Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”Conferinţa “Codul insolvenţei 2020”

ANCOM:Ţara noastră a depăşit 5 milioane de linii fixe de internet

A.P.
Companii /

Ţara noastră a depăşit 5 milioane de linii fixe de internet

Ţara noastră a depăşit 5 milioane de linii fixe de internet, din care 2 milioane sunt fibră optică până în casă.

Anul trecut, traficul mediu de internet mobil s-a dublat, ajungând la 2,6 GB/lună/locuitor. Prin urmare, 2018 a fost al doilea an consecutiv in care s-a produs o astfel de crestere, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Datele prelucrate de ANCOM pentru anul anterior arată că numărul conexiunilor 4G este 10,1 milioane, în creştere anuală cu 27%, ajungand să deţină o pondere majoritară, de 51%, în totalul conexiunilor la internet mobil.

Sorin Grindeanu, preşedintele ANCOM, a declarat că: "Cetăţenii şi mediul de afaceri din România au nevoie de internet tot mai mult şi tot mai bun: am depăşit 5 milioane de linii fixe de internet, din care 2 milioane sunt fibre optice până în casă. Pe segmentul mobil, conexiunile 4G au depăşit jumătate din total, iar traficul mediu de internet mobil a continuat să se dubleze, pentru al doilea an consecutiv".

În funcţie de numărul de conexiuni active la internet mobil în 2018, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 40%.

Potrivit ANCOM, numărul conexiunilor la internet fix din tara noastra a depăşit valoarea de 5 milioane, ajungând la 5,1 milioane la sfârşitul anului 2018, cu 7% mai mult faţă de anul precedent.

Anul trecut, rata de penetrare a internetului fix la 100 gospodării a fost de 62% la nivel naţional, în urban fiind de 74%, iar în rural de 46%.

Decalajul dintre urban şi rural este intr-o continua scadere. Numărul de conexiuni la Internet fix din mediul rural a ajuns la 1,6 milioane, înregistrând o creştere anuală de 13% în 2018, în timp ce conexiunile instalate în mediul urban au crescut cu 4% până la valoarea de 3,5 milioane.

Raportandu-ne la numărul de conexiuni la internet fix înregistrat la finalul anului 2018, liderul pieţei avea o cotă de piaţă de 51%.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS