Acţionarii One United Properties aprobă majorarea capitalului social cu 350 de milioane de lei

R.S.
Piaţa de Capital / 28 mai

Acţionarii One United Properties aprobă majorarea capitalului social cu 350 de milioane de lei

Acţionarii One United Properties, principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din România, au aprobat, în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor din 28 mai 2024, operaţiunea de majorare a capitalului social cu aport în numerar pentru atragerea a 350 de milioane de lei în vederea finanţării următoarei etape de creştere a companiei. Cvorumul AGA a fost de peste 80%, conform unui comunicat transmis redacţiei.

"Le mulţumim acţionarilor noştri pentru participarea activă la cea mai recentă adunare generală şi pentru aprobarea tuturor punctelor de pe ordinea de zi. Aşa cum am subliniat în strategia noastră pentru 2030, considerăm că avem o oportunitate unică de a răspunde cererii tot mai mari de locuinţe rezidenţiale de calitate în Bucureşti, determinată de creşterea numărului de gospodării cu două venituri şi de dorinţa de confort în mediul urban. Cu extinderea planificată în segmentul de locuinţe premium accesibile, suntem pregătiţi pentru o creştere semnificativă, vizând un randament anual de 30% al capitalului investit. Majorarea planificată a capitalului social este crucială pentru această creştere şi încurajăm acţionarii noştri să îşi crească investiţia în One United Properties cu aproximativ 10% din participaţia lor curentă. Această investiţie este esenţială pentru a ne dubla afacerile în următorii cinci ani şi pentru a atinge o creştere de patru ori în următorul deceniu", a declarat Andrei Diaconescu, co-fondator şi membru executiv al Consiliului de Administraţie al One United Properties, care a prezidat şedinţa.

Majorarea capitalului social va începe în luna august şi se preconizează că se va încheia până în octombrie 2024. Compania intenţionează să îşi majoreze capitalul social cu 350 de milioane de lei prin emiterea a 1.750.000.000 de acţiuni noi, potrivit comunicatului.

Acţiunile vor fi oferite, cu respectarea dreptului de preferinţă, tuturor acţionarilor care deţin acţiuni ONE la data de 6 august 2024, la o valoare nominală de 0,2 lei. Data participării garantate, adică ultima dată la care acţionarul trebuie să cumpere acţiunea pentru a beneficia de drepturile de majorare a capitalului social la valoarea nominală, este 2 august 2024. Pentru a putea obţine o nouă acţiune, acţionarii trebuie să deţină 2,1879186 drepturi de preferinţă. Acestea vor putea fi tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

60% din capitalul pe care compania intenţionează să îl atragă a fost deja alocat de către cei doi co-fondatori şi membri executivi ai Consiliului de Administraţie, Victor Căpitanu şi Andrei Diaconescu, precum şi de către Preşedintele Consiliului de Administraţie, Claudio Cisullo şi membrul Consiliului de Administraţie, Marius Diaconu.

Aşa cum se subliniază în strategia ONE 2030, One United Properties intenţionează să se extindă dincolo de segmentul rezidenţial actual, axat pe dezvoltări de lux, premium şi high-end, şi va accelera dezvoltarea de proiecte rezidenţiale premium accesibile, care vizează clasa de mijloc din Bucureşti. Compania are în curs de negociere terenuri pentru încă 10.000 de unităţi rezidenţiale destinate exclusiv acestui subsegment, primul memorandum de înţelegere pentru un teren de 21 de hectare care va găzdui 5.000 de unităţi fiind deja semnat, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 6 )

 1. Dupa incarcarea noilor actiuni, pretul se va duce, matematic spre 0.65 lei.

  Ha ha haa...sariti cu banu dragi investitori, ala io ala io cine nu vrea sa se simta milionar?!!

  1. N-a trecut luna de când râdeam de ei. Acum csf ncsf?!? :

   ONE da dividende cu o mana si apoi ia banii inapoi, prin MCS, cu 10 maini.

   Per total actionarul scoate bani din buzunar, desi scopul lui este sa bage bani in buzunar de pe urma investitiilor.

   Nu inteleg de ce au mai dat dividendul de cacao daca apoi il iau inapoi si ceva mai mult in plus. 

   dividendul il iau majoritar fondatorii si cisullo impreuna cu grupul lor,iar astia nu baga banii la MCS,se dilueaza doar pana la primul SOP cand iau iar actiuni de zeci de milioane de euro

  sunt ca Ceausescu doi

  Ne umple de blocuri. O companie care nu-mi inspira incredere. Sa se bage cine vrea. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb