Amazon se confruntă cu un proces colectiv de 1 miliard de dolari în Regatul Unit

G.D.
Companii / 21 octombrie 2022

Amazon se confruntă cu un proces colectiv de 1 miliard de dolari în Regatul Unit

Amazon se confruntă cu un proces colectiv de 1 miliard de dolari în Regatul Unit, unde compania este acuzată că a folosit un algoritm "secret" pentru a abuza de poziţia sa dominantă în comerţul electronic, transmite CNBC, conform News.ro.

Amazon dăunează clienţilor săi, îndreptându-i către "o ofertă recomandată", ceea ce duce la ascunderea ofertelor cu o valoare mai bună, iar consumatorii ajung să plătească mai mult pentru produse, potrivit procesului, care urmeazză să fie înregistrat în octombrie la Tribunalul de Apel pentru Concurenţă din Marea Britanie.

Procesul susţine că Amazon exploatează aşa-numita "Cutie de cumpărături" (Buy Box) pentru a-şi orienta cumpărătorii către propriile produse şi articole de la vânzători terţi care folosesc serviciile sale de onorare şi livrare a comenzilor.

Caseta de cumpărături este o zonă de pe paginile produselor Amazon care oferă clienţilor o opţiune cu un singur clic pentru "Cumpără acum" sau "Adaugă în coş".

Amazon stabileşte anumite criterii pentru ca vânzătorii să devină eligibili pentru Buy Box şi, dacă sunt acceptaţi, aceştia obţin avantaje de plasare pentru înregistrările lor.

Amazon mai este acuzată că foloseşte "un algoritm secret şi de auto-favorizare, pentru a se asigura că Buy Box conţine aproape întotdeauna bunuri vândute direct de Amazon însăşi sau de către comercianţii cu amănuntul terţi care plătesc taxe mari de depozitare şi livrare către Amazon".

Litigiul este condus de Hausfeld, o firmă de avocatură specializată.

Între 80% şi 92% din achiziţiile Amazon sunt efectuate cu instrumentul său Buy Box, potrivit Hausfeld.

Oricine locuieşte în Regatul Unit şi a făcut o achiziţie pe Amazon din octombrie 2016 se încadrează în procesul colectiv al reclamantului, a adăugat Hausfeld.

Hausfeld estimează daunele totale din litigiul din regiune la 900 de milioane de lire sterline (1 miliard de dolari), dacă va avea câştig de cauză.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. ASA SE INTAMPLA CAND ESTI BOGAT !!!!!!!!!!!!! TOATA LUMEA VREA SA JUMULEASCA BANI DE LA TINE , PRIN NEMUNCA , DACA SE POATE , PRIN TOT FELUL DE TERTIPURI SI DE SMECHERII AVOCATESTI , IN CARE T-I SE CAUTA NOD IN PAPURA PENTRU ORICE !!!!!!!!!!!!!! SI ACEL ''''''' ORICE '''''''!!! SE PARE CA A FOST GASIT !!!!!!!!!!!!! SMECHERII ROMANIEI , AR TREBUI SA BAGE LA CAP , SI CHESTIILE ASTEA : PENTRU ORICE LUCRU MINOR , ''''''' NE VEDEM LA TRIBUNAL ''''''', S-AU DACA NU , CA SA ''''''' SCAPI '''''''', I-MI DAI ............

    1. si emag practica smecheria!

      s c cret 

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

07 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9022
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5747
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9405
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4884
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3601

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro