Abonament gratuit

Acţionarii "Oil Terminal" au aprobat majorarea capitalului cu terenuri aportate de stat

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital /

Acţionarii "Oil Terminal" au aprobat majorarea capitalului cu terenuri aportate de stat

AGA a decis contractarea de servicii juridice pentru litigii cu Sindicatul

Acţionarii "Oil Terminal" (OIL) au aprobat, ieri, majorarea capitalului social cu aportul în natură din partea statului, prin Ministerul Energiei, constând în două terenuri, în suprafaţă de 254261,3 mp şi respectiv 129.334,7 mp, pentru care societatea a obţinut certificate de atestare a dreptului de proprietate, la data de 2 februarie 2011, conform raportului transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Adunarea Generală a împuternicit Consiliul de Administraţie să selecteze evaluatorul ce va realiza raportul de expertiză şi evaluare a terenurilor.

Totodată, acţionarii "Oil Terminal" au aprobat, ieri, încheierea unor contracte de asistenţă juridică şi reprezentanţă în instanţă pe drept maritim şi fluvial şi pe negocierea cu Sindicatul Oil Terminal, modificările legislative şi eventuale litigii ce pot fi generate de acestea.

De asemenea, AGA "Oil Terminal" a aprobat structura de garanţii în vederea unei scrisori de garanţie bancară în valoare de 5 milioane de euro, privind obţinerea autorizaţiei de antrepozit fiscal.

În schimb, acţionarii au respins contractul de administrare al membrilor Consiliului de Administraţie, dar au aprobat contractul-cadru în forma şi conţinutul propus de Ministerul Energiei.

Ministerul Economiei este principalul acţionar al Oil Terminal, cu 59,6% din capital.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. eu nu inteleg si poate gresesc, dar poate are cineva bunavointa sa-mi explice ca ceea ce se petrece acum, facand aceasta majorare, nu este altceva decat un furt "la cravata" din buzunarele micilor actionari care de maine nu se vor mai gasi in statistica investitorilor dupa care BVB si Guvernul plange an de an iar in acelasi timp se vaita ca nu va mai exista bursa la Bucuresti si nici romani in Romania. Lasand la o parte faptul ca acele terenuri nu sunt folositoare Oil care nu si-a mai atins maximele de depozitare de vreo 10 ani deci nu are nevoie de expansiune, daca tot se face o majorare, de ce nu se face mai intai o reevaluare a tuturor terenurilor si agregatelor din curtea Oil, dupa care se introduc la majorare de capital concomitent cu cele 2 noi terenuri. De ce nu se intampla asa? De ce Fondul Proprietatea tace? Oare i sa dat altceva la schimb, adica a fost mituit? Oare controlul financiar al organelor de stat de la AFI Cotroceni a avut ca scop sa scoata din joc si alti actionari? Toata aceasta mizerie nu face decat sa-mi aminteasca de utilele folosite de SOV si de mai marii acestei tari care la fel ca si el, au avut acelasi domiciliu in ultimii ani. Multumesc anticipat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

07 Aug. 2020
Euro (EUR)Euro4.8375
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0949
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4794
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3607
Gram de aur (XAU)Gram de aur271.0003

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
myTEX.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie