ANI a sesizat Parchetul de pe lângă ÎCCJ în cazul a cinci funcţionari publici care ar fi săvârşit fals în declaraţii

S.B.
Anticorupţie / 1 august

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă ÎCCJ în cazul a cinci funcţionari publici care ar fi săvârşit fals în declaraţii

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul a cinci foşti şi actuali funcţionari publici care ar fi comis fals în declaraţii întrucât nu au declarat venituri în cuantum total de peste 480.000 de lei, informează news.ro.

Agenţia Naţională de Integritate arată, într-un comunicat de presă transmis luni, că a constatat indicii referitoare la săvârşirea de fals în declaraţii, în cazul a cinci persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010.

Astfel, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la posibila săvârşire de către Mihai Marius Gheorghe , funcţionar public cu statut special în cadrul Poliţiei Române, a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat venituri încasate din premii şi jocuri de noroc în valoare de 4.446 Lei, venituri din activităţi independente în valoare totală de 2.192 Lei, bunuri imobile reprezentând un apartament, bunuri mobile reprezentând un autovehicul, precum şi datorii, reprezentând un credit bancar în valoare de 271.414 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Totodată, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul lui Nicolae Cristian Berechet, funcţionar public cu statut special în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sibiu, tot pentru o posibilă infracţiune de fals în declaraţii, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din premii şi jocuri de noroc în valoare de 20.528 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

În cazul lui Felician Rodina, agent principal de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la un posibil fals în declaraţii, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în valoare de 14.714 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Totodată, a fost sesizat PICCJ în ceea ce îl priveşte pe Nicolae Cismaru, fost funcţionar public cu statut special în cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Curtici, care ar fi făcut fals în declaraţii întrucât nu a declarat veniturile încasate din profesii libere şi comerciale în sumă totală 55.460 Lei, din dividende în sumă totală de 4.246 Lei şi din jocuri de noroc în valoare de 106 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice.

Adrian Florin Hopşa, consilier judeţean în cadrul CJ Neamţ, ar fi făcut fals în declaraţii întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc şi dobânzi în valoare de 108.798 Lei, în declaraţiile de avere depuse în perioada exercitării funcţiei publice. Şi în cazul său, ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Energia 2022”
Apanova
BTPay
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Oct. 2022
Euro (EUR)Euro4.9366
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.9920
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0780
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6319
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3180

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

solarenergy-expo.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro