Agenţia de turism Eximtur a încheiat anul trecut cu afaceri de peste 32 milioane de euro

Ziarul BURSA #Companii #Turism / 2 februarie 2012

Agenţia de turism Eximtur a înregistrat în anul 2011 o cifră de afaceri de peste 32 de milioane de euro, în creştere cu 18%, cele mai dinamice segmente fiind turismul de business şi vânzarea de pachete în destinaţii externe, a declarat Lucia Morariu, proprietarul companiei, potrivit Mediafax.

Activitatea de rezervare-vânzare de bilete de avion şi turism de business a însumat circa 17 milioane de euro, în creştere cu 29% faţă de anul 2010. Numărul de clienţi ai companiei pentru acest segment a fost de peste 71.000, cu o cheltuială medie de aproape 240 de euro de persoane.

Activitatea de vânzare de servicii şi pachete pentru destinaţii externe reprezentat 9,6 milioane de euro din cifra de afaceri, în creştere cu 27%. Circa 30.000 de turişti au călătorit cu Eximtur anul trecut în străinătate, iar valoarea medie a pachetului pentru un turist a fost de 320 de euro.

Turismul intern a scăzut cu 15%, până la 5,2 milioane de euro. Firma a avut la acest segment circa 55.000 de turişti, cu o valoare medie a pachetului de 94,5 euro de persoană.

Profitul brut estimat de companie pentru anul 2011 este de circa 400.000 de euro, de peste două ori mai mult decât în anul precedent.

"Segmentul de ticketing şi business-travel a înregistrat în anul 2011 cea mai mare creştere, pe fondul consolidarii bugetelor de călătorii ale principalelor corporaţii client şi pe măsura câştigării de noi clienţi corporate. Vacanţele şi serviciile externe oferite companiilor au avut un trend ascendent, în contextul creşterii apetitului românilor pentru călătorii în străinătate", a spus Lucia Morariu.

Ea îşi propune pentru acest an o "gestiune prudentă a resurselor", investiţii în dezvoltarea prioritară a activităţii online, dezvoltarea segmentului de business travel şi oferirea de pachete de servicii integrate, atât în ţară, cât şi în străinătate.

Eximtur deţine 14 agenţii proprii şi două în regim de franciză, şi a ocupat în ultimii ani locul doi în topul agenţiilor de turism din România din punct de vedere al cifrei de afaceri, după Happy Tour, firmă deţinută de fondul spaniol de investiţii GED. Firma concurează cu agenţii precum Perfect Tour, Accent Travel, Marshal Turism sau Paralela 45, pe o piaţă estimată la circa 500 de milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
aopjnr.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
mastercommunications.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb