Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

Acţiunile FP, un nou maxim istoric

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Cotaţia acţiunilor Fondului Proprietatea (FP) a atins ieri un nou maxim istoric, unele tranzatii realizandu-se la preţul unitar de 0,8750, cu 4,6% mai mare decât preţul de tranzacţionare din prima zi a anului.

FP a oferit acţionarilor un preţ de 1 leu/acţiune pentru titlurile lor, în cadrul unui program de răscumpărare accelerată, derulat anul trecut, însă, pe bursă, acţiunile Fondului au avut, ieri, cea mai mare valoare, de la listare.

Aprecierea vine în contextul în care, joi, Marius Dan, Manager Relaţii cu Investitorii, Franklin Templeton Investments a declarat că momentul ideal pentru listarea Fondului Proprietatea la Londra este sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

Oficialul FP a menţionat că documentaţia pentru listare va fi gata la începutul toameni, iar listarea secundară a FP la Londra, "una tehnică", prin Depository Interests, mai depinde doar de câteva "modificări minore" pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să le facă în regulament, modificări asemănătoare cu cele întreprinse pentru GDR-uri la listarea Romgaz pe bursa londoneză.

Potrivit FP, ASF şi-a exprimat disponibilitatea de colaborare pentru ca listarea tehnică la bursa din Londra să aibă loc la sfâşitul lunii septembrie.

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în primăvara acestui an, listarea pe Bursa din Londra, după ce Fondul nu a reuşit să intre pe Bursa din Varşovia, din cauza lipsei unor aprobări din partea fostei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare, actualmente ASF.

Fondul Proprietatea a încheiat primul semestru cu un profit net de 1,0545 miliarde lei, de peste două ori mai mare decât cel din perioada similară a anului trecut (514,6 milioane lei), potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Acţiunile FP au închis şedinţa de ieri la 0,8740 lei/unitate.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS