Analiză XTB: Pieţele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului

Piaţa de Capital / 16 aprilie

Analiză XTB: Pieţele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului

Pieţele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influenţate de atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului, arată analiştii din cadrul XTB, company de tranzacţionare şi investiţii pe bursele internaţionale.

Cele mai recente activităţi de pe piaţă au prefigurat sau escaladare a tensiunilor în Orientul Mijlociu însă, în acest moment, evoluţia burselor va depinde de modul în care va răspunde Israelul.

Un aspect trecut cu vederea acum este acela că Israel a plătit scump utilizarea de sâmbă a sistemului de apărare, demers estimat la peste un miliard de dolari. La polul opus, atacul a costat Iranul mai puţin de 10% din această sumă.

Atât timp cât Iranul şi Israelul nu se îndreaptă spre militar direct între cele două ţări, petrolul ar putea lupta un conflict pentru a se consolida la 100 de dolari pe baril - pe de o parte datorită OPEC ( Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol ), care ar putea creşte producţia şi pe de altă parte, datorită SUA, explică analiştii XTB.

Având în vedere faptul că preşedintele american Joe Biden va fi pe buletinele de vot în câteva luni, orice decizie care poate duce la creşterea preţului petrolului s-ar traduce într-o pierdere importantă de voturi.

În plus, sancţionarea Iranului nu numai că ar provoca noi creşteri ale preţului, dar ar avantaja şi Rusia, care ar putea obţine, astfel, o cotă mai mare de piaţă.

Într-o perioadă guvernată de incertitudine generalizată şi de inflaţie ridicată, mărfurile vor juca un rol cheie în economia globală, apropiindu-ne de o perioadă de stagflaţie. În trecut, fenomenul de stagflaţie sa dovedit a fi pozitiv pentru active fizice, cum ar fi proprietăţile imobiliare şi mărfurile.

Investitorii ar putea, de asemenea, să caute să obţină profituri, în a vedea creşterile din ultimele luni de pe pieţe. Unele sectoare beneficiază deja de pe urma acestor evenimente majore ale nivelului mondial, cum ar fi companiile de petrol şi gaze sau sectorul apărării - mai ales în contextul în care SUA vor aproba noi soluţii de sprijin pentru Israel, dar şi pentru Ucraina, subliniază analiştii. din cadrul XTB.

Cu toate acestea, pe termen scurt, investitorii ar putea să-şi concentreze investiţiile în active de refugiu, cum ar fi aurul sau dolarul sau chiar - într-o măsură mai mică - în titlurile de stat americane.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. "Pieţele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului"

  adica un simulacru de atac cu balonase,dronulete si rachetute, 

  din care 99 % au fost doborate, 

  dar atacul initial al Izraelului asupra Ambasadei Iranului e foarte democratic,

  chiar suntem luati de fraieri 

  1. Dar atacul Hamas, câinele de luptă al Iranului, e uman? Nu vedeți pădurea din cauza copacilor.

APA NOVA
eximbank.ro
danescu.ro
boromir.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Mai. 2024
Euro (EUR)Euro4.9748
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5777
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0370
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8147
Gram de aur (XAU)Gram de aur359.4834

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ccib.ro
tophotelconference.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb