ANUL TRECUTEnel a instalat o capacitate de energie regenerabilă de peste 5 GW

G.U.
Companii / 26 ianuarie

Enel a instalat o capacitate de energie regenerabilă de peste 5 GW

Enel Green Power (EGP) a stabilit un nou record în 2021 prin construirea de capacităţi de producţie de 5.120 MW, incluzând în premieră o capacitate de stocare în baterii de 220 MW, potrivit unui comunicat al companiei remis, astăzi, redacţiei.

Această cifră reprezintă o creştere de 2.014 MW (+64,8%) faţă de capacitatea regenerabilă construită în 2020. Mai mult, EGP a stabilit şi un record în ceea ce priveşte energia generată din surse regenerabile în 2021 cu cei aproximativ 119 TWh, din care 55,4 TWh energie eoliană şi solară, în creştere cu 9 TWh faţă de 2020, 57 TWh energie hidroelectrică şi 6 TWh energie geotermală.

De asemenea, a fost notabilă creşterea proiectelor în curs de dezvoltare, ajungând la circa 370 GW, care includ surse regenerabile, sisteme de stocare a energiei (BESS) şi capacitate deja în execuţie.

"În 2021, Enel Green Power a stabilit noi recorduri, în ciuda condiţiilor dificile aduse de pandemia de COVID-19, compania continuând să se dezvolte cu viteză maximă, menţinând în acelaşi timp siguranţa în centrul activităţilor sale. Aceste rezultate reprezintă un nou punct de referinţă pentru industrie şi sunt, încă o dată, dovada poziţiei noastre de lider la nivel mondial. Operăm cea mai mare flotă privată de energie regenerabilă din lume. În viitorul apropiat, vom accelera dezvoltarea durabilă, în conformitate cu Viziunea Grupului Enel, care prevede o capacitate totală regenerabilă, inclusiv cea stocată în baterii, de aproximativ 154 GW până în 2030. Doresc să adresez mulţumiri speciale întregii echipe EGP, partenerilor noştri şi comunităţilor locale cu care lucrăm. Pasiunea, entuziasmul şi profesionalismul lor este ceea ce ne permite să atingem obiective din ce în ce mai ambiţioase", a declarat Salvatore Bernabei, CEO al companiei Enel Green Power.

Potrivit sursei citate, noua capacitate regenerabilă construită de Enel Green Power la 31 decembrie 2021, include aproximativ 70 de centrale, în principal eoliene (2.596 MW) şi solare (2.238 MW). În plus, pe parcursul anului, EGP a construit un total de 220 MW de BESS la centralele eoliene Lily, Azure Sky Solar şi Azure Sky din Statele Unite.

În ceea ce priveşte răspândirea geografică, noua capacitate este distribuită astfel:

832 MW în Europa, în principal în Spania şi Italia;

1.950 MW în America Latină, în principal în Brazilia şi Chile;

1.364 MW în America de Nord, în principal în Statele Unite;

754 MW în Africa, Asia şi Oceania.

Cu cei 5.120 MW construiţi în 2021, EGP gestionează acum aproximativ 54 GW din surse regenerabile, fiind astfel cel mai mare operator privat din lume în acest sector.

Conform comunicatului, EGP a reuşit să atingă acest record într-un an marcat de pandemia COVID-19. În timpul procesului de construire a acestei capacităţi regenerabile, grupul a pus întotdeauna pe primul loc sănătatea muncitorilor, angajaţilor şi comunităţii în care îşi desfăşoară activitatea.

Această etapă confirmă angajamentul grupului Enel de a continua sporirea capacităţii regenerabile, cu o amprentă geografică mondială, aşa cum arată Viziunea pentru anul 2030, care prevede atingerea unei capacităţi regenerabile totale, inclusiv stocarea în baterii, de aproximativ 154 GW până în 2030.

Odată operaţională, noua capacitate construită în 2021 va produce în jur de 16,3 TWh pe an, evitând emisia de aproximativ 11 milioane de tone de CO2 în atmosferă, în fiecare an. Acest rezultat va contribui, de asemenea, la obiectivul grupului Enel de a reduce emisiile directe de gaze cu efect de seră ("GHG") la 140 gCO2 eq/kWh în 2024 şi la atingerea obiectivului de reducere cu 80% a emisiilor directe de GES până în 2030.

Conform sursei citate, în 2021, Grupul Enel a făcut, de asemenea, un pas important către decarbonizarea completă a mixului de producţie, prin încetarea activităţii la centrale pe cărbune cu o capacitate totală instalată de 1.983 MW: Litoral (1.120 MW, Andaluzia, Spania), La Spezia (548 MW, Liguria, Italia) şi unităţile 1 şi 2 de la Fusina (315 MW, Veneto, Italia).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

19 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9474
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7141
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8270
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8404
Gram de aur (XAU)Gram de aur276.8333

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
piperea.ro
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro