va sărbători 153 de ani de la înfiinţare

L.A.
Cultură /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Membrii Academiei Române vor sărbători joi, în Adunare Generală şi alături de invitaţi speciali, 153 de ani de la înfiinţare.

Academicienii se vor reuni în Aula Academiei Române, începând cu ora 11.00, scrie News.ro.

Sesiunea festivă va fi deschisă de Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române, care va vorbi despre parcursul istoric al Academiei Române şi rolul jucat de aceasta în împlinirea destinului poporului român ca naţiune unită şi independentă.

Vor lua cuvântul academicienii Victor Spinei şi Bogdan C. Simionescu, vicepreşedinţi ai Academiei Române, pentru a prezenta activităţile desfăşurate de Academia Română dedicate Centenarului Marii Uniri, respectiv cercetarea ştiinţifică în Academia Română şi performanţele sale la nivel naţional şi internaţional, mai informează News.ro.

La eveniment vor participa personalităţi ale ştiinţei şi culturii din România şi, ca invitaţi speciali, echipe de elevi cu rezultate excepţionale la olimpiadele internaţionale.

Pe 1/ 13 aprilie 1866, a fost semnat decretul de întemeiere a Societăţii Literare Române, ca instituţie fundamentală a ţării, menită să contribuie la cultivarea şi dezvoltarea identităţii naţionale şi la consolidarea tânărului stat român modern. Transformată, în 1879, în Institut Naţional cu denumirea Academia Română, instituţia a primit ca misiune principală cultivarea "limbii şi a istoriei naţionale, a literaturilor, a ştiinţelor şi frumoaselor arte", ideal pe care membrii săi l-au slujit peste un secol şi jumătate, mai relatează News.ro.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
CCIR
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS