Abonament gratuit
Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”Videoconferinţa “FONDURI EUROPENE”
Videoconferinţa “Afaceri în agricultură”

Administratorul FP organizează în aceste zile un eveniment pentru investitori

A.C.
Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea /

Franklin Templeton, în calitate de Administrator Unic şi Manager de Fond al Fondului Proprietatea (FP) organizează cea de-a şasea ediţie a Zilelor Analiştilor şi Investitorilor Fondului Proprietatea, un eveniment pentru investitorii locali şi internaţionali actuali şi potenţiali, precum şi pentru analiştii care acoperă Fondul, pentru a-i ţine la curent cu cele mai noi evenimente legate de Fond, cele mai importante companii din portofoliu şi de economia României, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

La eveniment participă peste 150 de investitori instituţionali locali şi internaţionali din 21 de ţări, cu active în administrare de peste 900 miliarde de dolari, precum şi analişti care urmăresc Fondul, transmite FP.

Zilele Analiştilor şi Investitorilor 2014 vor avea loc între 25 - 27 iunie iar acest eveniment va avea loc în afara Bucureştiului, în Mamaia, datorită apropierii acestei localităţi de unele dintre cele mai importante companii din portofoliul Fondului, se mai arată în comunicare.

Astfel, participanţii la eveniment au oportunitatea de a vizita Nuclearelectrica şi Portul Constanţa.

"Aceştia vor lua parte la prezentări din partea principalilor factori de decizie din pieţele de capital şi energie, precum reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional, Ambasada S.U.A., Banca Naţională a României, Ministerul pentru Energie, Autoritatea de Supraveghere Financiară, Bursa de Valori Bucureşti şi Departamentul pentru Energie. În plus, managementul unora dintre cele mai importante companii din economia României, cum ar fi OMV Petrom, Romgaz, Nuclearelectrica, CE Oltenia, Transelectrica, Hidroelectrica şi Electrica, care reprezintă peste 85% din VAN-ul Fondului, îşi vor prezenta experienţele pe piaţa de capital", se mai arată în comunicatul transmis de Administratorul Fondului.

Greg Konieczny, Manager de Fond al Fondului Proprietatea, a declarat: "Investitorii se uită acum cu interes reînnoit către companiile din România, iar evenimentul Zilele Analiştilor şi Investitorilor reprezintă o ocazie unică pentru Fondul Proprietatea şi pentru companiile din portofoliul său de a-şi demonstra punctele forte şi pentru a se prezenta ca oportunităţi de investiţii atractive. În acelaşi timp, evenimentul reprezintă oportunitatea ideală pentru guvern de a asigura investitorii instituţionali din România faţă de angajamentul său pentru reforme, guvernanţa corporativă adecvată în întreprinderile de stat şi îmbunătăţirea reglementărilor din piaţa de capital locală. Momentul acestui eveniment este de asemenea potrivit, având în vedere faptul că rating-ul României a fost recent upgradat la investment grade de către agenţia de rating S&P".

Lansat în decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despăgubirea cetăţenilor români ale căror proprietăţi au fost confiscate de fostul regim comunist. În urma licitaţiei internaţionale anunţate în decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investiţii şi administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010. Fondul este o companie de investiţii de tip închis, iar obiectivul său investiţional este aprecierea pe termen lung a capitalului prin investiţii în principal în acţiuni româneşti.

Franklin Templeton şi-a stabilit un birou în Bucureşti în mai 2010, cu o echipă de 28 de angajaţi, incluzând 6 specialişti locali în investiţii sprijiniţi de cei peste 40 de manageri de portofolii şi analişti din cadrul echipei lărgite a Templeton Emerging Markets.

Franklin Templeton Investment Management Limited este o filială a Franklin Resources, Inc, o organizaţie globală de management al investiţiilor care operează sub denumirea Franklin Templeton Investments.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
BTPay
Nuclearelectrica

Curs valutar BNR

20 Oct. 2020
Euro (EUR)Euro4.8738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1289
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5467
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.3552
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.0441

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

AAGES GROUP
ROMANIAN ENERGY DAY 2020
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
14 Noiembrie - Noaptea Muzeelor
Legal Accelerators
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie