Amber atrage o investiţie minoritară de 20 de milioane de dolari

V.G.
Companii / 3 octombrie

Jaime Gine, CEO Amber

Jaime Gine, CEO Amber

Amber Studio SA, un dezvoltator independent important de jocuri video la nivel global ("Amber" sau "Compania"), anunţă că un fond consiliat de Emona Capital LLP ("Emona Capital" sau "Emona"), o firmă de investiţii din Londra, a decis să investească până la 20 de milioane de dolari în Amber, la o evaluare post-investiţie de 190 de milioane de dolari în vederea accelerării dezvoltării globale a Companiei prin realizarea de tranzacţii de tip M&A, potrivit unui comunicat transmis astăzi redacţiei.

O parte din fonduri vor fi, de asemenea, investite în infrastructura internă a Amber pentru a susţine expansiunea organică rapidă. Dominik Dolenec, Managing Partner al Emona Capital, va deveni membru al Consiliului de Administraţie al Amber, iar experienţa sa vastă va contribui la procesul de dezvoltare al Companiei în perioada următoare.

"Suntem încântaţi să formăm un parteneriat cu Emona Capital şi îi urăm bun venit lui Dominik Dolenec în Consiliul de Administraţie al Amber. După aproape un deceniu de dezvoltare pur organică, suntem încântaţi să intrăm într-o nouă etapă pentru Amber, o perioadă de creştere şi mai accelerată. Emona Capital are o experienţă confirmată pe pieţele emergente, care se potriveşte viziunii noastre cu privire la expansiune şi suntem încrezători că va contribui la realizarea planurilor în această direcţie. Ca organizaţie centrată pe oameni, pentru noi a fost esenţial să găsim un partener care să înţeleagă şi să respecte viziunea noastră de dezvoltare. Împreună cu Emona vizăm aceleaşi obiective pentru viitorul Amber - unul axat pe stakeholderii cheie, clienţi şi echipele noastre şi care se bazează pe promisiunea de a oferi întotdeauna calitate prin inovare progresivă şi revoluţionară. Împreună, vom continua să transformăm Amber într-un jucător global care setează standarde în industrie, adăugând în acelaşi timp valoare industriilor creative în general", a declarat Jaime Gine, CEO Amber.

Înfiinţată în 2013 în Bucureşti, Amber este o agenţie creativă structurată ca o reţea de studiouri cu specializări diferite, oferind o gamă largă de soluţii de dezvoltare de jocuri video, inclusiv livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, operaţiuni live şi servicii-suport. Compania are aproximativ 1.200 de angajaţi care lucrează în birourile din Bucureşti, Botoşani, Guadalajara, Montreal, Kiev, Varşovia, San Francisco şi Los Angeles.

"Amber se află într-un moment interesant în procesul său de expansiune globală rapidă şi suntem încântaţi de parteneriatul cu echipa sa de management excepţională," a declarat Dominik Dolenec, Managing Partner al Emona Capital. "Credem că viitorul industriei jocurilor video este unul de succes şi că Amber se află într-o poziţie unică pentru a beneficia de tendinţele la scară largă ale pieţei, datorită portofoliului solid de clienţi, amplorii şi profunzimii capabilităţilor sale, precum şi datorită culturii remarcabile din cadrul Companiei," a adăugat Dominik Dolenec, Managing Partner al Emona Capital.

Mihai Pohonţu, preşedintele Amber, a adăugat: "Acesta este începutul unui nou capitol din istoria Amber, unul în care ne vom extinde reţeaua de studiouri pentru a acoperi toate genurile şi platformele, consolidând în acelaşi timp capabilităţile studioului nostru la nivel de servicii. La această scară mai largă, vom putea realiza implementarea viziunii noastre de a îmbunătăţi ecosistemele de dezvoltare a jocurilor din întreaga lume prin investiţii în comunitate şi inovare".

Investiţia de la Emona Capital, împreună cu profiturile proprii ale Amber, va finanţa fuziunile, achiziţiile şi preluările de studiouri din întreaga lume, care vor completa reţeaua existentă de studiouri a Amber şi vor asigura prezenţa acesteia pe pieţele emergente cu potenţial ridicat de creştere. În plus, pe lângă expansiunea Companiei în noi arii geografice, Amber vizează extinderea gamei de servicii oferite şi introducerea de noi specializări în genurile de jocuri.

În ultimii cinci ani, veniturile Amber au înregistrat o rată de creştere anuală compusă de peste 50%. În 2021, Compania a înregistrat o cifră de afaceri record de 30 de milioane de dolari, o creştere cu 56% faţă de anul precedent. Aproximativ 70% din venituri au fost generate de proiectele de dezvoltare de jocuri, în timp ce restul au reprezentat venituri provenite din servicii de asistenţă pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calităţii, servicii suport pentru clienţi şi localizare. Compania colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork şi altele.

Tranzacţia a fost facilitată de firmele de avocatură Filip & Company, care a asistat Amber, respectiv Wolf Theiss România, Goodwin Procter LLP şi Haynes Boone LLP, care au asistat Emona Capital, se mai arată în comunicat.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2022
Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Dec. 2022
Euro (EUR)Euro4.9211
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6615
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9963
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7073
Gram de aur (XAU)Gram de aur268.9159

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro