ANRE a finalizat acţiuni de control la societatea Tinmar Energy

V.G.
Companii / 3 noiembrie 2022

ANRE a finalizat acţiuni de control la societatea Tinmar Energy

ANRE a finalizat acţiunile de control inopinate demarate ca urmare a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice transmise clienţilor finali, începând cu data de 16.09.2022, de către societatea TINMAR ENERGY S.A., arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, controale inopinate au avut loc şi la afiliaţii săi: SOLPRIM S.R.L., S.C. EYE MALL S.R.L., ARINNA DEVELOPMENT S.R.L. şi LORD ENERGY S.R.L.

Acţiunile de control au avut ca tematică:

Verificarea modului în care societăţile şi-au îndeplinit obligaţia de achiziţionare a energiei electrice, astfel încât să asigure acoperirea consumului clienţilor (art. 57 alin. (6) din Legea nr. 123/2012).

Verificarea respectării interdicţiei de a nu denunţa unilateral contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienţii finali (art. 58 alin. (1^1) din Legea nr. 123/2012).

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că societăţile în cauză şi-au îndeplinit obligaţia de achiziţionare a energiei electrice pentru acoperirea consumului clienţilor şi nu au denunţat unilateral contractele de furnizare a energiei electrice.

Cu toate acestea, pentru emiterea şi transmiterea către clienţi a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16.09.2022, fără a avea acest drept, societăţile TINMAR ENERGY S.A. şi SOLPRIM S.R.L. au fost sancţionate fiecare cu amendă contravenţională în valoare de 20.000 lei.

Societatea EYE MALL S.R.L. a fost sancţionată cu amendă în valoare de 60.000 lei pentru emiterea şi transmiterea către clienţi a notificărilor privind întreruperea furnizării energiei electrice începând din data de 16.09.2022, fără a avea acest drept, precum şi pentru inserarea în contractele de furnizare a energiei electrice a unei clauze care dă dreptul furnizorului de a denunţa unilateral contractul, fiind, totodată, dispusă măsura de a modifica toate contractele de furnizare a energiei electrice încheiate cu clienţii finali în sensul eliminării clauzei care dă dreptul furnizorului de a denunţa unilateral contractul.

Societăţile ARINNA DEVELOPMENT S.R.L. şi LORD ENERGY S.R.L. nu au avut obligaţia de a achiziţiona energie electrică pentru acoperirea consumului clienţilor finali, deoarece în perioada supusă controlului nu au avut clienţi finali în portofoliu, arată sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro