Alser Forest intenţionează să demareze procedura de insolvenţă

Andrei Iacomi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 aprilie

Sursa foto: facebook/Alser Forest

Sursa foto: facebook/Alser Forest

English Version

Compania nu poate să plătească ultimul cupon şi să ramburseze principalul obligaţiunilor listate la BVB

"Intenţia noastră este de a intra în reorganizare şi sperăm ca factorii economici să determine o creştere a activităţii societăţii, astfel încât să putem onora datoriile către creditori"

La jumătatea anului trecut, Alser Forest avea o pierdere de 2,4 milioane lei şi capitaluri proprii negative de 3,2 milioane lei

Compania din domeniul forestier Alser Forest, ce are obligaţiuni listate pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), intenţionează să demareze procedura de intrare în insolvenţă, conform unui raport al emitentului publicat, ieri, pe site-ul operatorului pieţei noastre de capital.

"Alser Forest anunţă că, din cauza crizei economice din sectorul forestier Roman care a început cu anul 2023 şi continuă şi în anul 2024, situaţia financiară a societăţii s-a înrăutăţit şi, în cel mai scurt timp, este posibil să demareze procedura de intrare în insolvenţă a companiei cu intenţia de reorganizare", se menţionează în raportul emitentului de la BVB.

Din acest motiv, societatea nu va putea să plătească, la termenul scadent, cel de-al şaselea cupon şi ultimul, şi nici să ramburseze prinicipalul aferent obligaţiunilor emise în 2021, ce sunt listate la BVB sub simbolul ALS24E.

"Intenţia subscrisei este de a intra în reorganizare şi sperăm ca factorii economici să determine o creştere a activităţii societăţii, ca să putem onora datoriile către creditori", se mai arată în raportul de la BVB.

Valoarea emisiunii de obligaţiuni este de 1,5 milioane euro, fiind compusă din 15.000 de titluri, cu o valoare nominală unitară de 100 euro, cu o dobândă fixă de 8% pe an. Scadenţa titlurilor obligatare şi a plăţii ultimului cupon este în data de 30 aprilie 2024.

În primul semestru al anului trecut, Alser Forest a raportat o cifră de afaceri de 17,8 milioane lei, cu 19% peste cea din primele şase luni ale anului 2022, dar o pierdere de aproape 2,4 milioane lei, faţă de un profit de 1,2 milioane lei, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

"Cifra de afaceri a crescut cu 19% faţă de primul semestru din 2022, dar cheltuielile de exploatare au crescut cu 60% din cauza crizei majore din sectorul forestier Roman, ce au determinat ca marjele de vânzare să fie mici faţă de perioadele anterioare. De asemenea, creşterea cheltuielilor a fost determinată şi de un cost generat de corectarea contabilă a unor beneficii salariale ale angajaţilor companiei din anii trecuţi 2021-2022", conform raportului.

La jumătatea anului trecut, compania avea active totale de 23,6 milioane lei (din care 22,8 milioane lei erau active circulante) şi datorii totale de 26,8 milioane lei. Astfel, Alser Forest avea capitaluri proprii negative de aproape 3,2 milioane lei.

Conform prospectului de la listarea obligaţiunilor din iunie 2021, Alser Forest oferă servicii pe mai multe direcţii: furnizarea şi întreţinerea de echipamente automatizate specifice sectorului forestier, furnizarea de echipamente pentru întreg lanţul de producţie forestieră, pentru horticultură, construcţii şi silvicultură.

Compania este deţinută în proporţie de 80% de Albert Şerban, în vreme ce 20% din capital este în posesia Alser Force SRL, societate deţinută de Dennis Şerban, conform raportului aferent primului semestru, publicat pe site-ul BVB.

Opinia Cititorului ( 8 )

 1. Asa se fac banii, cu povesti negarantate, multumim grupului vivre pentru pionierat

  care e faza cu companiile fiice cu profit mare?

  chiar e asa usor sa dai teapa? alo asf 

  1. Alser Forest SRL a scos aprox 500 000 euro profit :(

   Normal ca Alser Forest SA scoate pierdere :| 

   Toate "fiicele" lui Alser Forest SA, adica ALSER FORCE SRL (47758304), ALSER CAPITAL SRL (29289242) si ANAPURNA CAPITAL SRL (37831068) au profituri de milioane pe 2023. S-a actionat in mod organizat si vadit pentru fraudarea detinatorilor de obligatiuni. Oare se sesizeaza ceva institutii ?

   Decat sa va plangeti pe internet, faceti plangere la procuratura, asf, etc.

  ...

  8% la euro! Mișto!

  1. ironia pseudonimului tau la acest comentariu la adresa acestei companii condusa de acest ceo?

Lansare carte
Conferinţa BURSA “Piaţa financiar-bancară”
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9767
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5830
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0141
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8429
Gram de aur (XAU)Gram de aur345.4379

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
thediplomat.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb