Acţiunile FP, un nou maxim istoric

G.M.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 19 august 2014

Cotaţia acţiunilor Fondului Proprietatea (FP) a atins ieri un nou maxim istoric, unele tranzatii realizandu-se la preţul unitar de 0,8750, cu 4,6% mai mare decât preţul de tranzacţionare din prima zi a anului.

FP a oferit acţionarilor un preţ de 1 leu/acţiune pentru titlurile lor, în cadrul unui program de răscumpărare accelerată, derulat anul trecut, însă, pe bursă, acţiunile Fondului au avut, ieri, cea mai mare valoare, de la listare.

Aprecierea vine în contextul în care, joi, Marius Dan, Manager Relaţii cu Investitorii, Franklin Templeton Investments a declarat că momentul ideal pentru listarea Fondului Proprietatea la Londra este sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie.

Oficialul FP a menţionat că documentaţia pentru listare va fi gata la începutul toameni, iar listarea secundară a FP la Londra, "una tehnică", prin Depository Interests, mai depinde doar de câteva "modificări minore" pe care Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) trebuie să le facă în regulament, modificări asemănătoare cu cele întreprinse pentru GDR-uri la listarea Romgaz pe bursa londoneză.

Potrivit FP, ASF şi-a exprimat disponibilitatea de colaborare pentru ca listarea tehnică la bursa din Londra să aibă loc la sfâşitul lunii septembrie.

Acţionarii Fondului Proprietatea au aprobat, în primăvara acestui an, listarea pe Bursa din Londra, după ce Fondul nu a reuşit să intre pe Bursa din Varşovia, din cauza lipsei unor aprobări din partea fostei Comisii Naţionale a Valorilor Mobiliare, actualmente ASF.

Fondul Proprietatea a încheiat primul semestru cu un profit net de 1,0545 miliarde lei, de peste două ori mai mare decât cel din perioada similară a anului trecut (514,6 milioane lei), potrivit unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB). Acţiunile FP au închis şedinţa de ieri la 0,8740 lei/unitate.

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb