Crypto

ANRE NE MAI AMĂGEŞTE ŞASE LUNIEnergie la preţ redus, pentru consumatorii casnici

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 20 ianuarie

Energie la preţ redus, pentru consumatorii casnici

Consumatorii casnici de energie vor plăti în următoarele şase luni preţul cel mai mic pe care îl oferă în piaţa concurenţială furnizorul lor, chiar dacă nu au schimbat contractul, companiile angajându-se benevol să facă acest lucru, a scris, ieri, Virgil Popescu, ministrul Energiei, pe pagina oficială de Facebook.

"Consumatorul trebuie să fie în centrul liberalizării, nu furnizorul, aşa încât furnizorii trebuie să dea preţuri mai bune şi să se bată pe acesta. Vineri, ANRE a pus în dezbatere modificarea Ordinului, după ce a avut discuţii şi cu Consiliul Concurenţei, şi cu noi, şi cu furnizorii, şi a modificat acest Ordin: a prelungit perioada de schimbare a contractelor de la 30 la 180 de zile, şase luni, până pe 30 iunie, şi a mai adăugat un lucru: se trece toată lumea în piaţa serviciului universal, dar furnizorii pot acorda discount la preţul concurenţial, adică factura să fie mai mică lună de lună, indiferent dacă clientul încheie contract cu el, se mută sau nu. Eu sunt uşor nemulţumit, că mi-aş fi dorit ca în Ordin să scrie că furnizorii au obligaţia să ofere preţul concurenţial cel mai mic clientului din portofoliul său. Că putea să fie preţul cel mai mic oferit cu obligaţie de preţ de serviciu universal cu discount obligatoriu, ca să ajungem la preţul concurenţial, sau preţul concurenţial, ar fi fost mai explicit", a precizat Virgil Popescu.

Ministrul Energiei a menţionat că ANRE a discutat cu toţi cei patru furnizori, iar aceştia s-au angajat benevol să iasă public cu comunicate că vor acorda acest discount tuturor.

"Omul nu se mai înghesuie la ghişeele furnizorilor, îi vine acasă factura pe ianuarie la preţul cel mai mic - deci preţ de serviciu universal, discount, preţ final de plată, care e egal cu preţul concurenţial - în fiecare lună va fi informat despre cea mai bună ofertă a furnizorului, le poate vedea şi pe celelalte din piaţă pe comparatorul ANRE, şi şase luni poate studia şi opta. Primeşte acasă şi o foaie în care, dacă optează, bifează direct şi-şi alege şi trimite înapoi la furnizor şi a încheiat procedura sau aşteaptă o lună, două, trei, să vadă ce se mai întâmplă în piaţă", a mai spus Virgil Popescu.

Dacă şase luni nu alege nimic, atunci discountul dispare, a adăugat el.

"Înseamnă că doreşte serviciul universal, care e mai scump, şi rămâne în piaţa serviciului. Potrivit Ordinului, furnizorii au obligaţia lună de lună să vină să-i ofere clientului această informaţie", a menţionat ministrul de resort.

Cu alte cuvinte, furnizorii vor oferi clienţilor casnici cel mai bun tarif minim pe care îl au în prezent, adică cea mai bună ofertă fără abonament pe care o au pentru piaţa concurenţială.

Opinia Cititorului ( 2 )

 1. Mănâncă rahat Virgil Popescu. Ordinul ANRE nu prevede obligații clare pentru furnizorii din energie pentru a trimite clientului cea mai buna ofertă și nici de a aplica reduceri. Scrie acolo că "POT" aplica reduceri, nu că sunt obligați să o facă

  In prezent, daca încerci să contractezi online la Enel, nu primești nimic, nicio oferta, ramai cu degetul in gură. Cam desore asta e vorba.

  Prelungirea perioadei de contractare este egală cu zero, nu aduce nimic nou și nimic bun pentru consumator. Și până acum puteai încheia contractul oricând. Nu va fi nicio reducere, o să vedeți. Toată lumea va plăti preturi mari. 

  Virgil Popescu - un lingău nenorocit, la fel ca cei de la ANRE care fac jocul corporațiilor din energie.

  A scoate un ordin în care scrie că "corporația POATE acorda reduceri" este fix ZERO barat in materie de practică comercială, nu implică absolut nimic în raport cu consumatorul lasă, practic, corporația să ia pielea de client până ce acesta încheie alt contract.

  Asta înseamnă, ca stat, să lași clientul la cheremul furnizorului pe o falsă piață concurențială. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

04 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8784
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0503
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.3880
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6437
Gram de aur (XAU)Gram de aur223.2049

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Women Professionals in the Automotive Industry
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro