AGA SE APROPIEMicii acţionari ai Fondului Proprietatea, nemulţumiţi de administrator

CRĂIŢA SIMIONESCU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Fondul Proprietatea / 21 noiembrie 2011

"Comitetul Reprezentativ ar trebui să reacţioneze la lipsa de performanţă şi la rezultatele catastrofale înregistrate de administrator", ne-a declarat Adrian Iuraşcu.

"Comitetul Reprezentativ ar trebui să reacţioneze la lipsa de performanţă şi la rezultatele catastrofale înregistrate de administrator", ne-a declarat Adrian Iuraşcu.

"Forţa Civică" cere rezilierea contractului cu "Franklin Templeton"

Acţionarii Fondului Proprietatea sunt convocaţi, miercuri, să decidă diminuarea capitalului social, precum şi alte modificări ale actului constitutiv, însă înaintea evenimentului, unii acţionari îşi exprimă nemulţumirea faţă de administratorul fondului, "Franklin Templeton".

"Statul trebuie să ceară, de urgenţă, rezilierea contractului cu Franklin Templeton, din cauza rezultatelor dezastruoase înregistrate şi pentru lipsa de performanţă", ne-a declarat, vineri, Adrian Iuraşcu, preşedintele "Forumul Civic Românesc", asociaţia-umbrelă care reuneşte 11 organizaţii de proprietari deposedaţi de regimul comunist.

Potrivit domniei sale, "Comitetul Reprezentativ ar trebui să reacţioneze la lipsa de performanţă şi la rezultatele catastrofale înregistrate de administrator".

Fondul Proprietatea (simbol FP) a înregistrat, în trimestrul al treilea, o pierdere netă neauditată de 7,9 milioane de lei, faţă de un profit net de 60,1 milioane lei, înregistrat în aceeaşi perioadă din 2010, potrivit raportului trimestrial transmis Bursei de Valori Bucureşti.

În schimb, în primele nouă luni, FP a raportat un profit net de 535,2 milioane de lei, cu 97,8% mai mare faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Adrian Iuraşcu spune că "Franklin Templeton" se comportă ca un adevărat proprietar. "Este inacceptabil ca un administrator străin să facă ce vrea în domeniile strategice", ne-a declarat domnia sa.

Marius Murgu, preşedintele Asociaţiei Acţionarilor Privaţi ai Fondului Proprietatea (AAPFP), are o altă părere. Potrivit domniei sale, "acţionarii sunt mulţumiţi, în principiu, de managementul exercitat de "Franklin Templeton", însă nu sunt mulţumiţi de veniturile foarte mari obţinute de conducere, comparativ cu evoluţia foarte slabă a acţiunilor". Domnul Murgu ne-a declarat: "Aproximativ 90% dintre acţionari consideră că actuala conducere a fondului este identică cu cea anterioară, care a adunat profit din participaţiile la companii".

Cei doi reprezentanţi ai foştilor proprietari spun că acţionarii sunt nemulţumiţi de scăderea preţului acţiunilor, în prezent acestea ajungând la 0,45 lei.

Marius Murgu ne-a spus că susţine orice demers care ar putea creşte preţul acţiunilor, fie chiar şi o eventuală listare duală la bursele din Varşovia sau Viena, însă, potrivit domniei sale, trebuie ales într-un mod pertinent locul în care urmează să se facă listarea. Domnul Murgu a afirmat: "Aştept de la Franklin Templeton să provoace minunea promisă. La ultima adunare generală, conducerea Fondului a învederat că lumea se va convinge că acţiunile vor creştete".

Acţionarii vor decide, miercuri, dacă FT va administra discreţionar Fondul Proprietatea, în limita a 20% din valoarea netă a activelor şi nu a 5% ca până acum. Pe ordinea de zi se mai găseşte şi propunerea ca fiecare acţiune deţinută să confere acţionarului dreptul la un vot în adunarea generală a acţionarilor.

Adrian Iuraşcu ne-a spus că Forţa Civică nu este de acord cu schimbarea actului constitutiv şi a contractului administrativ, cerute de administratorul Fondului Proprietatea. "Modificarea actului constitutiv va duce la excluderea micilor proprietari de la luarea deciziilor", a precizat domnia sa. În opinia domnului Iuraşcu, schimbarea modului de vot "serveşte marilor proprietari".

Marius Murgu ne-a precizat că "într-o întâlnire, conducerea < Franklin Templeton > a spus că modificările aduse actului constitutiv şi contractului de admnistrare se referă doar la modul de calcul al indemizaţiei acţionarilor şi nu la extinderea drepturilor conducerii".

Pe 23 noiembrie urmează să se discute şi despre reducerea capitalului social de la 13.778.392.208 lei la 13.538.087.407 lei, ca urmare a anulării unui număr de 240.304.801 acţiuni proprii dobândite de către societate.

Pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi abuziv de regimul comunist, statul a înfiinţat, în 2005, Fondul Proprietatea, care are în portofoliu deţineri la companiile de stat, printre care cele energetice. Sectorul energiei electrice, al petrolului şi gazelor naturale ocupă un procent de 86% din activele FP.

Fondul a fost listat, în ianuarie, la Bursă, după ce statul a selectat firma americană "Franklin Templeton" drept administrator.

Statul, prin Ministerul Finanţelor Publice, mai deţinea circa 2,74% din capitalul social subscris şi vărsat al Fondului Proprietatea (FP), la data de 11noiembrie, respectiv 3,25% din drepturile de vot, potrivit unui comunicat FP transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Acţionarii instituţionali străini deţineau, la aceeaşi dată, 40,03% din capitalul social subscris şi vărsat, persoanele fizice române aveau 36,26% din capitalul social subscris, acţionarii instituţionali români deţineau 11,14%, iar persoanele fizice nerezidente aveau 9,83% .

"Manchester Securities" Corp. deţinea, la 11 noiembrie, 8,65% din capitalul social subscris şi vărsat al FP, iar Georgia Palade van Dusen, nepoata lui Nicolae Malaxa, avea o participaţie de 6,57%.

Opinia Cititorului ( 42 )

 1. Ma intreb si ii intreb, unde au fost cand FP era adminstrat de Lulache si Ursache? Numai ca in vremea aceia, nu se stia nici cit incaseaza nici cit fura. Astazi Franklin Templeton raporteaza lunar fiacare leu cheltuit , Vorbim doar sau adormim. Sau cine stie acesti 2 asa zisi presedinti de asociatii unde se fura, nu mai pot sta numai pe ce fura dela cele 2 asociatii. Performanta scazuta, adica pretul mic al actiunilor FP nu este datorita administratorului ci al marchetului in degringolada din in treaga lume. Asa ca stati in banca voastra mincinosilor.

  1. Toti actionarii fosti proprietari ce si-au pus sperante in Mobius, Greg & co, sunt la 10 luni dupa listare sub mandatul lui Franklin T. in paguba majora, intre 20-60% . in timp ce AMERICANII AU INCASATDE LA NOI PESTE ZECE MILIOANE DE EURO ANUAL , fara sa contabilizam alte combinatii posibile cand administrezi averea de miliarde a unor novici precum noi romanii in materie de piete financiare Eu nu sunt asa sentimental ca matale , care inca traiesti in iluzii despre cinstea managerilor financiari , doar ptr ca sunt straini ( vezi Lehmon Brothers ). De aceea nici nu consider oportun ca ldeja Franklin T. sa isi sporeasca puterea decizionala alaturi de fondurile sale de casa (ultraspeculative ) intrate masiv in fond, carora evident le-a convenit de minune sa cumpere cat mai ieftin s de la fostii proprietari, ca sa vanda ei la pret dublu ori triplu peste 1 an sau doi, Caci ptr ei, (cu Franklin alaturi,) in cel mai rau caz vor vinde pachetele energetice valoroase din fond la bucata unui investitor interesat de ele, ptr ca apoi sa il delisteze. Ghici cine sunt pierzatorii in astfel de scenarii? Mereu actionarii cei mici, ramasi captivi. Vezi cazuri notorii precum Rompetrol. De aceea statul ar face bine sa revina la conducerea dualista in cazul FP, lasandu-i lui Franklin doar administrarea portofoliului pe mana, nu intreaga companie. cum eronat au procedat. Neaducand nici un avantaj, decat riscuri incontrolabile . Mai ales ca dupa primul an de conducere americana cvasitotala ,mai toate cifrele arata ca au confirmat doar pe jumatate. intr-un fel sau altul e firesc sa raspunda ptr paguba actionarilor . La fel ca pe Wall Street, domnilor,

   USLul a inceput sa-trimita mesangerii cu mesaje mincinoase. Franklin Templeton nu are nici un fel de afaceri oneroase asa ca inaite de a arunca cu afirmatii gratuite, documenteazate. Bursa nu poater fi condusa de Franklin Templeton. Sunt oare brokerii interesati de o crestere a pretului de vanzare? Atunci dece nu isi educa actionarii cind ofera la vinzare sa nu ceara un pret sub cel oferit de cumparator? In plus uitate pe bursa ce se intimpla in America, in Franta in Germania etc. Nu vorbiti fara sa fiti informati sau cu tendinte comuniste..

   fara liberali nu exista FP, e exclusiv meritul lor, cu bune si cu rele, mai sluga PDLista, ai tai n-ar fi despagubit nimic. Iar fara interventiile lui Ursache la conducerea PSD, Geoana desfinta FP cand au avut puterea. Ursache a salvat atunci politic fondul, la fel cum a facut apoi I. Popescu in PDL. Asa că nu mai improşca cu rahat oameni cu merite. Franklin a venit la masa gata pusă. Cu toate astea, nu a confirmat, în schimb incasează de 10 ori mai mult căt toţi predecesorii LA UN LOC !

   Hai ca am auzit si prostia asta. PSDul isi asuma salvarea despagubirilor. Pina cind comunistii isi vor mai atribui merite de care nici ei nu stiu? Uiti PSDistule ca Iliescu a spus ca proprietatea este un MOFT? Uiti cand a vrut sa limiteze despagubirile la $50.000 . Daca ai uitat sau esti convins de ceeace afirmi mai citeste presa.

   Na ca ai intors-o ca la Ploiesti. Acum esti liberal . Uita oare lumea de Ursache? NUUUUU. Au facut cele mai teribile afaceri acesti 2 sacali "Ursache si Lulache. Cum putem uita ca la plecare girafa Lulache a incasat citeva milioane de euro fara rusine? Chiar dai cu mucii in fasole anonimule

   Chiar vrei sa stii cine sta pe Wall Street, cine a luat cu asalt Wall Street, de fapt cinevrea sa inchida bursa? Niste VAGABONZI ca tine idiotule. Vrei sa stii ce se intimpla ? VIOLURI, DROGURI, CRIME. Asta fac cei ce au luat sau vor sa ia WallStreetul cu asalt. Oamenii lui Obama ca sa fim cinstiti. Si pentru informatia ta eu stau pe Bloomberg 24 de ore din 24. Astazi ca sa stai linistit, va fi macel pe bursa din America. Toata bursa este pe rosu inainte de deschidere.Cum vrei tu sa creasca pretul actiunilor FP in romanica cind marile burse sunt pe rosu? Dar cum poti tu sa intelegi? Tu vrei doar bani, multi bani. si jos FT

   oare tu reusesti sa faci diferenta?

   e cam aceeasi ca si intre Ionut POPESCU si PDL. Mai sunt si membrii de partid care judeca diferit lucrurile fata de aberatiile liderilor, incercand sa le dreaga din interior, prin convingerea celorlalti membri din conducere despre eroarea in care se afla unii lideri. Doar ca nu o pot face publica. Insa asta e prea complicat ptr voi ca tine de stiintele politice... 

   Ce mie Ursache, ce mie Iliescu !!!!! Toti o apa si-un pamint

  Complectez spunind, Doamne fereste sa se sature Franklin Templeton de toata tigania asata si sa plece inainte de a se compromite. In plus nemultumirile voastre ar trebui indreptate catre guvern si parlament care nu accelereaza listarea a celor 5% din actiunile companiilor din portofoliul FP.

  1. adica esti din gasca samsarilor de dosare luate pe nimic, de la fostii proprietari? a peculatorilor .aparati in interese cu onor de Franklin T. Cei cu care probabil negociatti si contracte DEAL... Doar asa se explica atitudinea ta ce ignora paguba de peste 1 miliard de euroo adusa de devalorizarea fonduui atat statului cat si fostilor proprietari. Macar mpozite ai platit la profiturile uriase facute de specula ta pe spatele fostilor proprietari ? Ca mai toti de teapa ta au facut evaziune de multe milioane. de euro

   NU Nu sunt nici un fel de samsar cretinule. Sunt tot un despagubit. Poate tu esti un samsar si nu iti convine ca pretul actiunilor nu creste cum iti faci tu socotelile. Cred ca esti un PSDist nenorocit care o tine langa cu "NU NE VINDEM TARA, O LUAM NOI GRATIS"

   Sau poate esti imputernicitul sau purtatorul de cuvant al lui Ursache si Lulache? Afirmatiile tale sunt exact afirmatiile celor 2 care au devalizat FP. Asa ca tine toti hotii din energie sa-si primeasca comisioanele de milioane pentru contracte directe, sa nu faca profit, sa nu aive nici un fel de trasparenta, toul sa fie facut pe sub masa SECRET,sa nu plateasca didende si asa cei ce au actiuni sa nu primeasca nici ei. dividende. 

   Anonimule, caci si in realitate cred ca esti un nimeni. Daca tie nu-ti place Franklin Templeton, pune pe mata sa administreze FP. Poate aflam si noi ce hram este de capul tau, ca din ceeace debitezi inteleg ca esti pentru ca FP sa treaca inapoi la stat, adica la stat degeaba. Cind tu analistu lu peste o sa calculezi ce dividende se incaseaza de actionari poare o sa tii f;eanca inchisa. Numai ca nu cred ca te duce capul.

   precum si majoritatea conducerilor anterioare, Lulache , Ursache & co., in conditiile in care acestia au pretins doar o zecime din onorariul lui Franklin de zeci de milioane de euro Iar sub mandatul romanilor actiunile au crescut si de 4 ori, (de la 0.2 la 0.6) fara sa fie macar listate. Cu Franklin, la conducere, pretul in schimb a tot scazut, ajungand sub cel de pe piiata neagra. Or fi avand expertiza mai mare decat romanii insa l or fi pus-o in slujba altor grupuri din FP, nu a micilor actionari, fosti proprietari. Dupa atitea promisiuni facute, cert e ca valoarea FP a scazut sub mandatul lor si punct. In finante cifrele vorbesc si nu povesti precum ale tale

   iar aberezi sau ai uitat cumva ca sub conducerile anterioare romanesti s - au platit cele mai grase dividende, nu cu FRanklin in frunte., care dimpotriva a, vrut sa le reduca ptr ca sa-i ramana lui mai multi bani de invartit pe burse. Americanii fac jocul doar al actionarii mari straini. Peste tot in lume au facut la fel, vor sa cumpere pe nimic. . Mai intra pe Bloomberg.....

   O tii langa cu americanii ca te fura!!!!

   Ce mare rahat ai primit in timpul lui Lulache si Ursache anonimule? Ai primit o data pentru 2 ani si atunci economias duduoia. Acum cind recesiunea este o problema globala de unde vrei tu sa primesti mai mult? Tie nu-ti ajung banii de droguri sau bautura. Dar asta este alta problema.

   Cum nu poti tu intelege ce se intimpla cu actiunile rascumparate ar trebui sa umplu 2 pagini sa te luminez. Dar cum esti redus mintal nu-mi voi cheltui timpul cu un tembel comunist. 

   Nu am vazut nici un comentariu care sa nege meritul PNLului sau al lui Ionut Popescu, numai ca in timpul lor actiunile nu erau listate, ca se tranzactionau la 0,10-0,20 lei, ca economia era in alta situatie, ca bursele pe tot mapamondul nu dadeau sremne de recesiune, ceeace se intimpla astazi este alta mincare de peste. Situatia burselor nu poate fi pusa in circa lui FT. Ceeace vrea aceasta asociatie de " brokeri" caci de fapt asta sunt ei este peste intelegerea oricui este de buna credinta. Ori ei asta vor, FP sa nu mai fie administrat ci lasat in mina lor, a samsarilor.

   am vbit cu Murgu azi si a spus cat se poate de clar ca el ar dori pentru FP o conducere dualista, in care sa fie prerogativele clar delimitate> Franklin T. sa primeasca o putere largita, insa exclusiv asupra administrarii portofoliului. In schimb gestiunea companiei sa fie incredintata unui CA largit , in care actionarii sa fie larg reprezentati. (de la stat si pina la structura variata de actionari) Astfel s-ar garanta o protectie maxima contra orice posibile derapaje manageriale, cat si performanta maxima , devreme ce Franklin s-ar putea concentra exclusiv pe ce stiu ei sa faca mai bine> administrarea portofoliui. Ar fi astfel si mai protejati de presiunea mediatica venita din partea unor actionari nemultumiti.

   Pe dinafara cred ca esti matale nea anonimule. Cind dai 0,02% pentru 2 ani asta inseamna dividende grase? FT nu este actionar idiotenia pamintului. Interesul administratorului este ca valoare actiunilor sa fie cit mai mare, de asta depinzind si comisionul de administrare a fondului. Asa ca daca esti neinformat macar taci din gura si nu mai latra.

  Asa se intampla cu baniii care iti vin moca: cum vin asa se si duc. Daca sunt nemultumiti actionarii pot vinde; inca...

  1. Danute ai perfecta dreptate. Si din ce le da mai mult, si mai mukt vor. Bani dea MOCA.

   ca sa iti redefinesti cuvantul MOCA...

   Ai avut tu casa luata de comunisti cum am avut eu avion cu reactie. Parveniti sunteti voi toti care ati cumparat casele nationalizate pe c/v unui cartus de tigari. Like Iliescu. Inpropietaritilor. Ati ajuns din borfasi, despropietariti? Buna gluma.

  daca tot se va ridica pragul la SIF-uri si vor ramane fara loc de munca d-ul Fecala si Cuzman ii puteti propune sa preia admisnitrarea FP_ului si astfel vom avea romani in domeniile strategice. Multa bafta penibilule !

  1. ??! FECALA ? iti miroase a ceva ?.

   Da. Asa mirosi tu

  administrare discreţionara în limita a 20% din valoarea netă a activelor ...

  Valoarea activelor din bilant e diferita de valoarea activelor din raportarile conform regulamentului 15/2004 CNVM 

  La care valoare se aplica procentul?

  Cind a facut Dl. Murgu acest sondaj? Eu nu am vazut nicaieri un sondaj facut nici nu am auzit vreo persoana ca a fost intrebata daca este multumit sau nu de performanta FT. Ceeace vad in presa este ca FT ii cheama in tribunal (in curte ) pe cei ce au devalizat Hidroelectrica, cu contracte directe, livrari de energie sub pretul pietii, acest Mihai David cameleonul PSDist care isi ingroase gusa si burta. David care a plins de mila miliardarului indian Mittal dandu-i energie la un pret stabilit de Mittal, asa cum a vrut , din care a supt un comision (David) de citeva milioane de euro. Asa ca Dl. Murgu sa nu mai necheze ca actionarii FP sunt nemultumiti de performanta FT mai bine sa spuna dece au tacut ei cind se atribuiau contracte directe in defavoarea actionarilor FP, dece tac cand parlamentul refuza listarea celor 5% din actiunile companiilor din portofoliul FP? Asta sa ne lamureasca Murgu si Iurascu, acesti ilustri necunoscuti. Vor rezilierea contractului cu FT? Sigur asa cum vrea Ponta suspendarea presedintelui. Numai ca nu mor caii cind vor cainii (turbati)

  1. pentru dividende cat mai mari de la companiile din energie precum Hidroelectrica. Asta au facut toti managerii anteriori, nu doar Franklin. Verifica registrele cu cheltuielile de judecata si vei vedea ca toti s-au luptat ptr a aduce profit maxim la FP, ca altfel nu aveau de

   unde da dividende grase. Plata lor a fost posibila doar cand seful PSDist al comisiei de buget finante din parlament a deblocat ordonanta cu pricina desi Boc a refuzat regulat sa ia initiativa in acest sens. Asta e adevarul.  

   Antenistule, ma mir ca nu-l gasesti vinovat pe Baescu. Ai scapat ocazia, Inca un motiv de suspendare. Hai ca va faceti de risul curcilor. PSDistilor ati distrus tara cu mina PNListilor . Unde este cresterea economica din 2007-2008>? Cum de anul 2008 a fost incheiat cu un deficit de 5,5% Unde sunt banii? Poate tot la FT/ Antenistlor mai tinti gura inchisa ca va pute .

   cine stie cine este 'Forta civica' Pina astazi nimeni nu a auzit de ei.Poate mai deschideti ziarele si vedeti si ce scrie ziarl Bursa despre BISNITA lui David cu energia (Hidroelectrica) sau imi spuneti ca este dela taranisti nu PSDist?

   nu de ieri sau azi, ci de cand era Nastase premier a organizat numeroase actiuni de protest, atat in fata guvernului cat si la sediul Comisiei UE. intra pe forumulcivic.ro, ignorantule, inainte sa mai deschizi gura. Ar trebui sa-ti fie rusine, ca In timp ce tu intoxici lumea cu vituperatiile tale, altii se ingrijeau de cauza comuna, a proprietarilor neputinciosi si umiliti de o clasa politica ipocrita, care se infrupta din plin din casele cladite pe bani munciti cu sarg , nu din specula bursiera...

   FELICITARI. Daca Nastase a protestat, inseamna ca a inebunit, sau isi apara fermulita lui . Oricum cineva a inceput sa-i numere ouale( la invitatia lui) si nu prea ies la socoteala. Hai ca bati campii cu protestele lui Nastase 7 case. Protestele lui se rezuma la aminarea proceselor ( fara numar) si contestatiile la CC. Daca nu-i asa demonstreaza.

   nu la Nastase. Ala era premierul atacat de Iurascu in campania pentru Alianta DA, protestand caPSD blocheaza restituirile in natura. Esti obosit amice, culca-te...

  Cine va pune sa vindeti la preturile actuale,asteptati...Statul nu mai are cum sa conduca fondul din fericire...10 mil de euro cred ca inseamna 6%-7% din profit,cred ca este rezonabil.

  1. ca Franklin nu a reusit ce a promis, adica si-a incalcat angajamentele si se face acum ca ploua. Da vina pe toti , mai putin pe sine. Nu vreau sa plece , insa vreau sa-si reinoiasca angajamente ferme. Altfel unde mai e diferenta intrei ei si altii (fara nicio raspundere)..

   Poaqte dai tu o solutie (dar nu de barbierit) Poate vrei ca FT sa-ti cumpere actiunile la 1leu? Cind se va intimpla asta sa-mi spui si mie. Le vand si eu. Numai ca FT nu este PSDul sa minta. Asta este situatia pe bursele din toataumea.

  Dle Iures, ati face bine daca ati lasa administratorul FP sa-si vada de treaba, sa continuie sa demaste toate potlogariile care se petrec in companiile energetice. Consecinta instigarii dumneavoastra, se vede pe BVB in pretul actiunilor FP. Pentru aceste motive ar trebui dumneavoastra sa fiti reziliat si aceasta "Forta civica desfiintata. Nu sunteti altceva decat uneltel hotilor care sunt infricosati de actiunile in justitie incepute de FT.

  1. Scuze rectific Dle Iurascu nu Iures.

   habar care vor sa preia contrlljl in FP cat mai ieftin . guv PDL e complice la acest jaf asjpra activslor puse la bataie de stat ptr despagubirea fostilor proprietari topite fara rost devrrme ce doar 10 mii de familii din cele peste o suta de mii au fost solutionate. proiectul FP egal jaf national ptr speculatorii de pdetutindeni

  Ce drept de vot are "Forta Civica" Asta este baiul lui Iurascu ca nu poate el sa reguleze FP. Sa ramana la regulat nevasta si Forta Civica ca tot se comporta ca o curva.

  1. Micilor actionari nemultumiti va spun ca daca nu aveati anul acesta listare si FT administrator FP tot 0,1 era si acum

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb