Antibiotice Iaşi inaugurează cea mai modernă fabrică de medicamente topice din Europa

V.G.
Companii / 9 decembrie 2022

Antibiotice Iaşi inaugurează cea mai modernă fabrică de medicamente topice din Europa

Cu ocazia aniversării a 67 de ani de activitate, Antibiotice Iaşi inaugurează, astăzi, cea mai modernă fabrică de produse farmaceutice topice solide şi semisolide din Europa, destinate atât medicaţiei intraspitaliceşti cât şi consumului populaţiei, informează un comunicat de presă remis redacţiei.

Conform sursei citate, evenimentul reuneşte profesionişti din lumea medicală, autorităţi locale şi naţionale precum şi personalităţi academice.

Noua fabrică din Iaşi a fost realizată cu o investiţie de 20 de milioane de euro din surse proprii şi are o capacitate de producţie de 540 tone anual, cu 50% mai mare comparativ cu cea existentă. În cadrul noii fabrici se vor fabrica 56 de produse topice (preparate cu aplicare locală), pentru 19 dintre acestea compania Antibiotice fiind unic producător.

Producţia se va desfăşura pe 4 fluxuri de fabricaţie, dintre care unul se evidenţiază prin posibilitatea fabricării de produse topice sterile cu investiţii suplimentare ce vor fi realizate în viitor. Toate cele 4 fluxuri sunt certificate, de Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale, să producă la cele mai înalte standarde, medicamente destinate atât pieţei din România, cât şi exportului pe pieţele internaţionale reglementate.

"Noua fabrică de produse topice reprezintă dovada angajamentului nostru de a ne dezvolta şi de a investi în producţia românească de medicamente la cele mai înalte standarde de calitate oferind sistemului de sănătate românesc siguranţă şi încredere. În acelaşi timp, această investiţie ne oferă o mai mare deschidere spre pieţe internaţionale caracterizate de un înalt grad de competitivitate şi inovare. Vizăm valorificarea acestor produse atât pe piaţa din România cât şi pe pieţe internaţionale precum SUA şi ţările Comunităţii Europene, dar ne orientăm şi spre Vietnam şi Asia de SE care reprezintă o mare oportunitate pentru astfel de medicamente. De asemenea, urmărim dezvoltarea şi asimilarea în portofoliu de noi produse topice sterile şi dermato-cosmetice. Ne propunem astfel, să dublăm cifra de afaceri pentru forma topică până la nivelul anului 2030 pentru a menţine trendul de creştere al cifrei de afaceri totale a companiei, pe care, de asemenea, ţintim să o dublăm până în 2030", a declarat Ioan Nani, director general Antibiotice Iaşi.

Prin îmbinarea tehnologiilor moderne cu activitatea de cercetare, Antibiotice îşi propune să dezvolte un portofoliu adaptat cerinţelor populaţiei şi sistemului de sănătate, cu produse destinate atât Sănătăţii familiei, pentru segmente diferite de vârstă, cât şi Sănătăţii femeii ce au rolul de a creşte şi susţine calitatea vieţii.

În acest sens, având în vedere incidenţa din ce în ce mai mare a afecţiunilor pielii şi interesului crescut faţă de produsele cu adresabilitate către principalele patologii cutanate, compania îşi propune să cerceteze şi să lanseze în orizontul următorilor ani un brand de produse dermato-cosmetice bazat pe ingrediente sustenabile, care să susţină sănătatea pielii şi care să corespundă nevoilor pieţii actuale, se precizează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Felicitări Dl. Nani!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

02 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9024
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4632
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9026
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4966
Gram de aur (XAU)Gram de aur280.1298

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro