ANCOM propune modificarea deciziei de stabilire şi încasare a tarifelor de utilizare a resurselor de numerotaţie

V.G.
Companii / 16 noiembrie 2022

ANCOM propune modificarea deciziei de stabilire şi încasare a tarifelor de utilizare a resurselor de numerotaţie

ANCOM supune consultării publice un proiect de decizie ce vizează actualizarea prevederilor privind stabilirea şi încasarea tarifelor de utilizare a resurselor de numerotaţie, potrivit unui comunicat de presă remis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, prin acest proiect de decizie se urmăreşte armonizarea modalităţilor de stabilire a tarifelor de utilizare a resurselor limitate din perspectiva momentului emiterii deciziilor prin care sunt individualizate sumele datorate de către titularii de licenţe. Prin proiectul de decizie nu se intervine asupra cuantumului tarifului de utilizare a resurselor de numerotaţie.

Modificări propuse

ANCOM propune ca deciziile privind obligaţiile de plată a tarifului de utilizare a resurselor de numerotaţie să se emită în ultima lună a anului în care a existat dreptul de utilizare a acestor resurse, în prezent acestea fiind emise în luna ianuarie a anului următor celui pentru care a existat dreptul de utilizare.

Totodată, prin acest proiect se propune stabilirea unui termen fix de plată a tarifului de utilizare a resurselor de numerotaţie, acesta urmând a fi data de 15 februarie a anului următor celui în care a existat dreptul de utilizare a resurselor de numerotaţie, dar nu mai devreme de 15 zile de la data comunicării deciziei ANCOM privind determinarea tarifului de utilizare a resurselor de numerotaţie.

În cazul încetării dreptului de utilizare a resurselor de numerotaţie, tarifele se plătesc în termen de 60 de zile de la comunicarea deciziei privind determinarea tarifului de utilizare a resurselor.

Data de 15 februarie a anului următor celui în care a existat dreptul de utilizare a resurselor de numerotaţie a fost stabilită luându-se în considerare menţinerea unui termen îndestulător de plată a tarifului aferent acestor resurse. De asemenea, a fost avută în vedere şi situaţia particulară a acelor cazuri în care deciziile ANCOM, din motive obiective, nu pot fi comunicate titularilor obligaţiilor până la data de 15 februarie, în cazul acestora termenul fiind de 15 zile de la comunicarea deciziei, se precizează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro